Een mooi tijdstip uitgekozen

Een mooi tijdstip uitgekozen

Marcel en Anja gingen eerst op vakantie vooraleer ze hun koi kwamen ophalen. Maar vooraf hadden ze al een datum uitgeprikt om de koi te komen ophalen. Donderdag 22 juni tussen 14.00 en 15.00 uur. En wat denk je ? Ja hoor ! Het was prijs...de regen viel met bakken uit de hemel, en juist op dat moment was het de zwaarste regenbui.

Hoe moest ik dat nu weer gaan regelen. Kletsnat, maar dan ook kletsnat was ik, want koi buiten is mooi, maar niet altijd aangewezen. Het is misschien veel beter dan binnenvijvers, maar oh zo moeilijk om ze bij te houden, toch zeker in de zomerperiode.

Het water was niet alleen groenachtig van de algen, bovendien kletterden de druppels in het water zodat je geen koi kon onderscheiden. Er was nog maar 1 mogelijkheid en dat was door even mijn zoon erbij te roepen en het sleepnet te gebruiken.

Het levert wel een mooi filmpje op, dat kan ik niet ontkennen, dus al bij al nog een meevaller, want plezier in je werk en genieten van koi is nog altijd onbetaalbaar, en bovendien zie je de koi nog eens in volle rijkdom bovenkomen....en ze mogen gezien worden.

De huidkwaliteit is nog altijd subliem, en het is een lust om de koi even boven water te mogen bekijken. Ik was kletsnat, maar dat werd al vlug vergeven en vergeten. Het plezier primeerde om de koi te kunnen bewonderen.

Ik zal jullie een beetje mee laten genieten van de video die ik gekoppeld heb.

Zoals je kan zien was het tancho dag, want alle 3 de koi zijn allen tancho modellen, een tancho showa, een tancho kujaku en een tancho kohaku. De bowl had ik voor de veiligheid even in de hal gezet, zodat de klanten niet in de regen moesten staan. Het water is nog overdreven groen door de zweefalgjes, maar dat is zeker niet slecht voor de koi, wel moeilijker voor de verkoop !

Al bij al ondanks de moeilijkheid een geslaagde overdracht van koi naar hun nieuwe habitat. Ik weet waar ze naartoe gaan, en dat is een luxe hotel.  Het zijn ook klanten van het vroege uur zeg maar, en dat maakt het des te plezieriger ! Ik hoop dat ze  nog veel plezier mogen beleven aan het tancho trio.

********************************************

Ondertussen is de veiling van de koi uit Duitsland nog altijd actief. Morgenavond is het de laatste mogelijkheid om deze selectie aan te kopen. Dus wie interesse heeft, hou het in de gaten, want nadien zullen er geen koi meer uit Duitsland aangeboden worden, en moet je het helaas met mij stellen.

https://auction.interkoi.eu/

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

555

interkoi

555


Marcel

555

interkoi

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml