Een lange en moeilijke dag

Een lange en moeilijke dag

Deze morgen vroeg opgestaan richting Matsue met blijde verwachting en grote hoop op jumbo tosai van betere kwaliteit…mis poes…

Er werd niets aangeboden dat interessant was, buiten een aantal kleingehouden koi die niet voor mijn bek bestemd waren en waar ik ook niets van gekocht heb, daarom ook niet gefilmd.

Wel heb ik mijn eigen koi mogen filmen die naar Arendonk komen en dat waren vrouwen die flink ontwikkeld waren. Deze zet ik graag even op een rijtje. Deze kohaku heb ik grotendeels aangekocht via de event van narita vorig jaar.

Ze zijn helaas niet goedkoop, maar zeker de moeite waard om te zien, het zijn stuk voor stuk nisai nu van 60 cm die door kunnen groeien naar jumbo van 80+ Ik zet ze even op een rijtje. Deze zullen ook 24 april naar huis komen, dat is nu de vastgestelde datum, woensdag 24 april.

KLM is moeilijk aan het doen met de transportmogelijkheden en het is momenteel een kwestie van aanpassen.

Kohaku KO-NA18-412. Beloftevolle kohaku, helaas geen koper gevonden.

Kohaku KO-N18-416. Nog niet verkocht.

De kohaku van Wim, Kohaku KO-NA18-46 .

Kohaku 1711018. Een kohaku die één van mijn persoonlijke favorieten is en die ik graag nog een jaar in de mudpond zal houden zodat ze verder door kan groeien tot misschien yonsai van 75 cm +

Al bij al geweldige kohaku, maar de tosai waren geen spek voor mijn bek, dus heb ik even de boot afgehouden.

Matsue is een heel eind met de auto, ongeveer 2,5 uur rijden van Okayama. Terug ook nog eens 2,5 uur naar Okayama want we moesten nog passeren bij Momotaro die speciaal voor ons nog enkele vijvers heeft aangeboden.

Hier zijn we echter nog niet uit en dit krijgt misschien nog een vervolg, maar daar kom ik dan later op terug, want we moesten de shinkansen naar Nagoya te pakken krijgen.

Rond 15.00 uur namen we de shinkansen richting Nagoya, ook nog eens 2 uur rijden en dan nog eens de taxi naar onze bestemming (ook nog ½ uur) dus denk niet dat we niets gedaan hebben.

Aangekomen was nipt op tijd om naar de social meeting te gaan van Dainichi Toyota, de middelste broer van de Dainichi clan. Dit mag je niet missen voor je contacten, want die moet ik behouden.

Het eten was chabbi chabbi, een Japanse specialiteit, vlees en groenten gekookt in een bowl met water. Niet slecht en bijzonder goed verzorgd.

Ondertussen drinken de gasten zich zat, iets waar ik geen voorstander van ben, en iets waar ik eigenlijk niet voor in de wieg gelegd ben, maar nood breekt wet.

Een korte video bewijst wat ik er voor moet doen om goede contacten en vooral respect te behouden ten opzichte van Ryuki Narita en Daincihi Toyota, en mijn vrouw kan bevestigen dat ik er een bloedhekel aan heb….

Zo zie je maar wat ik er voor over heb om jullie van dienst te zijn, want het is echt nodig om goede relaties te onderhouden met de wereldtop. Geloof me, zij kennen bompa bijzonder goed, en ze hebben respect voor bompa…geloof me….

Ondertussen is het een eind in de nacht maar zal ik het niet laten om alsnog een nieuwsitem te schrijven.

Toch wil in nog even melden dat ik een top mannelijke kohaku van Matsue heb gekocht met een ongelooflijk mooi patroon. Helaas heeft ze zich bezeerd door het schuren, maar dat is de reden dat ik ze kon kopen. Ik zet ze nog niet op de website, want daar heb ik ten eerste geen tijd meer voor en ten tweede vind ik ze zelf bijzonder charmant…het komt later wel.

Je mag een glimp van hem opvangen want het is een man van bijna 70 cm. Je moest eens weten wat ik moet doen om dit soort koi aan te kopen, man of geen man…

Morgen de Dainichi veiling, maar ik zie alle groten van de aarde die aanwezig zijn…het zal moeilijk worden, maar we zien wel…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240