Een minder goed begin

Een minder goed begin

De reis en zo was prima verlopen, daar niet van, maar het is mijn gewoonte om alle koi van Momotaro die nog in Japan zitten op film te zetten zodra ik aankom

Dat ging helaas niet want alle nisai werden behandeld en konden niet gestoord worden. Filmpjes maken loste ook niets op, want er was gewoon niets te zien.

Het probleem is dat mijn schema zo druk is dat ik geen tijd overhoud om nog eens terug te komen. Er staat zoveel op het programma ditmaal, dat ik moet gaan improviseren. We zullen zien wat de volgende dagen zal brengen.

Wat wel voor sommigen misschien interessant is, is de Dainchi Toyota veiling die zal gehouden worden bij Narita. Hier worden allemaal tosai aangeboden, voornamelijk showa en kohaku.

Ik zal je even de link naar de website doorgeven dan kan je ze bekijken. Wie interesse heeft om een bod te doen op één van deze tosai, contacteer me even en ik stuur je een overzicht van de prijscalculatie die ik voor tosai hanteer. Wel op tijd doorgeven indien je een bod wil doen.

Ik ben ook een kijkje gaan nemen bij de tosai van Momotaro die op veiling zullen aangeboden worden en geloof me, dat zijn serieuze tosai die het best kunnen opnemen tegen nisai wat betreft de grootte. Het zal smullen worden, en ik hoop er toch een paar op de kop te kunnen tikken.

Wat ik wel heb kunnen filmen zal ik dadelijk even op een rijtje zetten. Vorig jaar kocht ik met Ben een aantal perperdure veiling tosai van om en bij de 20 cm….deze hebben we bewust in Japan gelaten om te vergelijken met de tosai uit de opgroei.Oordeel zelf maar:

Maruten kohaku KO-V18-1121Nu 34 cm en toen 21 cm.

Bekijk het filmpje bij aankoop

Bloedmooie kohaku KO-V18-1129. Nu 37 cm en

bij aankoop 25 cm

Kohaku KO-V18-1144 nu 35 cm.

En vergelijk de De kohaku bij aankoop toen 21 cm.

Een patroontje om van te genieten is sanke SA-V18-1194, nu 38 cm.

Bij aankoop was ze 24 cm

Tenslotte de topper uit de reeks, de crème de la crème, en bovendien bijzonder goed ontwikkeld is Sanke SA-V18-1188, bij aankoop 21 cm, maar ze is doorgeschoten naar 38 cm.

Hier zie je ze bij aankoop en toen lokte ze al veel enthousiasme op bij de deelnemers aan de veiling, maar ik was de sterkste....

Ik ga er eventjes nog geen prijs op plakken, want ik moet een manier vinden om ze aan te bieden zodat het voor iemand aanlokkelijk. De reden is dat ze bijzonder duur zijn…

Er zullen er 4 naar Arendonk komen, maar ik overleg even om ze bij in de opgroei 1 te steken totdat ze nisai zijn. Misschien kan dat iemand trickeren.

Het nieuwe koihuis is binnen een maand of 2 ook klaar. Ik heb er enkele foto's bijgedaan.

Het programma voor deze reis:

Morgen: Eerst Takigawa, daarna Sakai en tenslotte een halte bij Taniguchi. Helaas kunnen we hier niet veel doen want Taniguchi San heeft een uitvoerverbod gekregen en moet wachten totdat hij terug groen licht krijgt.

Hij heeft ondertussen 600 tosai laten testen en die blijken allemaal tiptop in orde te zijn. Alle koi van Taniguhi mogen dan ook niet uitgevoerd worden….

Vrijdag: Matsue en daarna met de Shinkansen naar Nagoya.

Zaterdag: De veiling van Dainichi Toyota bij Narita

Zondag: de Matsue en Sakai kai bij Narita

Maandag: de veiling bij Momotaro

Dinsdag: de veiling bij Momotaro

Woensdag: ofwel de veiling van Sakai of koi bowlen bij Momotaro.

Het is mogelijk dat ik de koi de in Japan blijven mag en kan bowlen, en de overige koi komen op donderdag 25 april aan, en die kan ik niet meer bowlen deze reis...vergeef het me.

Donderdag: terug naar huis...

Meer afbeeldingen

Een minder goed begin: afbeelding 1
Een minder goed begin: afbeelding 2
Een minder goed begin: afbeelding 3
Een minder goed begin: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240