Een nieuw project

Een nieuw project

Vandaag is het een belangrijke dag. De 3 quarantaine bakken worden geleverd. Doordat de levering van de koi is uitgesteld, geef het ons wat meer armslag om de filters degelijk op te starten.

Ze zien er picobello uit en Geert van DSG filters heeft er mooi werk van geleverd. Ze worden voorlopig in gebruik gesteld om de Izumiya showa, de mango karashi en de kleine oshiba op te vangen totdat er meer plaats is in de grotere binnenvijvers.

Ze zijn ongeveer 2 kuub per bak, en het geeft me ook de tijd om er gepaste deksels op te maken, zodat de koi er niet uit kunnen springen. Ze zijn voorzien van verwarming zodat ik de temperatuur goed kan regelen tijdens opvang.

In de loop van de volgende weken zal er vermoedelik plaats komen in de binnenvijvers, zodat ze iets meer ademruimte zullen hebben, want ik blijf problemen hebben met kleine vijver voorzieningen. Sommigen van hen zullen trouwens naar de opgroeivijver verhuizen, waar ze zeker een goed seizoen zullen kunnen ontspannen. De koi die er op dit ogenblik trouwens nog zitten doen het voortreffelijk en zogauw de tijd het toelaat zal ik ze op gaan halen.

Ondertussen wordt het stilaan voorjaar met verbeterde temperaturen. De koi worden ook wat levendiger de volgende weken en dus is het zeker tijd om waakzaam te zijn. Traditiegewijs beginnen in veel vijvers deze periode problemen op te duiken met schimmels op de koi, ontstoken schubben, flitsen.. Ook in tijden van Corona is dat niet anders. Wees dus waakzaam en neem indien mogelijk regelmatig een afstrijkje.

Op verzoek van Johan heb ik een filmpje gemaakt van vijver 8, want hij wou zijn koi nog even zien. Natuurlijk doe ik dat, en als er mensen zijn die ook graag een filmpje of overzichtsfilmpje hebben van hun koi mogen ze me altijd contacteren.

Johan vroeg me om deze op facebook te zetten, maar dat heb ik pertinent geweigerd. Dat zal ik morgen of overmorgen doen, want facebook komt bij mij op de 2de plaats. Facebook is een publicitair gegeven en het verschil met mijn website is dat facebook een zakelijke aangelegenheid is, en mijn website nog een hart heeft. 

Ook in deze tijden worden er na afspraak en met het nodige respect voor de toestand koi opgehaald. Gisteren gingen er nog 3 koi naar huis. Laat ons beginnen met Kohaku 1710049. Ze heeft de moeilijke periode met Taniguchi San doorstaan. Ik kocht haar in oktober 2017, ze is nu sansai en 62 cm. Bekijk nog even het filmpje bij aankoop

Het jaar daarop in mei 2018 kocht ik een sanke met code 1805009. Het is volgens mij een dankbare sanke die op dit ogenblik 65 cm is als sansai. Hier nog een filmpje als tosai/nisai in mei. Ik geloof dat dit een sanke is die nog wat in petto heeft.

Een koi waar ik wel affiniteit mee heb, maar die ik zelden aankoop is goshiki. De serie van Taniguchi verleden jaar was in mijn ogen bijzonder hoogwaardig. Ze is nu 44 cm en bijzonder mooi. Zo kan ik ze wel waarderen, ik hoop alleen maar dat dit zo blijft en dat het sumi het beni niet gaat overmeesteren want dan verandert liefde in haat. 

De ganse serie trouwens was bijzonder mooi om te zien. Ik heb er dit jaar geen aangekocht omdat ze ten eerste niet zo interessant waren, maar vooral dat ik ze nu te duur vond. Je moet ze trouwens nog kunnen verkopen nietwaar.

AZUKARI MOGELIJKHEDEN

Er zijn nog 5 azukari plaatsen vrij dit seizoen voor de showa. Wie daarvan gebruik wil maken moet dit op tijd doorgeven. Worden de plaatsen niet ingevuld, dan zal ik zelf een keuze maken voor de overblijvende plaatsen. 

PROJECT VIJVERS

Ik heb ondertussen 5 filmpjes van vijvers, waarvan 1 prachtfilmpje van een vijver uit Vietnam. Zo gauw ik 10 filmpjes heb zal ik de filmpjes tonen....dus doe je best.

 

Meer afbeeldingen

Een nieuw project: afbeelding 1
Een nieuw project: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Matthijs

Hele mooie opvangbakken! Doordacht ook met die shower en daaronder gelijk het schuine afschot.. dat brengt beweging in die bak!


Niels W

Die zien er gelikt uit.. mooi maatwerk! 


rob

Mooie opgroeibakjes voor in de garage . Zijn het dure bakjes luc ? Zal morge ook eens even de vissen filmen de rest is niet de moeite waard 😅


Johan

Bedankt voor het nieuwsitem en het filmpje. Zwemmen er alle 4 goed en relax bij in vijver 8. Voorlopig zal ik het met filmpjes moeten doen nu adviezen in beide landen steeds zwaarder worden. Voor alle lezers hier wil ik bij ziekte beterschap toewensen, en pas goed op elkaar.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240