Nabeschouwingen 2016

Nabeschouwingen 2016

Gewoonlijk geef ik op nieuwjaarsdag een kleine nabeschouwing van het afgelopen jaar. We zijn nu een dagje later, maar dat zal nu ook nog wel kunnen.

2016 is een jaar geweest met veel verrassingen, zowel goede als minder goede. Wat betreft de verkoop van koi dit jaar ben ik zelfs nog onverwacht iets gestegen tegenover 2015. Ik had gedacht dit nooit te kunnen overtreffen, maar dus toch.

Ik kan niet verwachten dat 2017 beter wordt dan 2016, want dat is bijna niet haalbaar. Wel krijg ik heel veel aanvragen uit het buitenland, en dat doet me langs één kant plezier. Hier zouden nog ettelijke mogelijkheden liggen.

Het probleem dat ik in 2017 wil proberen op te lossen, is de logistiek…ik wil een eigen vervoersysteem proberen op te zetten, maar vraag me nog niet hoe ik dat wil doen, want daar kan ik nog geen antwoord op geven….

2016 wordt natuurlijk ook verrijkt door mijn zege als Grand Champion in Arcen, weliswaar met een koi van mijn trouwe klanten Ans en Frans, maar de genoegdoening was des te groter door het feit dat de koi als nisai werd aangekocht. De titel van Supreme Champion met een sanke die als tosai werd aangekocht maakte de vreugde nog groter, en als klap op de vuurpijl werd de Adult Champion ook in onze rangen toegewezen. Een opmerkelijk resultaat.

In Nieuwegein behaalde ik ook prachtige prijzen met de titel van jumbo champion met een chagoi die ik op verzoek van Martin had aangekocht. Hij moest uiteraard groot kunnen worden, maar bovenal een groenige kleur hebben…Toch leuk als je zulke opdrachten krijgt.

Ik heb een nieuw onderkomen gebouwd voor de ontvangst van de mensen die naar de koi komen kijken, en onlangs heb ik nog een nieuwe overkapping laten plaatsen.

Ik heb 4 reizen naar Japan gedaan, waarvan er 2 in het voorjaar en 2 in het najaar. De 2 reizen in het voorjaar waren minder succesvol dan ik verwachtte, de 2 in het najaar hadden veel meer succes. Goed om over na te denken en mijn besluit te trekken. Mijn volgende reizen zullen pas einde maart en april/mei zijn dit jaar, en de 2 volgende weer in het najaar.

2017 is het 10 jaar gelden dat ik mijn eerste stappen in de koiwereld heb gezet. Er zijn enkele formidabel mooie prijzen aan verbonden, die je kan lezen als je de banner rechts aanklikt. Het mooie is dat je de opbouw van Interkoi als bedrijf bijna dagelijks hebt kunnen volgen. Het uitgebreide en opgeslagen nieuws vanaf dag 1 staat geboekstaafd.

Vanaf dag 1 kan je lezen hoe Interkoi is opgebouwd. Het was een lange en moeilijke weg, maar nog altijd kijk ik er met plezier naar terug. Soms moet ik lachen met datgene wat ik ooit in de nieuwsitems heb verteld, maar ondertussen is er een lange weg afgelegd die bijgedragen heeft aan een boel ervaring en kennis. Dit is iets wat je moet koesteren, want ervaring staat gelijk aan kennis, en die heb je nodig...

Impulsief als ik ben, plan ik bijna nooit voor de toekomst, en pluk ik de dag zoals hij in mijn hoofd wordt afgedraaid. Ik maak wel voorbereidende planningen maar die worden gewoonlijk nooit uitgevoerd...ik ben nu eenmaal geen planner. Zo heb ik het in mijn hoofd zitten om een groot aantal tosai van Momotaro aan te kopen, waarvan ik het voorrecht heb verworven om een goede selectie op de kop te kunnen tikken.

Hierbij heb ik een strategie in mijn hoofd om deze in een haalbare prijsklasse aan te kopen, gericht in een prijsklasse van 600-1200 euro. Ik denk hierbij aan mijn strategie van vroeger en met de successen die ik haalde met de 64-serie of de 42-serie, de namen die ik toen gaf aan de aankopen. Misschien wil ik nu wel de 100-serie aankopen, wie weet !

Wel wil ik mijn 10-jarige relatie met Momotaro blijven behouden. Was er vroeger niemand die Momotaro koi inkocht, op dit ogenblik zijn er toch kapers op de kust gekomen. Schoorvoetend maar toch hebben ze hun weg gevonden.

Definitieve plannen voor 2017 zijn er dus niet gemaakt. Het enige definitieve plan is dat ik 3 weken welverdiende vakantie ga nemen in januari, zoals ik ieder jaar doe. Hierbij geholpen door de steun van Ben, die gedurende deze periode de koi in het oog zal houden, en bovendien op de zaterdagen zal openhouden. Op 21 – 28 januari en 4 februari zal Ben aanwezig zijn om jullie verder te helpen.

Bovendien zullen bij aankopen tijdens deze periode ook dubbele punten gegeven worden om de gratis trip naar Japan te winnen. Of je hiervoor je aankopen moet uitstellen of niet is de vraag, maar het schept natuurlijk meer kansen. Ik hoop in ieder geval dat jullie deze dagen aanstippen om Ben een bezoekje te brengen, want alleen daar zitten om Interkoi te vertegenwoordigen zou ook saai zijn. Hou Ben in ieder geval gezelschap....

Wat betreft de shows dit jaar ! Ik heb ondertussen 2 shows vastgelegd, namelijk de Euregio koi show en de Belgian Koi Show in Hasselt. Dit jaar heb ik wel een stand gehuurd om de mensen te ontvangen. Ik hoop dan ook dat ik meerdere van mijn klanten op deze shows mag verwelkomen.

Ik wens jullie een succesvol en gezond jaar toe. Laat 2017 symbool staan voor een veranderende positieve wereld, waarbij de menselijke waarden verrijkt worden in plaats van onteerd.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137