Een score van 2 op de veiling

Een score van 2 op de veiling

Ik was er ditmaal zelf niet bij op de veiling van Momotaro, maar mijn biedingen en controle van de koi werden nauwlettend opgevolgd.

Ik ben dan ook blij met deze 2 aanwinsten, die ik persoonlijk niet van de poes vind. De sanke is een schoolvoorbeeld van een sanke met het sumi op de juiste plaatsen. 17 Maanden jong, en met een lengte van 58 cm, is dit een sanke die je de tijd moet geven om verder te ontwikkelen.

Bekijk het filmpje hier

Het liefst van al moet je dit soort sanke nog 2 jaar in Japan laten zodat ze rustig kan opgroeien van 58 naar 69 als sansai, en dan hopelijk op naar de 75 cm als yonsai. Dan heb je een dijk van een koi, en dan heb je wat iedereen voor ogen houdt, en wat iedereen op zijn verlanglijstje heeft staan....pure toekomstmuziek.

Voor mij straalt deze sanke rust, evenwicht en klasse uit, die met het verder ontwikkelen alleen maar aan uitstraling zal winnen. De moeder is American Dream en is 95 cm.

De tweede koi die ik aangekocht heb is ook 17 maanden, en is een kohaku waarvan ik weet dat hij moeilijker te verkopen is. Dit zijn koi waar je door moet prikken en hun kwaliteit in de bowl moet bekijken, maar waar je vooral de toekomst moet kunnen aflezen.

Bekijk het filmpje hier

Neen, ze heeft niet het stappenpatroon waar iedereen op dit ogenblik naar lonkt. Integendeel, ze straalt waardigheid uit, en geeft meer het gevoel dat je met een klassiek patroon te doen hebt. Maar is daar iets mis mee.

Ik heb deze speciaal aangeduid na overleg, omdat deze koi een bijzonder hoge huidkwaliteit bezit met een zeer sterk en sereen hi. Let vooral op de luster en de teri bij deze koi. Koi zoals deze moeten eigenlijk 80 cm zijn om hun klasse te projecteren. Het is dan ook wenselijk dat deze nog 1 of 2 jaar mudpond meekrijgt van zijn nieuwe baasje. De moeder is de nieuwe mako kohaku, die op haar 4de levensjaar al 85 cm was.

Wie interesse heeft in één van deze koi, mag me vrijblijvend contacteren. De prijs zal je niet tegenvallen, integendeel, het laat alle dromen de vrije loop. Maak gebruik van deze unieke mogelijkheid.

Vandaag is het trouwens ook de Sakai veiling. Ik heb nogal wat biedingen lopen, met een ontzettend hoog bod op sanke nr. 3. Ik ben benieuwd of mijn biedingen voldoende hoog zullen zijn, maar ik vrees het ergste. Ik kan helaas niet wat de Aziatische dealers momenteel kunnen...en dat is bieden carte blanche....Ik moet ze zelf aankopen, betalen, en maar hopen dat ik er een klant voor krijg.

Meer afbeeldingen

Een score van 2 op de veiling: afbeelding 1
Een score van 2 op de veiling: afbeelding 2
Een score van 2 op de veiling: afbeelding 3
Een score van 2 op de veiling: afbeelding 4
Een score van 2 op de veiling: afbeelding 5
Een score van 2 op de veiling: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240