Een ronde vijver ? Het kan

Een ronde vijver ? Het kan

Ik ben geen vijverbouwer en technisch ben ik niet zo sterk. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn goede en zijn slechte kanten; Ik werd toevallig geconfronteerd met een systeem van vijverbouw dat me toch interesseerde omdat het vrij professioneel werd uitgevoerd.

Of het goedkoop is of niet laat ik in het midden, maar het lijkt me toch een kant en klare  oplossing voor veel mensen die een vijver zouden willen aanleggen. Ik kreeg ook informatie van de producent die luid als volgt:

"We werken bij de eerst gangbare afmetingen met een prijzenlijst waar je simpel de prijs op kunt zien. Daar staat de silo pakket prijs zelf en dan kies je welke folie je erbij wilt dat maakt de complete prijs voor het totaal pakket geleverd met een 3D zak. Zodat het geheel gemakkelijk en snel door de persoon op te bouwen is.

Vaak gaat de keuze er ook na dat we de folie op locatie in de silo lassen, voordeel daarvan is dat de folie en het beschermdoek met minder kreukels aan komt en dat we de folie gelijk installeren en vast zetten en de doorvoeren en bodemdrain aansluiten en daarna de Silovijver gelijk gevuld kan worden."

Bekijk even de bouw van de ronde silovijver.

zwemvijverKortweg, alles is in principe mogelijk. Zelf heb ik ooit de zwemvijver van mijn kleinkinderen opnieuw laten bekleden met folie en ik kan niet anders zeggen dat dit naar alle tevredenheid is gebeurd en dat ik er nog altijd veel plezier in heb.

En gelukkig heb ik nog een reeks kleinkinderen, ondanks dat de serie kleinkinderen opgeraakt. Tijd voor de volgende serie achterkleinkinderen...We hebben er trouwens nog ieder jaar veel plezier van en hopelijk kan dit nog lang zo blijven. 

Misschien is het idee van een ronde vijver wat basic, maar met wat fantasie kan je er een bijzonder creatieve oplossing voor bedenken. Ik heb op internet wat foto's gevonden van ronde vijvers en met wat goede wil geef je er toch een rustgevend karakter aan.

Ik weet ook uit ervaring dat Andy goede afspraken maakt, voor zover mij bekend, dus ik kan er niet dadelijk iets negatief over vertellen, integendeel. Ik vond het een mooi moment om toekomstige vijverbouwers hiervan te  informeren.

Bovendien voeg ik ook nog het prijsoverzicht toe voor wat het waard is. Het verstandigste is natuurlijk dat je vooraf een totaalprijs doorkrijgt, van datgene wat je wenst. Ik heb misschien nog een idee voor de toekomst in verband met een een soortgelijke vijver voor mezelf, maar dat is in een rijpingsproces, dus daar kan ik momenteel weinig over zeggen.

Hier kan je alle informatie vinden over de vijverfolietechniek.

of 

via het facebookaccount

Ik weet ook dat het vandaag een zonnige dag wordt, dus een bezoekje aan Interkoi is het altijd waard. Ik ben vandaag open van 11.00 tot 14.00 uur, en morgen van 10.00 tot 12.00 uur. Ik zou zeggen profiteer ervan. Vergeet ondertussen de onderstaande evenementen niet:

De veiling van Intakoi Fuit
Onze opendeurdag op zaterdag 11 mei

 

Meer afbeeldingen

Een ronde vijver ? Het kan: afbeelding 1
Een ronde vijver ? Het kan: afbeelding 2
Een ronde vijver ? Het kan: afbeelding 3
Een ronde vijver ? Het kan: afbeelding 4
Een ronde vijver ? Het kan: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml