Goed volk over de vloer

Goed volk over de vloer

Ik kijk me een tevreden blik naar mijn assortiment koi dat ik momenteel heb zwemmen, en toon trots wat ik kan aanbieden aan 2 hele fijne klanten.

Het zijn kritische personen die op bezoek kwamen, maar ze zijn zich wel bewust van hun voorkeur. Bovendien brachten ze heerlijke taart mee uit de streek van Amerongen, en dat geeft altijd een streepje voor...

Kritisch zijn vind ik goed, te kritisch zijn vind ik dom. Koi zijn nu eenmaal niet gemaakt om perfect te zijn, en als je perfect bent, ben je niet te betalen, het is zo simpel als één en één, twee is. Je zult compromissen moeten sluiten…

Ik wil eigenlijk ook niet de perfecte koi hebben rondzwemmen, ik wil gezonde, stevige en interessante koi zien rondzwemmen, die blaken van vertrouwen en onmiddellijk je ogen strelen. En die heb ik…

Verkocht heb ik helaas niets, maar goede koi gebowld heb ik wel, en dat kan je zo dadelijk via de filmpjes zien, zet je maar even rustig in je zetel en geniet ervan…

Eerst wil ik uitpakken met een koi die bijna de perfectie uitstraalt, namelijk de kokugyo van 2015 een doitsu die momenteel 64 cm is en nog meer beloofd voor de toekomst.

Nu kan je weer met het voorgekauwde verhaal langskomen dat je niet graag doitsu ziet. Als je deze niet graag ziet moet je je koifantasie toch even bijschaven, want ze is niet alleen mooi, ze is bloedmooi !

Of laat je afkeur van een ginrin nog maar eens blijken door deze ginrin benigoi af te breken ! Ik weet ook niet of je dit benigoi kunt noemen, want het zijn volgens mij voorgeselecteerde kohaku waar het shiroji van ontbreekt, in combinatie met de beste ginrin kohaku van Japan. Het zijn volgens mij spielerijen van Maeda San, die originele ideëen koppelt aan tastbare resultaten.

Ik heb er nog 30 rondzwemmen en ze zijn allen veelbelovend. Of ze dezelfde uitstraling zullen krijgen als deze ginrin benigoi is nog maar de vraag, want ze zijn een stuk kleiner, maar ook een stuk betaalbaarder, want Maeda San verlangt het uiterste van zijn ginrin benigoi…

Een gevoel van vreugde overstelpt me als ik deze combinatie van sanke en showa in de bowl zie. Eva en een showa van Momotaro, ik moet er voor de rest niets aan toevoegen dacht ik zo, het zijn de 2 overblijvenden van deze vijver die nog niet verkocht zijn.

En zo kunnen we nog ettelijke bowls doorgaan. Wakana II, een kindai showa een onopvallende sanke en de toekomst in een blauwe bowl, wat kan je nog meer verlangen ?

3 sanke die veelbelovend zijn, waarvan ik weet dat ze moeilijker te verkopen zijn, vermits men nog niet ziet wat er het volgend jaar zal gebeuren. Ik weet het echter wel, en ik vind het aanraders eerste klas !

Tenslotte nog een bowl met kohaku die ik de laatste tijd iets te veel gebowld heb, en eigenlijk rust wil gunnen. Maar ja, je bent nu eenmaal een dealer en je moet je koi laten zien, het kan niet anders.

Als toemaatje nog een sanke voor een potentiële klant in Sheffield-England, die een zwak had voor deze koi. Nu vind ik deze prijs/kwaliteit meer dan goed, maar of ze nu tot mijn uitgekiende stal van grootheden behoort zou ik ook niet durven zeggen.

James, want zo heet de man, is een mogelijkheid van transport aan het zoeken, want dat is altijd een moeilijke zaak. Volgens mij is er nog een potentiële markt voor het transport van koi in Europa, en iemand die zich erin wil professionaliseren zou wel eens een gat in de markt hebben gevonden….waarom zou ik dit niet proberen te vinden !

Ik krijg tegenwoordig veel vragen uit het buitenland om koi te versturen, maar bots telkens op het probleem van het transport. Zijn er nu echt geen mogelijkheden om koi te transporteren ? Wie hier eventueel een antwoord op heeft mag me altijd contacteren.

Gisterenavond kreeg ik nog aanvragen vanuit Denemarken en England…en ik ben maar een eenvoudig koiboerke…maar blijkbaar heb ik toch bepaalde trickers overgehaald, waardoor de kwaliteit van mijn koi uitermate gewaardeerd wordt. Ze moesten eens weten hoe moeilijk het is….

Meer afbeeldingen

Goed volk over de vloer: afbeelding 1
Goed volk over de vloer: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240