Stemmen uit het verleden

Stemmen uit het verleden

Eindelijk nog eens een update die deel uitmaken van een historisch verleden. Het gebeurd minder en minder dat er nog updates binnenkomen. Ligt het aan mij of aan andere oorzaken, ik weet het niet, maar ik ben altijd blij als er na zoveel jaar nog eens een update binnenkomt.

Of het nu spectaculaire koi zijn, of gewone koi, het maakt in principe niet uit, iedere koi heeft recht op een verleden en aan aandacht. Deze 2 koi stammen beiden uit 2015, dus de jaartjes beginnen al door te wegen in het koileven.

sanke van momotaroWe zien eerst een mannelijke koi uit de stal van Momotaro. Niet overdreven groot, ik zo ze omschrijven als een echte man zoals ze vroeger meestal voor de dag kwamen. Redelijk smal maar toch met een goede huidkwaliteit en de kleurintensiteit nog goed vertegenwoordigt. 

Ik heb hier nog een filmpje gevonden uit 2016, toen ze als tosai 30 cm groot was. Een interessante verschijning die ik me toch redelijk goed herinner, want zo zie ik ze graag. Volgens mijn website die iedere maand automatisch de leeftijd aanpast, is ze nu 89 maanden of 7.5 jaar, ze heeft nog een heel leven voor zich.

De moeder was T-Ryu. Waar T voor staat is mij niet bekend, maar Ryu is het Japanse woord voor "draak", denk maar aan Kumonryu (draakvis) of andere omschrijvingen waar je het drieletterwoord "ryu" in terug kan vinden. Het is trouwens iets waar Japanners gek op zijn...draken, ze spelen dikwijls een mytologische rol.

Ik heb trouwens nog een foto gevonden van de oyakoi in mijn bibliotheek, en ik zie dat die maar eventjes 105 cm was. Of ze nog leeft is mij niet bekend, maar een foto is hieronder bijgevoegd.

doitsu sanke van hiroiDe andere is een doitsu sanke van Hiroi, ook even oud als bovenstaande. Ik ben altijd gecharmeerd van koi die fantasierijk zijn geschilderd. Dit patroon is een impulsieve ingeving dat zeldzaam kan genoemd worden. Zo zag ze er in 2017 uit

Beide koi hebben iets vergelijkbaar vind ik, en dat is vemoedelijk ook een weergave van de manier waarop de eigenaar naar koi kijkt. Deze patronen bevallen hem, en zijn non conformistisch te noemen. Het kan op mijn steun rekenen.

Uiteraard zou het plezierig zijn om updates te ontvangen, maar daar is nu de tijd niet voor. Deze filmpjes werden trouwens vorig jaar oktober gemaakt. De meeste koi liggen nog te hiberneren tijdens deze toch wel zachte winter. Hier hebben de koi bijna de ganse winter gezwommen, dit in tegenstelling tot andere jaren.

De lente gevoelens beginnen echter het gemoed te bespelen, en de zon laat zich af en toe al zien, wat de koi geneugten hopelijk ten goede komt. Ik heb ondertussen de eerste berichten binnen van koi die verzonden zullen worden.

De volgende 2 shipments zijn bijna zo goed als zeker. Op 1 maart is er een shipment voorzien uit het Zuiden, op 2 maart is er een shipment gepland uit het Noorden. Het worden een aantal drukke weken. Het begint serieus te kriebelen !

 

Meer afbeeldingen

Stemmen uit het verleden: afbeelding 1
Stemmen uit het verleden: afbeelding 2
Stemmen uit het verleden: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml