" /> " />
 Een prestigieuze kohaku

Een prestigieuze kohaku

Van Daele omschrijft prestigieus als: "gezag uitstralend", "aanzienlijk", "indrukwekkend", en af en toe wordt dit duidelijk bij het beoordelen van een koi.

Begrijpelijk doe je dit enkel als je bijzondere eigenschappen toedicht aan een koi, in dit geval een kohaku. Begrijpelijk is ook dat we ieder ons eigen zicht op een koi hanteren, want ik begrijp dat er meerdere manieren zijn om koi te beoordelen.

Maar kwaliteit blijft iets wat je niet kan ontkennen. We hebben gisteren niet veel koi gebowld maar wat we gebowld hebben was de moeite, tenminste zo denken wij erover.

Dit zijn koi waar je "helaas" tijd in moet steken. In principe is "helaas" niet het juiste woord, want het is juist de tijd en het plezier dat je in ontwikkeling hebt dat de koihobby zo mooi maakt.

Het enige probleem is dat we tegenwoordig "helaas"geen tijd meer hebben…wat zijn we toch veranderd de laatste 10 jaar in onze koibeleving.

De vraag die ik me stel is of het beter is de opgepompte koi te promoten die straks een jaartje of 2 stil blijven staan na hun oppompingsperiode, of dat we de koi de tijd geven om te ontwikkelen.

Ondanks het feit dat wij koi toch zelf graag groot krijgen, worden we de laatste jaren toch meer geneigd om de koi een redelijk normale tijd te geven om volwassen te worden met alle goede eigenschappen die daarmee gepaard kunnen gaan.

Ons gevoel zegt ons dat we langer genot zullen hebben van onze juwelen, kijk maar naar de 14-jarige wakana, en ook zovele anderen.

Helaas worden we gedwongen om toch mee te gaan in de stroom van de evolutie en als we willen overleven in de storm van de koi-evolutie zullen we ons neer moeten leggen met het verlangen naar grote koi.

Om deze retoriek kracht bij te zetten hebben we dit jaar niet gekozen om de koi te forceren maar om ze een gelijkmatige opgroei te te geven met een constante temperatuur van 20° en vrij veel algen.

Op dit moment probeer ik de vijver helder te trekken. Het is een langzaam proces, en ik begrijp dat mijn klanten er niets aan hebben om naar een vijver te kijken waar geen koi zichtbaar zijn.

Maar wat een verademing als je dan toch eens een koi of 3 naar boven haalt om te controleren, een wekelijkse controle die we onszelf opleggen om alles zo gezond mogelijk te houden.

Bekijk deze showa en kohaku. Moet ik er nog uitleg bij geven ? Ik geloof niet dat woorden hier nog nodig zijn. Nog 3 weken en dan worden ze opnieuw tot leven gewekt en geloof me, het is de moeite…

Met prestigieuze kohaku zoals vermeld in de titel wordt gerefereerd naar deze bijzonder interessante kohaku die hier getoond wordt.

Steek hier je kostbare tijd maar in en laat je inspireren om een koi te ontwikkelen die menig koikichi verbaasd zal doen staan van de klasse. Wij zijn hier 100% zeker van . Dit zijn koi die het waard zijn om het allerhoogste te bereiken. Spendeer 5 jaar van je tijd in een kohaku zoals deze en je zult de hemel op aarde aanschouwen.

Tenslotte op speciaal verzoek het bowlen van een specialleke, een tancho oshiba shigure, koi die ik niet dikwijls in mijn bezit heb. Sommige koi kunnen je verleiden gewoon zoals ze zijn, en dit is er zo ééntje.

Mijn droom is ooit nog eens een hoogwaardige ginrin oshiba shigure te bemachtigen. Het doet me denken aan de jaren 90 van de voorgaande eeuw.

Het was de eerste keer dat ik de beroemde show in Arcen bezocht, en ik werd onmiddellijk verliefd op een ginrin oshiba shigure, die ik nadien ook aankocht. Ik denk er nog met weemoed aan terug. Wat zijn jou wensen ?

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240