Arcen 2018 is een feit

Arcen 2018 is een feit

Het moet ergens in de jaren 90 geweest zijn toen ik voor de eerste keer de show in Arcen volgde. Het was toen het grootste evenement in de koiwereld.

Ondertussen is er al veel water door de rivier gevloeid en is Arcen nog steeds aan de top van de koi shows in Europa, ondanks pittige concurrentie.

Gisterenmorgen rond 10.30 uur vertrok ik samen met Johnny naar Arcen. Het is vanaf Arendonk steeds rechtdoor en éénmaal linksaf en ik ben er. Hooguit een 50-tal minuten is een dankbare afstand om te overbruggen en de koi hebben het prima gedaan.

Vermits ik geen stand heb is het transport bovendien nog wat eenvoudiger en heb ik geen grote middelen nodig om het transport te regelen.

Ik had een goed gevoel.

Volgens mij was er het één en ander veranderd, en volgens mij ten gunste van de show. Het geheel van de show leek rustiger geworden te zijn.

Vermoedelijk door de stands aan de overzijde van het terrein weg te laten en deze allemaal geplaatst te hebben op het terrein achteraan.

De hele show straalde meer rust en ontspannenheid uit en zoals vermeld gaf het mij een goed gevoel. Wie de verbetering heeft uitgedokterd is mij niet bekend, maar ik vond het zeer positief.

Wat wel opvallend was, is de aanwezigheid van enorm veel stenen beelden, van groot naar klein. Blijkbaar is daar een grote interesse voor van het publiek, maar overdaad schaadt.

Door de nieuwe opstelling zijn de vats veel beter te bereiken, de stressfaktor voor het benchen en debenchen zal zeker afgenomen zijn, waardoor het respect voor de deelnemende dealers en koihobbyisten alleen maar geaccentueerd wordt.

Wat mij betreft een dikke 10 op 10. We waren dan ook vrij vroeg aanwezig op het terrein en het uitpakken van de koi ging heel rustig. Hulp was onmiddellijk ter plaatse, en de jongens doen altijd hun best om met de nodige mankracht bij te staan.

Chapeau voor deze mannen…

In totaal heb ik begrepen dat er 85 stands staan opgesteld, en het aantal vats was ook niet van de poes, maar daar heb ik geen info over. Het lijkt in ieder geval een bikkelharde strijd te worden.

Zelf heb ik 13 koi ingezet, kosten 260 euro, en ditmaal heb ik gekozen, of moest ik kiezen voor een totaal andere koideelname.

Dit is een bowl voor vertrek, een filmpje waar enkele potentiële kanshebbers zitten. Ditmaal geen grote kanonnen, die heb ik nog wel, maar die zijn in vorige shows al ingezet. Op de euregio 8 geweldigenaars, op de BKS een 5-tal geduchte kandidaten, en nu in Arcen 13 mededingers, maar niet meer voor de grote prijzen.

De grote kohaku in de bowl sprong trouwens met een reuzesprong uit het water en ik was niet snel genoeg om dit te voorkomen. Gelukkig niets aan de hand, maar met het warme water altijd een gevaarlijke onderneming. Deze kohaku werd trouwens door Polleke gekozen op mijn vraag om een koi te selecteren uit mijn bestand.

In totaal toch 26 koi die dit jaar sterke prijzen behaalden, met de adult tategoi prijs als uitschieter, een prijs waar ik nog altijd heel trots op ben.

Wel ben ik zeer tevreden over de samenstelling van mijn vat. Goede showa had ik niet meer, en zoals je kan zien zijn het overwegend kohaku die de toon zetten met 2 tancho, wat sanke en geloof het of niet, een platinum ogon.

Het zal afwachten zijn wat de concurrentie op tafel legt, en we zullen zaterdag of zondag wel zien waar het schip strand. Nog even een klein overzicht van de show

Ik wens de organisatie goed weer toe, een ontspannen sfeer en een gezonde wedstrijd.

Meer afbeeldingen

Arcen 2018 is een feit: afbeelding 1
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 2
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 3
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 4
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 5
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 6
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 7
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 8
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 9
Arcen 2018 is een feit: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240