Een overgangsperiode

Een overgangsperiode

De nieuwe koi moeten aankomen, de oude garde is gesetteld, het is nu een overgangsperiode, want iedereen wacht op de nieuwe koi. Het is een aloud ritueel dat zorgt voor de beroering, want nieuwe koi is het ultieme gebeuren.

De informatie die ik doorkrijg is dat het nog bijzonder warm is in Japan, waar men spreekt van 30° op dit moment, en dit zorgt ervoor dat de koi ook nog niet uit de mudponds gehaald worden. Het wordt dus een laat najaar, met andere woorden, het zal een laat transport worden dit jaar. Ik voorzie dus niet begin november maar meer eind november vooraleer het eerste transport aankomt. Het zal een kwestie van afwachten zijn.

Deze tijd zullen we dus moeten overbruggen, en dat zorgt toch voor de nodige vervelende tijd die we moeten doden....alhoewel er is nog genoeg interesse voor de overblijvende jumbo, die zijn bijzonder populair en er wordt nog regelmatig naar gevraagd. Gelijk hebben ze, want er zit nog veel moois !

Volgende week wordt een spannende week van de Sakai veiling, maar vooraleer ik meedoe laat ik alle koi die interessant zouden kunnen zijn en waar ik misschien kans op maak door mijn collega checken. Morgen gaat hij er naartoe en de nummers die ik doorgeef worden onder de loupe genomen en bekeken op eventuele onregelmatigheden.

Dus wie een koi wil checken waar hij op wil bieden, geef dit even door, zodat de nodige controle kan uitgeoefend worden. Vraag nu natuurlijk niet om de koi met de duizelingwekkende cijfers te laten checken als je daar geen bod op wil doen natuurlijk ! Selecteer die koi die misschien nog haalbaar zijn, het zal zo al moeilijk genoeg zijn.

Ondertussen gaat het werk hier rustig verder zonder grote noemenswaardige gebeurtenissen. Wel heb ik op verzoek een kohaku die zich gedeisd gehouden heeft in de serre ingeruild tegen een nieuwe kandidaat die het wat beter gedaan heeft qua opgroei.

Het kleine ding was niet groot geworden in tegenstelling tot de rest tot een kleine ontgoocheling van de koper. Hier kan ik in principe weinig aan doen, want niet alles verloopt altijd zoals het gepland was, maar dit ding was echt klein gebleven, en ik stel het toch op prijs dat klanten tevreden zijn.

Uiteindelijk heb ik een voorstel gedaan om de kleine hier te laten blijven en dat hij een keuze mocht maken uit de overblijvende koi van de serre. En dat werd gisteren eventjes geregeld. Klein duimpje komt dus terug in de verkoop en wordt vervangen door sanke 2102117.

kohaku van momotaroEen groot verschil tussen de 2, zoals je kan zien op dit filmpje waar ze beiden in rondzwemmen. Het pagaderke is maar 26 cm, gisteren gemeten, maar wat het mooie is van deze kohaku is de metamorfose die het ondergaan heeft.

Van een zuiver driestapper of sandan is het een éénstapper geworden. De patronen zijn aan elkaar gegroeid, iets wat wel eens meer gebeurd.

Of je het nu graag ziet  of niet, doet niet ter zake, maar wat ik toch wil aanstippelen is het feit dat als deze kohaku groter wordt, het shiroji (wit) het beni (rood) zal naar boven duwen, waardoor het beni als het ware meer zal gedragen worden door het shiroji.

Dit zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen, want het beni is overal even sterk en het lijkt dat klein duimpje nu een inhaalbeweging is begonnen.

Bekijk het filmpje en oordeel zelf. In ieder geval zijn beide partijen weer tevreden, en dat is het belangrijkste. Deze kohaku komt dus wel terug in de verkoop, is van de serre hier aangekomen en naar de opgroei in vijver 3 gegaan die verwarmd wordt tijdens de winter tot 18°.

Dus wie interesse heeft om pagadderke aan te kopen, mag zich melden, wie weet wat er van komt na deze winter. Een filmpje van de nieuw verworden sanke had ik ook nog gemaakt !

Op de vraag van Filip of deze ook geschikt is voor de show, heb ik geantwoord dat iedere  koi geschikt is voor de show, maar dat het van de concurrentie af zal hangen of ze kans maken op een prijs.

Het is nu éénmaal zo dat dit jonge Momotaro zijn, en eigenlijk hebben ze enkele jaren nodig om uitgebalanceerd te worden en dat je dan pas kan beslissen om aan een show mee te doen, want daar worden de afgewerkte kikkertjes getoond en niet de koi die nog moeten ontwikkelen. Een normale gang van zaken en zover zijn deze nog niet !

Wel heb ik ondertussen een zwak gekregen voor dit kleine pagaddertje, het doet me iets ! Tenslotte liet Filip me nog een filmjpe zien van de ontwikkeling van zijn showa die hij aankocht van Michael uit Duitsland en die ondertussen 40 cm is geworden.

het filmpje laat de koi zien bij aankoop tot wat het nu  is. De bijgevoegde foto's zijn van zijn pas aangelegde vijver waar hij s'morgens vanuit de keukenraam van kan genieten.

Wie interesse heeft in een box kleine momotaro tosai van 14-18 cm mag me contacteren voor een filmpje met prijsopgave. De boxen bestaan enkel uit 80 stuks en moeten opgehaald worden bij aankomst. Handpick is niet mogelijk.

OH JA, NOG EVEN MEEDELEN DAT IK VANDAAG AANWEZIG BEN VAN 10.00 TOT 12.00 UUR.
De koffie staat altijd klaar

 

Meer afbeeldingen

Een overgangsperiode: afbeelding 1
Een overgangsperiode: afbeelding 2
Een overgangsperiode: afbeelding 3
Een overgangsperiode: afbeelding 4
Een overgangsperiode: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74