Updates uit Frankrijk

Updates uit Frankrijk

Af en toe krijg ik ook updates binnen van enkele klanten uit Frankrijk. Het is dan ook niet meer dan juist om dit te laten zien. Ze komen normaal één keer per jaar naar onze contreien om hun koi aan te kopen. Gewoonlijk is dat rond november.

De corona besliste er vorig jaar anders over, en konden ze moeilijk de oversteek maken. Of ze dit jaar langskomen is nog niet bekend. De eerste serie die ik vandaag laat zien is de serie van Ludovic. 

Ik moet het met de info doen die zij me opsturen en die ik zo goed mogelijk zal vertalen. Eerst en vooral de kohaku van SFF. De body explodeerde dit jaar en heeft momenteel een serieuze body. Over de grootte heb ik geen info gekregen, maar als ik het filmpje in de meetbak bekijk schat ik tussen de 75 en 80 cm.  Ik weet wel dat ze  ondertussen 5 jaar en 2 maanden is. Dit was de kohaku bij aankoop. Zij werd aangekocht tijdens de opensales van Sakai FF in 2017.

Vorig jaar kocht Ludovic een kohaku en een karashigoi van Sakai. Plotseling grote paniek.....er was nogal een discussie ontstaan over de karashi, want na aankomst bleek het een mannelijke koi te zijn, en dat leidde tot heel wat problemen. Een man in mijn vijver, dat is not done;

De karashi werd aangekocht van Michael uit Duitsland en ik fungeerde gewoon als tussenpersoon, leverde de koi af, en zat met het probleem opgezadeld. Ik stelde dan ook voor dat de karashigoi in principe zou doorverkocht kunnen worden en/of dat hij hem dit jaar terug zou kunnen brengen. Dat leek me de beste oplossing ! 

Na mijn vraag wanneer de karashi eindelijk zou terugkomen, kreeg ik de volgende informatie toegestuurt: We houden de karashigoi als mannelijke oyakoi, ik ga hem gebruiken voor de voortplanting. De Karashi is erg goed geëvolueerd, hij is extreem krachtig met een bijzonder goede huidkwaliteit. hij is nu sansai 71 !! 

Dit is een filmpje bij aankoop van de karashi.

Tenslotte een minder goede commentaar over de kohaku van vorig jaar: Tijdens een meetdag, is de kohaku 63 cm gemeten.  (+ 5 cm). De kohaku is in kwaliteit afgenomen, we zullen de evolutie ervan volgen de komende jaren. Nu kan ik het niet echt goed zien, maar body getrouw ziet ze er toch niet slecht uit. De huidkwaliliteit kan ik niet echt beoordelen op het filmpje, maar het beni is precies aan de mindere kant. Dit is het filmpje bij aankoop.

Dat wat betreft Ludovic zijn koi. Van Benjamin kreeg ik een filmpje aan van een kohaku die hij aankocht uit de tosai reeks van begin dit jaarHallo Luc, hoe gaat het met je? Een snelle terugblik op de maruten kohaku momotaro 2102109 arriveerde begin mei op 21 cm, na een ingewikkeld seizoen met parasieten en slecht weer groeide hij toch een beetje, gisteren heb ik de maten van het seizoen genomen en hij werd 35 cm gemeten of +14 dit seizoen. Groeten Benjamin

Tja, dat is toch een verdubbeling van de lengte bijna en een gewichtstoename dat voor zich spreekt. Een filmpje bij aankoop laat zien hoe petieterig klein deze koi zijn bij aankoop. de verlangens zijn altijd bijzonder groot, maar geef ze de tijd en ze zullen hun best wel doen om zo groot mogelijk te worden.

Dit leidt me tot deze "oude gouden" die ik dit keer niet uit Frankrijk aankreeg, maar van Jaap uit Nederland. Ik moest toch wel even goed nadenken vooraleer ik deze sanke een plaats kon geven. Het is een sanke van Taniguchi, nu ben ik weer bij.

Jaap bowlt de koi niet graag en het filmpje is dan ook gemaakt met de sanke in de vijver. Op mijn vraag hoe groot hij ze ongeveer inschatte kreeg ik het antwoord: Ik heb haar niet gebowld. Maar lengte zal plusminus 80-85 zijn. Ben benieuwd hoe het haar zusje is vergaan bij Ronnie. 

Hier kan ik geen antwoord op geven, dat moet Ronnie zelf maar doen, maar een filmpje bij aankoop van deze sanke kan ik nog wel laten zien. Jaap is geen veelkoper van koi, maar is altijd wel trouw geweest en zijn koi gekocht via Interkoi. Dat op zich is al te waarderen. De sanke is nu 7 jaar en 1 maand, en het is toch fijn als je jarenlang kan genieten van een dankbare koi die uit je hand komt eten.

Als allerlaatste vandaag een aantal koi die naar hun thuis zijn gebracht. Een mooie reeks van 7 koi die ik tijdelijk verzorgd heb in functie van Pieter van de koibar. Nog even vermelden dat deze koi door Pieter zelf werden aangekocht en dat ik enkel de verzorging tijdelijk op mij genomen heb.

De 3 mango of karashi zijn nu tussen de 45 en 50 cm en zien er bloedmooi uit.

De sanke is een bijouke, de oshiba bijzonder aangenaam, de kohaku zuiver en de goshiki mag er ook zijn.

 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74