Wie heeft dit gemaakt

Wie heeft dit gemaakt

Van de week kreeg ik weer een mooi geschenk van iemand die dit speciaal voor mij gemaakt had....mooi toch. Je zult niet kunnen raden wie dat gemaakt heeft maar zijn naam bevat een lettertje meer dan mijn naam...dus raden maar....

Als koi naar huis gaan verminderd de druk. Het is moeilijk in woorden uit te leggen hoe frusterend en vermoeiend het werkt om een ganse winter koi bij te houden en te verzorgen.

Ik begrijp dat mensen het als een normale zaak beschouwen, maar dat is het eigenlijk niet. Er zijn altijd dingen die kunnen gebeuren met levende wezens, en je kan niet verwachten dat 200 kinderen altijd gezond en fit blijven.

De winter is dit jaar echter goed geweest voor ons. We hebben bijna geen verliezen geleden en de kleine akkefietjes die kunnen ontstaan bij het opvangen van koi na een zware reis en quarantaine periode zijn te verwaarlozen.

Toch blijft het een zware verantwoordelijkheid die doorweegt op je gevoelens, en ik weet dat de mensen altijd het hoogste goed verwachten. Maar we blijven ons best doen, en als dan stilaan de tijd komt dat koi naar huis gaan en je verantwoordelijkheid geleidelijk afneemt, is de tijd gekomen om te ontspannen en rust te nemen.

Als ik de troepen zowat overschouw, moeten er nog 56 stuks opgehaald worden de volgende weken. Een groot aantal zijn onderdeel van de nieuwe selecties, dus binnen een aantal weken zal het snel gaan.

Deze week zijn er een tiental koi opgehaald, waaronder de indrukwekkende kindai showa van 95 cm. Ik hoop deze binnen enkele jaren terug te mogen zien als ze klaar is voor de show…

Dan heb ik nog een aantal Taniguchi sanke die naar huis vertrokken zijn. Ondanks zijn tegenslag dit jaar blijf ik Taniguchi San ondersteunen, want hij levert bijzonder mooi werk af. Hij heeft in Europa niet de naam zoals Sakai FF of Dainichi of Momotaro, maar mensen moeten leren koi te kopen en niet kwekers te kopen….

Deze 2 sanke 1710024 en 1710026 kocht ik aan als tosai in oktober 2017. Bekijk de huidkwaliteit en vergelijk dan de ontwikkeling. Het zijn dankbare koi en ik laat ze graag zien zoals ik ze toen aankocht.

Sanke 1710024 en Sanke 1710026, bekijk en zoek ze maar in de bowls met 5 stuks…en vergelijk ze met de koi die naar huis zijn gegaan. Mooi man….

En wat te zeggen van Sank 1710046 uit dezelfde serie ? Kijk maar naar de koi toen ik haar aankocht. Jawel hoor, ze zit ertussen.

Toevallig krijg ik gisteren nog een filmpje aan van Sjakie. Deze nam een eerste prijs vorig jaar in Arcen en is ondertussen “slechts” 4 cm gegroeid ocharme. Dan kan echter niets af doen van haar schoonheid, body en uitstraling, en geloof me, ze worden ook groot hoor, wees niet bang.

Toeval of niet, maar aan de 1710031 code kan je zien dat ze ook uit dezelfde serie komt. Hoe opener en betrouwbaarder kan je zijn !!!

Om hem te steunen heb ik dit jaar een aantal goshiki gekocht zonder over de prijs te onderhandelen, iets wat mij niet eigen is….puur uit respect voor deze kweker die het zo moeilijk heeft gehad. Bovendien ben ik van plan om eind dit jaar weer een serie aan te kopen bij hem, samen met Ben die het onvoorstelbaar vind om tosai te selecteren.

Wat ik vergeten ben te tonen, zijn de ouders van de goshiki. Op één van de bijgaande foto zie je de mama en de papa van de aangekochte goshiki. De mama is eigen kweek, de papa is van de kweker Kanno, die toch als één van de beste goshiki kwekers aangeschreven staat...

Een serie van 7 Momo’s vertrokken ook naar huis. Ik heb ze samen op de film gezet, en ben trots om deze te laten zien. Ik had doodgraag de ginrin kohaku voor mezelf gehouden maar de drang om te verkopen is erger dan de drang om deze te houden…het spijt me…ik ben zoals ik gebekt ben, en verkopen zit helaas in mijn bloed.

Een korte blik in de opgroei is het laatste wat ik kan laten zien. Hopelijk komt er vandaag wat volk opdagen, want er is heel wat te zien momenteel in Arendonk. Hoofdzaak is een aantal top nisai kohaku en sanke die binnen zitten. Buiten is het kohaku time, want er zitten alleen maar kohaku, hoofdzakelijk van Matsue.

Meer afbeeldingen

Wie heeft dit gemaakt: afbeelding 1
Wie heeft dit gemaakt: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240