Nieuws uit de serre

Nieuws uit de serre

Na 3 maanden is het nog eens tijd om een update te maken van de serregangers. Niet alleen voor mij, maar ook voor de eigenaars van enkele koi. Zes van de 10 zijn verkocht, maar er blijven er nog 4 over. Laat me toe om deze eerst even te presenteren.

Het was een geschikte dag om de koi te filmen. Gelukkig geen regen, niet te veel koi en ze zagen er picobello uit toen ik er aankwam. Het was een  plezier om ze te zien, te meten en te filmen. De resultaten mogen er zijn. Ik heb me niet speciaal toegespitst op de groei, want ik blijf erbij dat een natuurlijke behandeling zonder forceren de beste resultaten kan laten zien.

De vijver staat op een continue warmte van 21°. Deze word constant gehouden op deze temperatuur en de koi voelen zich uitermate goed erbij, dat proef je. Niet teveel koi, ze beschikken nu over meer dan 2 kuub per koi, bijzonder veel voer, de nodige mineralen en vooral de rust....wat willen ze nog meer. 

Het was een plezier om de koi één voor één te filmen samen met Christof. Ondanks dat ze niet geforceerd worden, lieten ze toch een behoorlijke groei zien. Gemiddeld toch een 4 tot 5 cm met uitschieters tot 12 cm. Ik zet de niet verkochte koi hieronder op een rijtje, en liefhebbers die interesse hebben mogen zich natuurlijk melden.

Kohaku KO-V21-429 - 54 cm

Kohaku 2104016 - 53 cm

Sanke 2104001 - 40 cm

Showa SH-V20-457 - 54 cm

------------------------------------------------------------------------------------------

Overzicht van de koi van klanten

Kohaku KO-V21-4134 - 52 cm

Ginrin kohaku GK-V21-2254 - 46 cm

Sanke 2012014 - 47 cm

Kohaku KO-V21-468 - 58 cm

Sanke SA-V20-485 - 61 cm

Rest me nog the top of the bill kohaku KO-V21-4111 - 56 cm

------------------------------------------------------------------------------------------

Ik kan niet anders dan oordelen dat het een plezier was om al deze koi te bowlen en ervan te genieten. Als ze de volgende 4 maanden soortgelijke evolutie laten zien mogen we zeker niet klagen, en ik hoop dat de klanten ook tevreden zijn.

Als tweede punt op de agenda, wil ik toch even iets kwijt over de nieuwsitems die ik  iedere dag schrijf. Ik heb de vrijheid genomen om een screenshot te maken van het aantal bezoekers dat er iedere dag de nieuwsitems lezen, en je zal kunnen zien dat zelfs in deze stille tijden dat er weinig nieuws te melden valt, er nog altijd tussen de 600 en 1000 mensen de nieuwsitems lezen. Het is voor die mensen dat ik het doe...

Dat er weinig gereageert wordt is misschien juist, maar  het is geen forum, geen wedstrijd in oeverloze discussies waar sommigen op kicken.  Wil je iets zeggen, prima, ik apprecieer het zeker en vast.  Zeg je niets...ook prima. Weet wel dat het een enorme inspanning is om telkens nieuwsitems zoals deze te maken. Dit wordt denk ik ontzettend onderschat !

Het zou  natuurlijk een verademing zijn als ik plots tientallen reacties zou mogen ontvangen, dat voedt de creativiteit. Ik zou het natuurlijk fantastisch vinden moesten de onbekenden zich bekend maken door eens een reactie te plaatsen. Wees blij dat je ongepeperd je mening mag zeggen, zelfs negatieve opmerkingen laat ik staan, tenzij ze de spuigaten uitlopen.

Ik verkoop enkel koi. Mijn handelsmerk en mijn publiciteit zijn mijn nieuwsitems, ik heb geen andere bron. Ook door de kwaliteit van mijn koi kan ik klanten werven.  Ik leg geen vijvers aan, ik verkoop geen koi spullen,  ik moet het hebben van mijn koi, niet meer niet minder, en mijn nieuwsitems zijn een extra stimulans om niet in de vergeethoek te raken.

------------------------------------------------------------------------------------------

Tenslotte wil ik nog even meedelen dat ik vandaag de kleine showa van Sakai FF ga meten en filmen. De quarantaine is perfect verlopen en iets meer aandacht voor deze kleintjes is zeker de moeite om te zien. Ik begin eraan om 11.00 uur en zal aanwezig zijn tot ongeveer 14.00 uur.

 

Meer afbeeldingen

Nieuws uit de serre: afbeelding 1
Nieuws uit de serre: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

Rene

555


Ivo

555


René koi hobbyist Prov. Groningen.

555

interkoi

555


Johan

555


Kristof_d

555


David

555


bennie

555


Dick

555


Huub

555


Jack

555


Matthijs

555

The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml