Meer mensen dan verwacht

Meer mensen dan verwacht

Ik doe speciaal op zondag open voor de mensen die op zaterdag niet kunnen komen, en dat bleek een verstandige keuze te zijn geweest.

Het kacheltje deed zijn best om een lekkere sfeer te creëeren, en de koi die buiten zaten zwommen nog allemaal goed rond. De eerste koi die gebowld werden warenn ditmaal 2 kohaku van Taniguchi.

Dit waren de koi die ik begin dit jaar had geselecteerd. In dit filmpje zie je een bijzonder goede kohaku, waarvan ik weet dat hij niet zal verkocht worden, omdat hij niet beantwoord aan de gangbare normen, maar die wel zo goed van kwaliteit is, dat ik haar niet kon laten zitten in het voorjaar.

Nu zul je denken, hij is weer bezig, maar niets is minder waar. Ik vind het soms zonde dat mensen een koi met deze kwaliteiten niet kunnen waarderen. Het gaat inderdaad over de kleinste in deze bowl, met het wat lichtere beni. Toen ik deze kocht in april van dit jaar, wist ik dat ik deze niet zou verkopen. Taniguchi zelf had de kwaliteit echter wel gezien, en stootte me onmiddellijk aan, met een glimlach op zijn gezicht, en feliciteerde me met de keuze.

Een koi zoals deze moet 70-80 cm zijn om zijn klasse te bewijzen. Wie zich een goede koi wil veroorloven, de vijver en het verstand heeft om een koi groot te krijgen, investeer in deze kohaku, en je zal zien wat er van terechtkomt. Het is eeuwige zonde dat ze bij mij moet blijven zitten, want ik kan ze nooit geven wat ze nodig heeft. Er was maar één iemand die de kwaliteiten zag...

De opensales kohaku en sanke moesten om bepaalde redenen gebowld worden om te bekijken en te bespreken. Als mensen van 250 km ver komen, moet je wat koi laten zien, anders is hun reis helemaal voor niets geweest.

Over de sanke waren we het beiden eens, een godsgruwelijk goede sanke, maar omdat hij niet beantwoord aan de gewenste 60 cm body als nisai, wordt deze weer moeilijker te verkopen. Dat kan me echter worst wezen, ik geniet er zelf wel van. De kohaku waren we het niet over eens, en dat maakt het natuurlijk wat plezieriger om over te discussiëren.

Het liefst zou ik deze kohaku samen in de vijver zetten met deze kohaku om te zien wat het beste resultaat zou zijn na een jaar. Ik heb een prachtig voorstel geformuleerd, maar er werd helaas niet op ingegaan. Ik sta open voor andere opties, dus wie een optie wil formuleren, zal ik een bijzonder aanbod doen. De enige voorwaarde is dat deze koi in een verstandige vijver komt.

De 2 kohaku van Sakai kwamen natuurlijk ook aan de beurt, want Jack zocht een kohaku waar hij nog veel van zou kunnen leren. Van deze 2 zou er uiteindelijk één zijn keuze worden.

Marc kocht begin dit jaar 2 tosai van Taniguchi. De kohaku zou normaal nog een jaar in Japan hebben moeten blijven, maar helaas heeft Taniguchi san de verkeerde opgestuurd en 2 andere in Japan gehouden. Het zorgt weer voor de nodige problemen, maar die zijn er om opgelost te worden.

Tommy kwam helemaal van Kortrijk. Het was de eerste keer dat hij bij Interkoi kwam. Hopelijk was het hem bevallen. Tommy kocht 2 Momotaro nisai, een showa van de veiling en een kohaku van de laatste reis. Het is toch puur genieten als je dit in de bowl ziet zwemmen, of niet ?

Toen Ben nog eens op bezoek kwam, was het hek helemaal van de dam en konden de koikichi zich helemaal uitleven. Ja, dan moet je bowlen en koi bespreken, want dat is waar ze voor komen. Ik zet de filmpjes hier dan ook op een rijtje, zodat je mee kan genieten van mijn prachtige koi, want die heb ik....

kohaku, showa en sanke van Sakai

De beste sanke van de binnenbakken

Een showa met geweldige huidkwaliteit

Dit werd hij uiteindelijk

Het vervolg van voorgaand filmpje

Ik moet iedereen nogmaals bedanken voor de fijne en gezellige opendeur dagen. Het was een plezier om ze te organiseren, en ik hoop dat iedereen die geweest is, er ook plezier aan beleefd heeft. De koi gaan nu echt op rust, want ze hebben het nodig.

Meer afbeeldingen

Meer mensen dan verwacht: afbeelding 1
Meer mensen dan verwacht: afbeelding 2
Meer mensen dan verwacht: afbeelding 3
Meer mensen dan verwacht: afbeelding 4
Meer mensen dan verwacht: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137