Een toffe vooruitgang

Een toffe vooruitgang

Ik was gisteren zelf niet aanwezig op de show in Arcen, maar ik kreeg info doorgestuurd van Johnny en Bart.

De eerste foto’s toverden een kleine smile op mijn gezicht, wat sowieso al moeilijk is. Volgens mij was dit de eerste keer dat het toegepast werd, maar op de foto’s is mooi onderaan vermeld hoeveel medestanders er zijn. Een positieve vooruitgang die ik kan toejuichen.

Ik heb dan ook gevraagd om van alle koi de betreffende foto’s door te sturen zodat ik ze in het nieuws kan plaatsen wat ze ook prompt deden.

Naast de koi ID staat er netjes vermeld in welke “class” hij valt, wat voor veel mensen soms ook al wat moeilijk is, in welke size de koi is gemeten en tenslotte hoeveel koi er in die class zitten.

Een toe te juichen informatiebron die ik alleen maar op prijs kan stellen. Het is in mijn ogen belangrijk te weten hoeveel hoeveel deelnemers er waren in je reeks, want winnen bij 2 tegenstanders heeft een andere betekenis dan te winnen tegen 17 of 20 concurrenten.

Ik ben dan ook bijzonder blij met deze subtiele aanpassing en kan de organisatie alleen maar feliciteren, net zoals bij de nieuwe opstelling van de vaten en de stands…dikke complimenten zijn dit keer terecht.

Ik ben dikwijls de eerste om kritiek te spuien, waar ik soms zelf op afgerekend wordt, maar als het goed is moet je het ook zeggen.

Berekend resultaat

In de loop van de dag gisteren kreeg ik een telefoontje binnen van het NVN. Ik werd gefeliciteerd, en zou me vandaag moeten aanmelden bij de organisatie.

Ik had namelijk de de “senior tategoi prijs” in de wacht gesleept. Ik werd zowaar echt blij met dit nieuws, want dit had ik wel voorspeld als mogelijkheid maar niet verwacht natuurlijk omdat er toch meerdere kandidaten zijn.

Niet vergeten dat zij als beste verkozen werd in de reeksen 4-5 en 6, en als je bedenkt dat je in tegenstanders hebt in size 6 die tegen de 70 cm aanhikken vind ik het een hele prestatie…

Het is trouwens een prijs die ik al zo dikwijls heb gewonnen en die ik alleen maar kan koesteren. Onlangs nog op de BKS waar de showa van Momotaro ook de tategoi award in de wacht sleepte.

Het is mijn lievelingsprijs, want dit is waar Ben en ik het altijd voor doen. Ik zal eens opzoeken hoeveel tategoi awards ik al gewonnen heb, ik denk wel een 10-tal in mijn bestaan, en zoals gezegd het is de moeilijkst te winnen prijs in mijn ogen.

Hoe dikwijls ik dit jaar de sanke die de titel van senior tategoi heeft gewonnen al gepresenteerd heb aan mensen kan ik niet op mijn vingers tellen.

Telkens werd er niet op ingegaan, terwijl we duidelijk te kennen gaven dat dit koi zijn die toekomst schenken. Zoals dikwijls werden we vermoedelijk niet geloofd of zag men de toekomst niet.

Verleden week nog heb ik de koi gepresenteerd aan Ivan die op bezoek kwam, maar het was zijn ding niet…zonde…want de prijs van de koi was ook heel aannemelijk, namelijk 2450 euro.

Ik ga de prijs ook niet verhogen na haar deelname, ik vind liever een geschikte vijver om de koi verder te laten ontwikkelen. Dit houdt ook in dat er aan de koi moet gewerkt worden, dus iemand met verstand van zaken.

Kandidaten mogen zich dus melden, maar het moet niet hoor ! Voor de overige koi heb ik op dit ogenblik nog geen uitslagen, dat is nog een tijdje wachten, en laat ons duimen dat de goden ons gunstig gezind zijn. Natuurlijk wil ik de nieuwe tategoi toch nog even in volle ornaat tonen.

Ik kocht de sanke aan tijdens de veiling van Sakai op 4 oktober 2017. Let bij deze vooral op het sumi dat niet al te veel aanwezig is, en velen zouden de koi om deze reden niet aankopen. Ik weet echter beter....

Ik moet echter de eer aan Ben laten, want het is hij die plichtsgetrouw ALLE nisai heeft uitgezocht tijdens deze happening, en als je dan bedenkt dat er 150 koi voorgesteld werden, dan begrijp je dat het geen sinecure is. Ik heb er nog 2 foto's bijgedaan die ik genomen heb toen deze sanke gekozen werd uit de massa tentoongestelde koi, en Ben die rustig de nummers opschrijft van de koi die hij probeert te kopen.

Het rare van het verhaal is dat ik van deze reeks er nog enkele heb rondzwemmen die geen kandidaat koper hebben gevonden en die ook nog veel mogelijkheden hebben. Laat maar zwemmen denk ik dan, ik zal ze volgende week wel eens op film zetten.

Hoe dikwijls ik gezegd heb dat het sumi van achter naar voor ontwikkeld en Sakai kennende dit vermoedelijk in de loop van dit jaar zal opkomen weet ik niet, maar gelijk heb ik in ieder geval. Bekijk dit laatste filmpje van augustus dit jaar en oordeel zelf.

Het shiroji is van super kwaliteit, het hi begint nu pas te ontwikkelen en het sumi dat maakt de sanke. Dit zijn ook koi die tijd nodig hebben om te perfectioneren niet vergeten, die worden niet één twee drie toppers, deze moet je me geduld en verstand grootbrengen.

In dit filmpje legt Ben nog eens even uit aan Polleke waarom deze sanke zo goed is. Ik ben bijzonder blij met deze zoveelste senior tategoi award en hoop dat er nog enkele andere in de prijzen vallen….

Meer afbeeldingen

Een toffe vooruitgang: afbeelding 1
Een toffe vooruitgang: afbeelding 2
Een toffe vooruitgang: afbeelding 3
Een toffe vooruitgang: afbeelding 4
Een toffe vooruitgang: afbeelding 5
Een toffe vooruitgang: afbeelding 6
Een toffe vooruitgang: afbeelding 7
Een toffe vooruitgang: afbeelding 8
Een toffe vooruitgang: afbeelding 9
Een toffe vooruitgang: afbeelding 10
Een toffe vooruitgang: afbeelding 11
Een toffe vooruitgang: afbeelding 12
Een toffe vooruitgang: afbeelding 13
Een toffe vooruitgang: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240