Toch wel de moeite om te bekijken

Toch wel de moeite om te bekijken

Dinsdag is gewoonlijk de dag dat ik alle koi even nakijk en eventueel behandel.

De opendeurdagen zijn gezellig, maar hebben ook een nadeel, en dat is natuurlijk de stress die het teweegbrengt bij de koi. Het hoeft niet ernstig te zijn, maar zo kort na hun transport blijft het een gevaarlijke zaak. Ik had zondag al enkele kleine probleempje gespot, dus dit vroeg om aandacht.

Gelukkig bleef het maar bij een 3-tal koi die een lichte ontsteking hadden opgelopen. Als je er op tijd bij bent en behandeld is het ook best onder controle te krijgen.

Tegelijkertijd heb je alle koi even in de bowl gehad en gecontroleerd,, zodat je precies weet wat er aan de hand is. En waarom dan geen filmpje gemaakt van 2 interessante sanke van Sakai ?

Sanke 1310036 en 1310038 zijn de moeit om even voor te stellen vind ik persoonlijk. Sanke 1310036 is reeds verkocht, en was ook de eerste sanke die ik bowlde tijdens de opendeurdagen bij Sakai.

Ik ben ontzettend benieuwd naar de ontwikkeling van deze sanke, omdat ze onderliggend sumi heeft op interessante plaatsen. Ik ken de ontwikkeling van Sakai FF niet zo goed, en misschien zijn er mensen die er meer verstand van hebben dan ik, maar dit doet me toch dromen.

De gelige schijn in de bowl is een middel om de koi wat rustiger te maken na hun drukke dagen. Het is een middel dat veel in Japan gebruikt wordt tijdens het transport en heeft de naam Elbagin. Ik ga dit ook in de loop van volgend jaar op de markt brengen. Hier moet je maar even door kijken.

Deze sanke heeft sumivlekken op de juiste plaatsen op een stevige body, die ondersteund wordt door een body met enorm goede huidkwaliteit. Als je 17 maanden en 60 cm bent, en je kunt dit laten zien, dan is volgens mij de investering de moeite waard om op te blijven volgen. Wordt het sumi sterker of niet ? Als dit ingevuld wordt door de jaren, dan zou dit wel eens een plaatje van een sanke kunnen worden.

Sanke 1310038 heeft iets te weinig sumi, maar heeft een sprankelende huidkwaliteit, stevige body en verrukkelijk patroon. Bij aankoop was er meer onderliggend sumi te bespeuren, maar is vermoedelijk door het transport wat teruggetrokken. (Bekijk de foto bij aankoop).

Ik bemerk nog zeer kleine tekenen van mogelijk sumi ontwikkeling, maar kan het zelf momenteel ook minder goed bespeuren. Als dit sterk genoeg is om terug te komen, zal het de sanke juist die touch geven die nodig is om haar de juiste uitstraling te geven, Je bezit dan ook een klepper van formaat.

Bekijk ook vooral de mama van deze koi, namelijk Seven Star, en let vooral op de subtiele sumispots op deze oyakoi ? Zie je ook de gelijkenis en geeft dit niet meer vertrouwen ?

Wie voelt zich geroepen om dit paradepaard aan te kopen ? Wie durft er hier een waarde op plakken. Ik kom dikwijls mensen tegen die mij vertellen hoeveel een koi waard is. Hoe ze het flikken is mij totaal onbekend, maar toch gebeurd het. Schaam je nu eens niet, en zet in de reacties wat je vind dat deze sanke je waard zou zijn ?

Als je interesse hebt in deze goed gebouwde sanke van Sakai FF en je hebt een bepaald budget voor ogen, aarzel dan niet om dit mij door te geven. Misschien maak je wel kans om deze aan te kopen. Ik zal me niet druk maken als je wat te laag biedt, want niet geschoten is altijd mis, maar vertel me nu niet dat er niemand is, die deze formidabele sanke op waarde wil schatten. Je krijgt altijd een antwoord van mij.

De ginrin shiromuji heb ik voor de nieuwe eigenaar ook even op film gezet, en kan je ook even bekijken. Voor mensen die het niet weten, een ginrin shiromuji is een kohaku zonder rode vlekken. Ze worden over het algemeen als waardeloos aanzien. Als ze echter een goede ginrin, goede bouw en mooie uitstraling hebben, worden ze plotseling waardevol. Deze ginrin shiromuji is een koi waar ik onmiddellijk vele potentiële kopers voor had, en die binnen het uur verkocht was.

Tenslotte wil ik nog even zeggen dat ik de indeling van de detailpagina van de koi heb aangepast. Je ziet nu alles in één oogopslag, en dat maakt het volgens mij overzichterlijker. De foto's zijn kleiner geworden, maar die kan je zoals altijd vergroten door op de foto te klikken. Onder de foto vind je gewoonlijk de certificaten en eventuele foto's van de ouders. Deze kan je ook uitvergroten.

Het bijhorende filmpje is ook wat kleiner geworden, maar als je verstandig bent en je wil het filmpje in een ander formaat bekijken, dan klik je gewoon op YouTube onder het filmpje en je krijgt het filmpje op YouTube te zien. De filmpjes zijn over het algemeen van behoorlijke kwaliteit. Referentienummer en gegevens van de koi zijn zoals vroeger vermeld, maar bevinden zich nu onder het filmpje, evenals de prijs indien ik deze heb ingevuld.

Nieuw is ook dat je de mogelijkheid hebt om de koi leuk te vinden of niet. Het wordt af en toe gebruikt, maar ik zou graag hebben dat dit vaker gebruikt wordt. Er zijn voldoende koi die je volgens mij leuk vind, geef het dan tenminste ook aan door het aan te vinken. Als je het dan nog eens op facebook wil zetten is dat voor interkoi een extra stimulans. Probeer het uit, en maak me blij....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240