Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota

Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota

Dit was voor de eerste keer dat ik een veiling zou bijwonen van de middelste broer van de 3 Dainichi gebroeders die in het dorp Toyota is gevestigd daarom ook de naam Dainichi Toyota.

De reden voor deze toch wel afgelegen plaats zou komen doordat de waterkwaliteit hier het beste zou zijn voor koi….tenminste dat wordt mij verteld.

Ik zal je even laten kennismaken met de zaak via dit korte filmpje. Het was in ieder geval een mooie locatie, wel ver afgelegen, maar het gaf een vriendelijke en goede indruk.

Het was een dag met veel koi in de veiling, een drukke lange en geloof me vermoeiend. Ik heb redelijk veel bijgeleerd.

Op dit moment zijn er niet zoveel goede showa niet meer te vinden, en ik heb hier goed mijn ogen de kost gegeven. Ik heb me een beetje op de achtergrond gehouden wat betreft het aankopen van koi, want ik wil eerst wat meer ervaring krijgen met iets nieuws.

Het gaat niet enkel over mooie showa kopen, maar ik moet ook ondervinden hoe ze in de toekomst zullen ontwikkelen. De prijzen waren ook niet van de poes, het is dus niet zoiets waar je zomaar eventjes veel geld tegen aan kan smijten.

Maar ik moet zeggen dat het misschien mogelijkheden geeft voor de toekomst. Ik heb 3 koi op de kop kunnen tikken, en ik ben er blij mee, zij het dat ze niet goedkoop zijn.

Toch wil ik eerst zeggen dat je in principe moet investeren in een nisai want ik heb de koi allemaal azukari gelaten om het vervolg te kunnen ervaren. De prijzen zijn voortaan dan ook zonder de kosten van azukari en zonder transport. Dit moet betaald worden als de koi getransporteerd wordt.

De eerste is een bijzonder mooie tancho ginrin, een soort waar ik zelf bijzonder veel van hou. Bovendien zal ze ook ingezet worden op de junior koi show einde deze maand, dus als er iemand is die in Japan een koi wil inzetten, dan is dit een mogelijkheid.

Bekijk deze diamanten ginrin tancho en geniet ervan, want ze kunnen bloed- en bloedmooi worden. Wie hiervan houdt, koopt de perfectie…

Een showa die me dadelijk aansprak en die nog een beetje betaalbaar was, is dit zwartneusje. Ik kan je garanderen dat je een prachtige nisai zult krijgen, want het sumi zit achteraan te wachten om de showa volledig te accentueren. Bovendien heeft ze een mooie en sierlijke body. Ik vond ze heel vrouwelijk overkomen.

De 3de is eindelijk een tancho showa. Ik had Benjamin tegen bij het bieden. Dat zegt jullie niets, maar gewoonlijk kom ik dan niet aan mijn trekken. Ik gaf het niet op want ik moest en zou een tancho showa hebben, iedereen vraagt ernaar.

Nu zie ik ook dat de bol niet de perfectie is, maar als je iets verder kijkt dan je neus lang is, dan zie je op het neusje en aan de rechterzijde boven de bol een aanzet sumi. Ik ben bijna zeker dat dit naar elkaar gaat toegroeien, waardoor de bol niet meer uit het midden staat, maar de juiste uitstraling zal geven. Teken het maar eens in, of probeer het maar eens in te beelden.

Ik had meer kunnen kopen, maar ik ben bang van dure tosai. Prijstechnisch zijn ze zo duur als nisai, maar je koopt ook eigenlijk een nisai van 50-55 cm. Ik kan dit niet met 100% zekerheid zeggen, want ik ken Dainichi Toyota niet zo goed.

Ik heb in ieder geval kansen gezien voor de toekomst, en ga hier zeker verder op borduren wat betreft het showa gedeelte.

Ondertussen is het hier al flink laat en het is morgen weer een zware dag. Ik zet de tosai zo dadelijk nog online onder het koi aanbod, en dan ga ik te bed.

Morgen staat de Matsue Kai op de planning.... ik heb enkele biedingen ditmaal, ik hoop dat ik er een paar te pakken krijg...

Meer afbeeldingen

Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota: afbeelding 1
Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota: afbeelding 2
Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota: afbeelding 3
Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota: afbeelding 4
Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota: afbeelding 5
Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota: afbeelding 6
Een nieuwe ervaring....Dainichi Toyota: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240