Ik ben toch onder de indruk

Ik ben toch onder de indruk

Je moet het me niet kwalijk nemen,  maar toch ga ik proberen nog iets te verkopen. Het moeten ook niet altijd de grote kanonnen zijn, de gewone koi zijn er ook nog, en ze evolueren bijzonder positief.

In tegenstelling tot de meeste koi die overblijven en overwinteren, heb ik een vijver voorbereid om de winter door te komen in de buitenlucht met een constante temperatuur van 18° en dat bevalt de koi, dat kan je zien.

Het zijn misschien niet de jumbo uitschieters, maar het zijn ook niet de jumbo prijzen. En toch weet ik dat deze koi een gezegende grootte van 70-75 cm  niet uit de weg gaan, als je ze maar tijd geeft.

Voor een klant moest ik een koi bowlen en in optie zetten, en die zat in deze azukari vijver. Als ik dan toch bezig was; kon ik ook een aantal anderen filmen. Zo gezegd, zo gedaan, tot het begon te regenen, toen was de pret snel over. Het nadeel van de koi buiten te hebben zitten, maar een echt nadeel is dat niet voor de koi. Je krijgt geen afgezwakte versie van de kleuren, met de melding dat komt wel goed...want dikwijls is dit niet !

Ik ga er geen prijzenslag van maken, dat laat ik aan de anderen over, de meeste van deze koi zijn de moeite om ze tijd te geven, en ik verwacht er eigenlijk redelijk veel van. Het zijn de overgebleven koi van begin dit jaar. Er werden er toch een groot aantal aangekocht, iets wat niet mijn gewoonte is, maar met de corona toestanden was het moeilijk in te schatten wat de verkoop zou doen. 

Dit zijn in principe een 18-tal overgebleven tosai van begin dit jaar, waarvan goede, betere en minder goede overblijven. Ze zullen dan ook prijstechnisch aangepast worden aan hun waarde die ik eraan zal geven.

Heb je zin om een koi aan te kopen, duid de koi dan even gewoon aan en vraag je prijs. Je hebt de keuze om ze op te halen, zelf in quarantaine te zetten, of hier in quarantaine te plaatsen tot ongeveer 1 april volgend jaar op een aangename temperatuur die er voor zorgt dat de koi nog enkele centimeters zullen maken.

Het is moeilijk in te schatten of ze nog flink zullen groeien, maar ik verwacht toch een minimum van 5 tot 10 cm. De tijd zal het uitwijzen. We hebben nog een x-maanden voor de boeg en 1 cm per week zal het niet worden, maar 1 cm per maand zie ik wel zitten en dan ben je al waar je moet zijn.

Ik heb de koi niet afzonderlijk gefilmd, maar met 2 of meer in een bowl gezet. En ik was best gecharmeerd van deze selectie die door gewone behandeling het toch uitslekend gedaan hebben. Bekijk het zelf maar eventjes en als je interesse hebt, dan hoor ik het wel.

De sanke die ik voor een klant moest bowlen met een kleinere sanke.

2 Kohaku, beiden van Momotaro als ik me niet vergis.

Een kwartetje van wat kleinere koi, en niet zo duur !

2 Kohaku van bijzonder aangename kwaliteit. Zeker een aanrader.

Een kohaku en een sanke van Momotaro

2 Kohaku, waarvan er eentje toch bovenuit steekt.

Nu ik toch bezig was, kon ik beter nog wat afstrijkjes maken van de overige vijvers, dan is dat werkje ook weer gedaan, en weet ik of de koi vrij zijn van parasietjes. Gelukkig is de moeilijke tijd van dit jaar voorbij, want er zijn overal veel perikelen geweest met wormpjes heb ik begrepen.

Het nemen van afstrijkjes doe ik tegenwoordig door 2 koi in een bowl te zetten en zo de afstrijkjes te nemen. Dan kan ik tegelijkertijd even de kieuwen controleren, wat bijzonder belangrijk is, en de algemene conditie van de koi bekijken. Een mooie gelegenheid om ook een filmpje te maken. De 2 showa hieronder getoond mogen zeker gezien worden.

2 showa van vijver 1 onder de loupe

WAT EEN BEER VAN EEN KOHAKU

Ik geraak telkens toch onder de indruk van deze geweldige sandan kohaku van Momotaro die ik kocht als tosai. Een echte bullebak met een lijf dat er niet om liegt. Ik vind haar geweldig om te zien zwemmen en ze wordt ieder jaar beter en beter. Het zijn trouwens 2 prachtkohaku in deze bowl

Of je me nu gelooft of niet, maar ik ben iedere keer onder de indruk van deze kohaku. Wat een body, wat een lijf. Strak gegoten, zuiver van patroon, mooie sandan, een plezier om naar te kijken. Als je dit vergelijkt met de kohaku die ik aankocht in november 2018, dan kan je nooit geloven dat ze uitgroeit tot deze bullebak. Zo zie je ze maar zelden, en als je me niet geloofd, dan moet je maar komen kijken. Wie niet weet waar vijver 3 zich bevind, kan de bijgevoegde foto bekijken, dan weet je het dadelijk. 

 

Meer afbeeldingen

Ik ben toch onder de indruk: afbeelding 1
Ik ben toch onder de indruk: afbeelding 2
Ik ben toch onder de indruk: afbeelding 3
Ik ben toch onder de indruk: afbeelding 4
Ik ben toch onder de indruk: afbeelding 5
Ik ben toch onder de indruk: afbeelding 6
Ik ben toch onder de indruk: afbeelding 7
Ik ben toch onder de indruk: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wiechert

Luc daar zitten nog enkele hele mooie exemplaren tussen hoor .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74