Een moeilijk onderwerp

Een moeilijk onderwerp

Ik heb je raad nodig ! Inderdaad ik zou graag je mening horen. Zoals je weet ben ik van plan om ook met een veilingsite te beginnen. Ik heb er eigenlijk niet veel vertrouwen in, maar we zien wel waar het schip strand.

Vermoedelijk is deze week de veilingsite klaar, testen en dan in maart beginnen zou een mooi begin van het lentejaar 2023 zijn. Nu denk ik al enkele dagen aan het volgende, en daar zou ik jullie mening over willen hebben.

Ik heb redelijk veel klanten met koi die graag nieuwe koi aankopen. Het probleem ligt voor de hand ! Dikwijls hebben ze al te veel koi in de vijver, willen ze hun bestand opgraden of verbeteren, maar dan moeten er koi verdwijnen.

De meesten contacteren zelf vrienden, of zetten de koi te koop in verkoopsites zoals marktplaats of andere, met het bekende resultaat. Ze worden gedesillusioneerd door het feit dat soms waardevolle koi voor een appel en een ei verkocht zouden moeten worden.

Nu is het mijn voorstel of idee om de koi van particulieren in een veilingsite te zetten, en deze aan te bieden tegen minimumprijzen die samen met de klant natuurlijk overlegd worden.

Het is niet dat ik zomaar iedereen toe zal laten om hun koi op deze manier aan te bieden. Het moet sowieso een klant zijn van Interkoi (het spijt me) en ik moet de koi kennen.  Ik moet de toestand van de koi en de gezondheid van de koi checken door een inspectie van een koidokter vooraleer de koi aangeboden zullen worden. Bovendien moeten er testen gedaan worden op KHV en CEV. 

Polleke heeft zich bereid verklaart om tegen een kleine vergoeding eventueel de koi te fotograferen en te filmen, zodat nauwkeurig de juiste koi op het moment van aanbieding getoont wordt. Eerlijker kan het niet zijn.

Ik heb in het verleden al meer particulieren geholpen om toch een eerbare prijs te krijgen voor hun koi. Klanten die altijd trouw zijn geweest, maar beslist hebben te stoppen met de koihobby door ouderdom of eender andere reden. 

Natuurlijk zullen de koi bij de klant persoonlijk moeten opgehaald worden. De afspraak tussen klant en koper dient door hunzelf gemaakt te worden, zodat er geen tussenstations zijn die de veiligheid van de koi kunnen beschadigen.

Op deze manier zouden er hoogwaardige koi door mensen kunnen opgekocht worden die normaal dit soort koi niet in hun bezit kunnen krijgen. Ik hoop met dit nieuwsitem toch de nodige input te krijgen om een beslissing te forceren.

Natuurlijk zal dit niet dikwijls voorkomen, het zijn uitzonderingsgevallen. Ik zou het op prijs stellen om meningen te horen via de reacties. Voor of tegen,maar indien mogelijk onderbouwd.

De foto bij dit nieuwsitem is van Takigawa San als eerbetoon aan een fantastische kweker die vorig jaar zijn bedrijf heeft overgedragen aan zijn zoon Hassei Takigawa, een uiterst sympathieke en vriendelijke opvolger. 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Arne Fuit

555


Polleke

555


JW

555


interkoi

555


Phil

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml