Een showa van Kase

Een showa van Kase

Toeval of niet, gisteren maakte ik het filmpje van de 2 shiro utsuri, vandaag werden ze opgehaald. Toeval was het verdict, want het was niet op elkaar afgestemd. Met Polleke maakte ik het filmpje en toen ik thuis kwam kreeg ik het bericht dat ze zouden opgehaald worden.

Daarom zal ik het filmpje nogmaals laten zien, vooraleer ze beiden naar het archief verhuizen. Alles bij elkaar heb ik er toch weer 2 jaar voor gezorgd, en dan is het financieel niet zo een succes. Het blijft een kwestie van geven en nemen.

Wie ook naar huis ging is de showa van Kase. Je weet het misschien nog wel, de showa die foutief geleverd werd. Ze hadden zich vergist toen ze de showa leverden blijkbaar. De koper van de showa was gelukkig niet moeilijk om het zo maar te zeggen, en vond de geleverde showa gelijkwaardig aan de gekochte showa. Dit was de showa die oorspronkelijk gekocht werd.

Kase is voor mij een onbekende kweker. De koifarm staat bekend onder de naam Koshiji Koi Farm en is gevestigd in Nagaoka Niigata. Kase was een hobbykweker samen met Aoki en Yamada die samen de ouderdieren deelden en samen gebruik maakten van de koihuizen en de mudponds.

Na een aantal jaren in 1969 precies besloot kase van zijn hobby zijn werk te maken en zo ontstond de Koshiji Koifarm. Begrijpelijk ook dat hij evenals zijn vriend Aoki veel metallic variëteiten produceert. Voor zover bekend bezit Kase ongeveer 50 mudponds en gebruikt 100 ouderdieren met een jaarlijkse productie van 20 000 koi.

Hopelijk brengen deze 20 000 koi voldoende yen op, maar dat is natuurlijk koffiedik kijken, en ze zullen voldoende afzet hebben anders zouden ze niet verder kunnen kweken. Wel kan ik deze showa zeker en vast smaken.

Een bijzonder aangename verschijning met een echt showa patroon dat de hoofdkleuren op een mooie manier vertegenwoordigt. De menware is een prima vertegenwoordiger van de showa dynastie en het shiroji is van meer dan goede kwaliteit. Zelf vond ik de kindai showa ook een prachtige verschijning, en als ik moest kiezen, zou ik toch even moeten nadenken welke ik zou nemen.

Eind goed, al goed, ik was in ieder geval blij dat de klant het me niet te moeilijk gemaakt had, en daar ben ik hem dankbaar voor. Het was trouwens ook boven mijn mogelijkheden om daar  nog iets aan te doen. 

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan van Rijswijk

555

interkoi

555


interkoi

555

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml