Heb je al een geschikt eindejaarsgeschenk ?

Heb je al een geschikt eindejaarsgeschenk ?

Waarom bestel je dan niet het prachtige boek van Rini Groothuis, Nishikigoi Symfonie.

De laatste exemplaren zijn aan bod, bestel ze nu per mail, en maak gebruik van de speciale eindejaarsaanbieding. Bij bestelling vanaf vandaag tot 31 december wordt het boek GRATIS thuisbezorgt, en bovendien ontvang je gratis de bijzonder mooie bladwijzer met logo.

Het boek zal tevens voorzien worden van een persoonlijk handgeschreven woordje van Rini zelf. Je kan eventueel zelf je gewenste tekst doorgeven, zodat hij deze vermelding op de eerste pagina kan schrijven.

Prijs van het boek: 79 euro

- gratis verzending in Nederland en België

- incl. bladwijzer met geëtst logo van nishikigoi symfonie

- incl. persoonlijke voetnoot

Stuur vandaag een mail aan arendonk@interkoi.eu en na ontvangst van betaling ontvang je het boek reeds de dag nadien.

Dit boek moet je gelezen hebben

In zijn bloemlezing Nishikigoi Symfonie projecteert de goeroe van het karpervissen zijn omvangrijke kennis nu op de koi. Met verbazingwekkend resultaat. Wat aan pennenvruchten ontstaat, is niet meer of minder dan een ode aan de koi met veel aandacht voor het welzijn, behoud en ontwikkeling van dit favoriete huisdier van velen.Een boek waarin de beleving centraal staat en dat u de wegen wijst om de koihobby met meer diepgang, kennis en kunde te beoefenen.

Een boek dat afrekent met achterhaalde zienswijzen. Een boek ook dat de sfeer ademt van de geest van de huidige tijd: opgewekt en ontspannen genieten van de welverdiende, vrije tijd aan de rand van uw koivijver. De bekende, meeslepende schrijfstijl van de auteur staat er borg voor dat dit unieke boek een prominente plaats krijgt op de boekenplank van elke serieuze koihobbyist.

Nishikigoi Symfonie telt 250 pagina’s, is gelardeerd met maar liefst 350 kleurenfoto’s en wordt geleverd met een 65 minuten durende DVD in HD kwaliteit.

Biografie

Als kleine jongen was Rini Groothuis al niet van de waterkant weg te denken. Het rimpelende nat trok hem onweerstaanbaar, als een krachtige magneet, naar zich toe. Hij interesseerde zich voor al het waterleven, variërend van de schaatsenrijdertjes en waterspinnen op het waterspiegel tot de salamanders en stekelbaarsjes eronder.

Al vroeg trok hij met zijn opa en zijn vader erop uit om te vissen: baarsjes en grondeltjes in het kanaal, voorntjes en brasems in de naburige leemputten. Het was op een van die vispartijen met zijn vader, dat zijn bamboehengeltje door een aanbijtende karper in het water werd getrokken en als een speer over het oppervlak werd gesleurd. In deze van opwinding bol staande situatie was zijn vader de reddende engel: die aarzelde geen moment, kleedde zich uit en dook in zijn onderbroek de hengel achterna. Tien minuten later lag een 40 cm lang lederkarpertje amechtig in het gras: Rini’s eerste karper! Sindsdien beheerst deze intrigerende vis zijn hobby’s: het karpervissen en het houden van koi.

Rini schreef vijf boeken, waarvan en Het Grote Karperboek zes herdrukken kende en waarvan meer dan 40.000 exemplaren werden verkocht. Hij was kind aan huis bij grote viskwekerijen, zoals de Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij, waar hij veel opstak van de kweek van verschillende soorten karper. Hij publiceerde honderden artikelen in binnen- en buitenland en wordt alom gezien als de goeroe van de moderne karpervisserij. Hij is erelid van de Engelse Carp Society en de Nederlandse Karperstudiegroep. In 1998 werd hij genomineerd voor de Promotieprijs in dit specialisme en in 2007 werd hem deze eervolle prijs toegekend voor zijn gehele oeuvre. Op de ranglijst van meest gelezen en gewaardeerde auteurs van de 20e eeuw neemt hij in dit specialisme een opvallende zesde plaats in.

Het laatste decennium is de balans echter langzamerhand van de karper als sportvis overgeslagen naar de koi als siervis. De imposante verschijning, de prachtige kleuren, het vredelievende karakter (een van de weinige diersoorten die geen territoriumgedrag kent) en de eigen identiteit geven dat koihouden voor hem een extra reliëf. Rini houdt al vanaf zijn 25e jaar koi. Eerst goudkarpers, daarna Europese en later Israëlische koi.

Hij heeft een sterke voorkeur voor go-sanke, met name kohaku, die hij als de Rolls Royce onder de koi beschouwd. Hij is zeer geïnteresseerd in bloedlijnen, omdat die een sterke indicatie vormen van wat je van een koi in de toekomst mag verwachten. Vaak komen koi in optimale kleurstellingen uit Japan hier terecht, om naderhand sterk in kwaliteit terug te lopen aangezien het vijverwater van de koihobbyist niet optimaal is om de vis te laten evolueren. Rini’s streven is zijn water die kwaliteit te geven dat koi zich optimaal in body, kleur en huid ontwikkelen. Dat is ook hetgeen hij in zijn zesde boek Nishikigoi Symfonie – zijn 1ste boek over koi – wil weergeven.

Meer afbeeldingen

Heb je al een geschikt eindejaarsgeschenk ?: afbeelding 1
Heb je al een geschikt eindejaarsgeschenk ?: afbeelding 2
Heb je al een geschikt eindejaarsgeschenk ?: afbeelding 3
Heb je al een geschikt eindejaarsgeschenk ?: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240