Een sterke verbetering

Een sterke verbetering

Na 3-4 maanden binnen te hebben gezeten bemerk je soms toch enorme verbeteringen bij koi na hun transport. Het is altijd plezierig om dit te kunnen vaststellen. Daarom dat  ik ze nog even gebowld en gefilmd heb. Natuurlijk doe je dit om proberen de koi aan de man te brengen, we zijn geen sociale instelling.

De kohaku waarvan sprake was een redelijk prijzige tosai, waarvan ik helaas het filmpje niet meer heb, enkel de foto die ik hieronder zal plaatsen. Maar laat ons de kohaku KO-V23-01244 bekijken. Zoals je aan de code kan herkennen is deze kohaku op de veiling van Sakai FF gekocht in januari 2023 onder nr. 244.

kohaku van sakai ffZe was slechts 19 cm bij aankoop en zou een seizoen azukari blijven. In december vorig jaar werd ze getransporteert en kwam ze in Arendonk aan. Ze zag er goed uit, was 56 cm maar had bij aankomst een geschaafde beschadiging op het 2de patroon dat vrij storend was.

Of het nu in de mudpond gebeurd is of tijdens het transport is niet bekend. Het is wel een belangrijke plaats, maar ondertussen zie je al een sterke verbetering en tevens het bewijs dat dit volledig zal dichtgroeien en niet  meer zichtbaar zal zijn in de loop van dit jaar vermoedelijk.

Het is een geblokte kohaku van John Legend uit de sterke bloedlijn van S-Legend. Het beni is ondertussen opgeklaard, bijzonder dik geworden en de bouw lijkt de toekomst tegemoet te zien als een robuuste jumbo waar 80+ zeker in het bereik ligt. Het ding is ook nog maar 20 maanden niet vergeten.

Het patroon is evenwichtig, maar tegelijkertijd ook zeer speciaal, alhoewel het niet conventioneel is, en daar hou ik wel van. De maruten vlek is bijzonder charmant, zeker niet rond en dat geeft haar een speciale uitdrukking. Het patroon mag je yondan noemen want ik zie 4 beni patronen na elkaar. 

Uiteraard post ik dit soort koi om toch maar te duiden op de belangrijkheid en de mogelijkheid tot aankoop. Op dit moment leven we in een soort overaanbieding die zeker het koigebeuren geen goed doet,. Het veroorzaakt eerder een verloedering en het zal zijn tijd nodig hebben om te herstellen. Het kaf moet van het koren gescheiden worden. 

Als ik dan toch aan het bowlen was heb ik nog 3 klein gehouden sanke in de bowl gezet. Ook hier zien we een mooie evolutie die van deze nisai een dankbare koi maken. Ze zijn tussen de 38-40 cm, dus redelijk klein volgens de huidige normen, maar wil dit zeggen dat ze niet mooi zijn ?

Klein gehouden doen ze meestal in klein gehouden vijvers,  niet opgewarmd met het doel om meer gespierde koi te verkrijgen voor een show. Ze zien er niet meer uit zoals tosai, maar zijn veel steviger, en ook niet veel groter.

Het is goed mogelijk dat ze een sprint zullen inzetten van het moment als ze "thuis" komen. En daarmee bedoel ik de rust van een privé vijver van een doorgewinterde koikichi. Ik zet ze alle 3 hieronder even op een rijtje:

Sanke SA-NA22-0941 van Taniguchi
Sanke SA-NA22-0945 van Taniguchi
Sanke SA-NA22-0950 van Taniguchi

Ik weet dat de meesten onder jullie het niet graag zullen horen, maar ik heb een zwak voor de derde sanke met het zware sumi patroon. De 2 eerste sanke beantwoorden gewoonlijk meer aan de wensen van de meeste koiliefhebbers, maar ik hou wel van het stoere sumi geflatteerd op een mooi beni patroon.

De 2 eerste zijn zeker nog onderhevig aan vorderingen in het sumi dat zeker en vast nog op bepaalde plaatsen zal opduiken. Maar ik moet dit jaar mijn koi proberen te verkopen dus we gaan er een speciale aanbieding van maken, of toch proberen te maken.

Bij eventuele aankoop  wil ik het volgende er gratis bijleveren:

  • Een zak probites summer of summer mix van 9 kg, ter waarde van 135 euro
  • Een zak breeders secret klei van 5 kg ter waarde van 39 euro
  • Een USB stick van interkoi van 6 GB
  • Een zaklamp, bijzonder geschikt als je het nodig hebt
  • Een zakboekje van Interkoi
  • Een T-shirt van Momotaro
  • Een boek Nishikigoi Symfonie van Rini Groothuis.

De meeste zijn natuurlijk gadgets van Interkoi, maar het is toch een mooie aanbieding die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Doel is natuurlijk om de koi te verkopen die nog in Arendonk zijn. De prijs van de koi is trouwens 950 euro/stuk.

 

Meer afbeeldingen

Een sterke verbetering: afbeelding 1
Een sterke verbetering: afbeelding 2
Een sterke verbetering: afbeelding 3
Een sterke verbetering: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Bedankt voor de prachtige filmpjes 👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml