Een tancho festijn

Een tancho festijn

Ondanks het feit dat ik van plan was om geen koi meer aan te kopen op de veilingen, ben ik overstag gegaan omdat de prijzen dit keer niet de  pan uitsprongen, ze waren menselijk. De reden was ook duidelijk, het was goed zoeken om koi te vinden die me bevielen.

Ik heb me dan ook gefocused op enkele tancho die altijd populair zijn, en me ook niet laten verleiden door de hele goede koi, want die zaten er ook tussen en werden al gauw met hoge prijzen gebombardeerd. Ondanks het feit dat de aangeboden sanke van gisteren toch bijzonder dikwijls bekeken werd, werd er geen interesse waargenomen. Spijtig en toch ook een beetje onbegrijpelijk.

Laten we dan vandaag een tweede poging wagen met sanke SA-V21-10123. Deze sanke bevind zich wel in Duitsland en wordt door Michael aangeboden voor 4100 euro. Een sierlijke sanke, en voor sanke liefhebbers toch de moeite waard om te bekijken. Ze blijft tot april in Duitsland, en de aangeboden prijs is ex de verblijfkosten. Wie interesse heeft mag zich melden.

De verkoop eind dit jaar verloopt iets moeilijker dan ik gewoon ben. Ik heb zojuist nog een nachtmerrie gehad over de verkoop van koi, en die nachtmerrie bezorgde me koude rillingen. Ik zat in een oud bedrijfspand met allemaal vijvers ingedeeld in nissen die bijna niet verlicht waren. De vijvers waren bewoond door ontzettend veel koi en ik had aangekondigd dat ik een groot aantal koi zou fotograferen en filmen.

Dit leidde ertoe dat er zoveel volk kwam dat ik mijn werk niet gedaan kreeg, want ze liepen allemaal voor de camera en ik kon de nodige filmpjes niet maken. Bovendien wou iedereen de vissen vastnemen om het gevoel met een koi te krijgen, maar al die kostelijke koi glibberden uit hun handen,  het was niet om aan te zien. Gelukkig kwam er een eind aan de nachtmerrie, want ik werd wakker....Ik zou eigenlijk niet mogen klagen want er werden verschillende opties op koi genomen gisteren, en ook enkele verkopen. Dus klagers geen nood. 

Ik ben toch wat blij met de tancho die ik gisteren heb aangekocht, het zijn misschien niet de beste tancho als je hun bol bekijkt, maar ze hebben allen een bepaalde uitstraling, bouw en huidkwaliteit waarbij we als kopers tegenwoordig blij mee mogen zijn. De echte goede kanonnen krijg ik niet meer te pakken voor een aanvaardbare prijs. 

Ik heb een zwak voor de ginrin tancho, ik weet dat dit voor de meeste mensen geen optie is, maar voor mij wel. Bekijk het kostbare gin en de sierlijke bouw. Misschien geen topper, maar wel een deugdelijke tancho voor een betaalbare prijs, ik ben er blij mee.

De meeste kohaku liet ik aan me voorbij gaan, niet goed genoeg en een overvloed van kohaku. Degene die ik wel wou aankopen werden al gauw veel te duur en qua prijs/kwaliteit niet meer haalbaar voor de verkoop. De volgende tancho die ik te pakken kreeg verbaasde me wel enigszins. Die ziet er meer dan goed uit met een tancho die wel aan de voorwaarden voldoet voor 90%

Zowel de body, huidkwaliteit, grootte en toekomstmogelijkheden met een bijzonder aantrekkelijke verkoopprijs. Ook hier zou ik een gerichte koper moeten kunnen vinden. Per toeval kreeg ik nog een showa in het vizier, ik moest tussen de appelen en peren opletten, want mijn vrouw was gisteren jarig, wat voor de nodige bezoekers zorgde, dus deed ik aan multitasking zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen. Het was trouwens een goede zet, want de showa werd wel snel verkocht.

Als laatste deed ik een ultiem bod op een tancho showa waar ik wel veel van verwacht. Uiteraard iets duurder dan de rest want tancho showa zijn hebbedingen. Ik heb voor mezelf al uitgemaakt hoe deze kan evolueren en dat is meer dan interessant. Ik heb ervaring met de evolutie van het sumi van dit soort tancho showa van Momotaro en dit beloofd een spetterende te worden. Ik ben wel blij met mijn aankopen, die ik pas in april naar Arendonk laat komen.

Alle nieuwe koi kan je vinden onder de knop nieuwste koiaanwinsten. 

Wel ga ik donderdag openhouden voor eventueel geïnteresseerden van 11.00 tot 14.00 uur. Ik ben van plan om de kleintjes apart te gaan filmen. Ze hebben het transport goed doorstaan, hebben ze al netjes aangepast aan de omstandigheden, en ik wil ze zelf ook even goed bekijken zodat ik aangepaste prijzen en afzonderlijke filmpjes kan maken. Iedereen is natuurlijk welkom.

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

ben

555


ben

555

The Untouchable

555


ben

555

The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml