Een succesvol einde

Een succesvol einde

Natuurlijk is het mijn plicht om zoals ieder jaar iedereen een gelukkig Nieuwjaar te wensen, en dat is bij deze voor de 65ste keer gedaan.

Het is altijd afwachten wat de laatste zaterdag van het jaar brengt, maar dit jaar werd ik omringd door trouwe en ook enkele nieuwe klanten.

Mijn winterverblijf was te klein, maar dat kon de pret niet bederven. Polleke had trouwens ook zijn nieuw speelgoedje meegebracht, een onderwatercamera die hij van zijn vrouwke had gekregen voor zijn Nieuwjaar. Dit leidde al tot mooie opnamen van zijn vijver thuis, en nu konden we zijn camera nu ook eens eventjes hier ter plaatse uittesten.

Ik heb een kleine compilatie gemaakt van de verschillende opnamen en zoals je kan zien zwemt alles er goed bij. Het geeft toch een speciaal gevoel als je de koi onderwater filmt. Sommigen vinden het niets, anderen houden ervan, maar is dat niet met alles zo.

Het bleef echter vandaag niet alleen bij kijken. Er werden enkele opmerkelijke verkopen gerealiseerd, wat ik eigenlijk totaal niet verwachtte. De verloren zoon werkt ondertussen ook terug aan de opwaardering van zijn bestand, en dat hij er een oog voor heeft, bevestigt hij met de aankoop van een goede showa van de veiling van Momotaro in april van dit jaar.

Rudy hakte de knoop eindelijk door, en besliste niet meer te wachten met de aanschaf van deze Momotaro showa. De toekomst lacht hem weer toe en ik ben bijzonder blij dat hij zich terug gestort heeft op de koihobby na zoveel jaren van afwezigheid.

Je moet ook je fouten kunnen toegeven, en een fout die ik gemaakt heb is door enkele dure mannelijke sanke aan te kopen die ik niet verkocht krijg. Het is zo, het zij zo en ik zal er een oplossing voor moeten zoeken. Maar zeg niet dat ze niet de moeite waard zijn om bekeken te worden.

Het zijn nog altijd fenomenale koi met een sterke body en een intense uitstraling. Ik zal van mijn hart een steen moeten maken als ik ze aan de man wil brengen, maar fouten moet je maken om te kunnen leren. Eenzelfde fout zal ik dus niet meer maken, geloof me…

Waar ik zeker geen fout mee heb gemaakt zijn deze 2 koi. Eva, mijn persoonlijke lieveling kreeg gisteren een nieuwe onverwachte eigenaar . Marcel verraste me met deze strategische aankoop. Ik wist dat hij een oogje had op Eva, maar dat hij deze zou aankopen had ik niet ingeschat. Zo zie je maar dat ook ik nog veel moet leren. De Hoshikin die Eva vergezelt is ook niet van de minste. Met zijn 59 cm een geduchte tegenstander in de show....

Bovendien hebben beide personen dubbele punten verdiend in de wedstrijd om de begeerde reis naar Japan te kunnen winnen. Wie niet waagt, niet wint….

Een vergeten sanke zo noem ik deze speciale koi met een overweldigende kata sumi vlek die je niet dikwijls tegen komt. Ik heb getwijfeld om deze sanke aan te kopen, maar besloot het toen toch maar te doen.

Kwalitatief moet ze echt niet onder doen, en of je het patroon graag ziet of niet staat buiten kijf. Speciaal is het minste wat ik erover kan zeggen. Helaas heeft nog ooit iemand naar deze sanke gevraagd en met de Jerommekes-achtige showa, zijn ze beiden de enigen die van deze vijver nog niet verkocht zijn.

Om het geheel af te sluiten heb ik bij de beminnelijke sanke een een kindai showa bijgezet die je oogballen sowieso moeten strelen. Met haar 18de levensmaand en 63 cm, doet deze showa ongetwijfeld je hart sneller kloppen. Dit is er eentje voor de annalen, en hopelijk zal ze de komende jaren doen wat er van verwacht wordt. Alles is natuurlijk afhankelijk van de vijver waarin ze terechtkomt. Die ken ik gelukkig maar al te goed, en normaal moet deze showa binnen enkele jaren de grens van de 80 overschreden hebben.

Het werd een dankbare afsluiting van een dankbaar jaar. Als kers op de taart kreeg ik nog een cadeau dat ik zeker naar waarde kan schatten, vooral omdat een cadeau is dat 110% gemeend werd gegeven.

Het is moeilijk te omschrijven maar ik kreeg het cadeau aangeboden uit respect om de mogelijkheid te scheppen koi aan te kopen die zijn hart sneller doen stromen, en die hij anders nooit had kunnen aankopen. Cadeau's zoals deze hebben voor mij de meeste waarde…

.

Op naar 2017…..

Meer afbeeldingen

Een succesvol einde: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137