Een reisdag is ook een dag

Vandaag zou de dag worden van de grote reis van 8oo km. naar het zuiden van Japan om aldaar de ZNA show te bezoeken en kwekers als Sakai Hirosjima, Yamatoya, Takigawa en Momotaro te bezoeken. Maar eerst hebben we hedenochtend een bezoek gebracht aan Izumiya om een aantal zeer fraaie Yamabuki’s en een Cream Ogon te selecteren.

We hebben ze daar zien zwemmen met een lengte van ruim 90 cm. En ik kan je zeggen dat maakt wel indruk. Ben heeft hier voornamelijk gekeken en gezocht naar de juiste kleur en naar de beste huidkwaliteit waar alle schubben goed geplaatst zijn daar waar ze horen. Er wordt nogal eens vergeten dat zeker bij een Yamabuki en andere lichte vissen het schubben patroon heel belangrijk is en dat ze over de ruglijn netjes op een rij moeten liggen. Vaak ziet men bij de goedkopere Yamabuki’s juist daar de schubben ontbreken. Ook hebben de perfecte Yamabuki’s een fukurin om te zoenen wat goed te zien is op de foto’s. Een ieder die meer wil weten of fukurin kan dit vinden op de site van Interkoi Arendonk en daar zoeken op fukurin. Rini Goothuis heeft daar al eens een pracht verhaal over geschreven.

Hierna gingen we op stap om bij Hirasawa enige Jumbo koi uit te zoeken. Hier kwamen we terecht in een fabriekshal met rijen bakken en veel, heel veel koi… Ik kan dit biet beschrijven en was hier totaal over verrast. Kijk op de foto’s en oordeel zelf. Je moest een ware circus artiest zijn om langs de bakken te lopen over houten balken van 30 cm. Breed…. Hachelijk hoor… En dsn toch in de bakken achterin waar jet niet verwacht een flink aantal koi van het formaat en de gewenste kwaliteit gevonden waar we naar op zoek waren, zo rond de 75-80 cm. Helaas konden we hier niet uitzoeken tegen de juiste prijzen en was het ook niet mogelijk een deal te maken om tot de aankoop van 5 jumbo’s over te gaan. Dus toen zijn we op stap gegaan en hebben voordat we uit Niigata vertrokken het Koi Miuseum aangedaan om daar even een snelle ronde te maken. Kijk naar de foto’s want veel daar over te vertellen is er niet. Wel een zeer fraaie tuin met een mooie waterpartij en waterval. Maar vanaf het opstaan tot een uur of 3 in de middag heeft het echt gehoost van de regen in Niigata dus het bezoek aan de tuin bleef beperkt tot het snel maken van een paar foto’s en toen weer snel de bus in waarna de lange trip naar het zuid oosten begon. Op het moment dat ik dit schrijf zijn we halverwege maar kan n u al zeggen dat ik nog nooit zoveel tunnels in 1 weg heb meegemaakt. Het kunnen er gemakkelijk 30 of 40 zijn geweest, je komt de ene tunnel uit en 100 meter verder begint de volgende`.Het moet een beste klus zijn geweest om al die tunnels aan te leggen. Morgen weer verder met koi kijken en nieuwe foto’s.

Tevens heb ik hieronder nog een link toegevoegd naar wat foto's van de Torazo nisai harvest.

Meer afbeeldingen

Een reisdag is ook een dag: afbeelding

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml