Een silver prijs in Japan

Een silver prijs in Japan

Het is altijd mooi om een prijsje te halen in Japan met een koi die je aangekocht hebt. Het is wel weer tweede, en silver klinkt mooier, maar het is weer tweede.

Nu is het zo dat ik liever 100 koi als silver of tweede heb, zoals nu bij mij rondzwemt, dan één gouden of eerste prijs, en de rest een hoop mindere goden, als je begrijpt wat ik bedoel. Het klinkt misschien hard, maar denk er maar eens goed over na…

Maar ik ben er blij mee, en het is een prijsje met een koi waar ik altijd een zwak voor heb gehad, een ginrin tancho, ditmaal van Dainichi Toyota.

Ze zal tot in het najaar in Japan blijven en als puberende nisai naar huis komen, hopelijk na een goed koiseizoen en een goede ontwikkeling.

Mijn oogst vorige Japanreis doet het ondertussen bijzonder goed. Het is een lust om naar te kijken, en de verdeling in de vijvers is super-de-luxe, ik ben een tevreden man.

De verkoop van de Matsue kohaku begint ook stilaan vaste vorm aan te nemen, en enkele nieuwe klanten hebben hun opwachting gemaakt.

Het hoogtepunt gisteren was het meten van een sanke die tot de verbeelding spreekt. De eigenaar vroeg om haar eventjes te meten, wat wij natuurlijk graag voor hem doen.

Het is dan ook een lust om deze sanke te laten zien. Geloof het of niet, maar ze is bovendien nog eens 2 cm gegroeid sinds haar aankomst in december en dat vind ik toch merkwaardig.

Alle jumbo zijn flink gegroeid tijdens hun aankomst, terwijl ze toch met redelijk veel in een vijver vertoefden, weliswaar op een vaste temperatuur van 18° in de winter, maar toch…stof om over na te denken.

Er werd slechts één koi opgehaald, wat me toch wat vragen opwerpt. Het is een speciale kindai showa, die het geluk heeft samen met Virgin die ondertussen de meter heeft aangetikt en nog volop springlevend is, in een fantastische vijver terecht komt, zoals je in dit filmpje nog kan zien.

Een aantal sanke werden nagekeken omdat deze pas werden buitengezet na een winter binnen wat altijd een kritische periode kan zijn, maar alles bleek in orde.

Het is ook onvoorstelbaar hoe hun groeicurve is, want na meting namen ze serieuze vormen aan en moeten ze zeker niet onder doen voor de koi in Japan. Het zijn stuk voor stuk jumbo in de maak. Ik zet de filmpjes hier op een rijtje.

Sanke 1811013 – 64 cm

Sanke 1811012 – 61 cm

Sanke 1811002-1811012-1811013

Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Een silver prijs in Japan: afbeelding 1
Een silver prijs in Japan: afbeelding 2
Een silver prijs in Japan: afbeelding 3
Een silver prijs in Japan: afbeelding 4
Een silver prijs in Japan: afbeelding 5
Een silver prijs in Japan: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240