Ik ben vreemd gegaan

Ik ben vreemd gegaan

Normaal koop ik zelden iets anders dan gosanke, maar vandaag ben ik vreemd gegaan, vergeef het me....mea culpa, mea culpa...

Er wordt zoveel naar goede en degelijke goshiki gevraagd, dat ik niet anders kan dan vreemd gaan. Je moet ze echter kunnen vinden, want de hele dure exemplaren die je gewoonlijk ziet zijn niet voor iedereen weggelegd, en het blijft een moeilijke soort...

Toen ik echter deze goshiki zag was ik snel verkocht en heb ik een selectie gemaakt uit sympathie en om de mens moed te geven voor de toekomst, want hij heeft het niet onder de markt momenteel.

Hij is geconfronteerd met het verschrikkelijke virus voor een gedeelte van de koi en mag het volgende half jaar geen koi meer exporteren.

De overige koi zijn ondertussen iedere week opgevolgd en volgende week zal de laatste keuring plaatsvinden en daarna mag hij terug beginnen.

In principe kan het nu niet anders dan dat hij volledig gespaard is van het virus, want er zijn duizenden koi getest tijdens deze periode.

Sakai heeft het gehad, Momotaro heeft het gehad, en veel grote kwekers zijn er ooit mee geconfronteerd, dus zeg niet dat het aan de kweker ligt, het is gewoon een grote tegenslag.

Ik heb dus koi gekocht uit de gecontroleerde serie, ditmaal goshiki, maar die kunnen dus niet geëxporteerd worden. Ze zullen dus azukari blijven tot einde dit jaar, oktober, niet zoals de koi die ik er nu nog heb zitten, maar die gespaard zijn gebleven.

Iedere dag is er opvolging en controle, zelfs toen wij daar waren werd er continue gecontroleerd. Laat ons er niet verder over uitweiden, ik heb 100% vertrouwen in de kweker en ga dit zo houden, hij verdient het.

Ik laat de goshiki samen zien en straks zet ik ze online. De prijzen zijn dus ook inclusief azukari tot oktober. Nadat ik hem vroeg naar de mogelijke grootte, wist hij me te overtuigen dat ze zeker 50 cm zouden zijn, en ik geloof hem.

De mama is 83 cm en werd vorig jaar aangekocht. Dit zijn de 6 goshiki samen. Uiteraard krijg je in dit geval garantie.

Het was ditmaal een bewogen dag met het bezoek aan 4 kwekers. Ik ga niet teveel uitweiden, want het is al laat en ik heb nog veel filmpjes te laten zien.

Ik moet echter nog één ding kwijt: Deze goshiki 1904001 is een man en zal klein gehouden worden om mee naar de show te kunnen gaan. Deze zal dus bewust klein gehouden worden (35-40 cm), maar dat zul je ook zien aan de kwaliteit die eraf zal spatten. deze goshiki is daarom ook veel duurder dan de anderen...

Eerste bezoek wat Takigawa.

Ik kan niet genoeg uitweiden over het gevoel dat ik bij deze kweker heb. Dood en doodeerlijk, geen geforceer van de koi, alleen had ik ditmaal bijna niets meer over. Alles werd bijna verkocht want zijn zoon neemt de zaak over, en die wil van onderaan beginnen met zijn insteek.

Een jongen die ik graag heb en waarbij het werken heel aangenaam is. Ik heb 2 bijzonder leuke jumbo koi gekocht, die iedere vijver zal verrijken en die menselijk zijn in prijs. Het zijn geen topwonderen, maar geloof me, ze zullen iedere koiliefhebber plezieren.

Een kohaku van 79 cm, een echte eyecatcher voor iedere vijver.

Een bijzonder aangename meerstapskohaku die zeker mag gezien worden. Veel koi voor menselijk geld en bovendien geld voor beide koi dat ze prachtig en sterk beni hebben.

Tweede bezoek…Sakai FF

Ik moet zeggen dat het dit keer zeer aangenaam was. We werden goed ontvangen, konden snel onze koi bekijken die hier nog zaten ( 7 in totaal) en werden perfect geholpen. Ik zet de koi op een rijtje:

Kohaku 1812001. Deze is nog niet verkocht en komt naar huis.

Kohaku KO-V18-4110. Deze is nog niet verkocht en komt naar huis.

De sansai kohaku van Johan. Deze koi blijft azukari

De kohaku van Wim. Deze koi blijft azukari.

De kohaku van Marc. Deze koi blijft azukari

Kohaku KO-V18-10210. Deze kohaku is niet verkocht maar blijft wel azukari…bloedmooi….

De sanke van Peter. Hij doet wat er van haar verwacht wordt, en blijft ook azukari.

Deze sanke is nog niet aangekocht. Nog in onderhandeling maar wel mooi om te laten zien. Wel hogere prijsklasse.

Het derde bezoek

Daar heb ik 2 sanke in optie genomen voor 2 dagen. Het zijn sansai, maar meer kan ik er niet over zeggen. Of ik ze aankoop weet ik nog niet zeker.

Nonami Sansai Sanke – 67 cm.

Nonami Sansai Sanke – 67 cm.

Het laatste bezoek was Taniguchi, maar daar heb ik alles al over gezegd. Nu heb ik zowat alles laten zien, maar heb nog enkele filmpjes gemaakt van Sakai.

Het koihuis van vroeger. Hier zitten nu alle verkochte koi die klaargemaakt worden voor ofwel verscheping, ofwel mudpond.

Het oude gedeelte van het nieuwe koihuis dat je in de verte ziet.

Het poetsen van de filters. Altijd vragen mensen naar zoiets, dus even op film gezet. Bij navraag werd dit ongeveer 4 tot 5 keer per jaar gedaan.

Morgen staat er Matsue op het programma, en in de loop van de namiddag nemen we de trein naar Nagoya voor de veiling van Dainichi Toyota.

De foto’s van de prachtige mudponds van Takigawa, en dit filmpje heb ik in 2010 gemaakt.

Meer afbeeldingen

Ik ben vreemd gegaan: afbeelding 1
Ik ben vreemd gegaan: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240