Eerste maal eten

Eerste maal eten

Na een zware reis die frustrerend, beangstigend en vermoeiend moet geweest zijn voor de koi, kregen ze gisteren voor de eerste keer wat voer toegediend.

Vooraleer ze hun zware reis ondernemen hebben ze vermoedelijk al enkele weken geen eten meer gehad om geen vervuiling in het water te veroorzaken.

De allfish zakjes helpen om de kwaliteit van het transport te verhogen en geen allfish zakjes betekent een serieus verschil in de kwaliteit van het transport.

Het hangt af van de manier waarop ze binnenkomen wanneer ik begin te voeren en naar aanleiding van hun gedrag bepaal ik wanneer ze voor de eerste keer eten krijgen.

Wij denken als mensen en kunnen natuurlijk moeilijk in de hersenspinsels van onze koi komen, maar als je ziet dat ze eten zoeken langs de kantjes heb ik het gevoel dat ze op zoek zijn naar eten.

Het eerste filmpje van koi die voor de eerste keer eten krijgen is dan ook bijzonder mooi om naar te kijken, tenminste dat vind ik toch.

Ze zullen vanaf nu op regelmatige tijden een beetje voer krijgen, dat aangepast wordt aan hun gedrag en situatie. Afhankelijk van het aantal koi begin ik met ongeveer 240 gram voer per dag wat verdeeld wordt over 6 voerbeurten.

Gemiddeld zet ik op gevoel 15 nisai die ongeveer 4 tot 5 kg wegen op een onderhoudend voerschema van 1% per lichaamsgewicht. Ik begin nu met ongeveer 0.3% en zal dit geleidelijk omhoogbrengen, afhankelijk van de omstandigheden, de ruimte, de ouderdom en de temperatuur van het water.

Het is een mooi gezicht om te zien hoelang het duurt vooraleer de koi door hebben dat ze eten krijgen. Soms gaat het snel, soms duurt het even, maar zoals je kan zien hebben alle vijvers snel door dat er eten wordt gegeven.

Dit is in mijn ogen een gezond teken...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240