Een tussenstop bij Ben

Een tussenstop bij Ben

Ik moest Ben op gaan halen, en dan is het normaal dat je 5 minuten tijd neemt om naar de koi te kijken.

Hier moet ik al dadelijk de mensen teleurstellen met hun kraakhelder water, want als je de vijver van Ben bekijkt dan zie je al meteen de groene soep die er voor zorgt dat de koi die benodigdheden krijgt om je koi de gepaste ontwikkeling te geven.

Niet alleen is het goed voor het hi, maar ook voor de aanbouw van de body. Ik ken alle koi persoonlijk zeer goed, en allen werden ze aangekocht als tosai of nisai.

Zelfs in koud water kan je spelen met algen zoals je kan zien. Ik weet het, de meesten beginnen er niet aan, en ik heb er ook geen problemen mee, maar wil je koi van tosai of nisai naar deze maat laten evolueren met behoud van kwaliteit in een vijvertje van amper 15 kuub, dan zul je het toch op deze manier moeten doen, in combinatie met een degelijke tosai.

En dat soort tosai dat gaan we nu proberen uit te zoeken !

Het water hoeft echt niet verwarmd te worden, je moet er alleen meer je tijd voor pakken. Verwarmen is een gecommercialisseerde inbreuk op het gestel van de koi om meer geld in het laatje te brengen. Daar is niets mis mee, maar je zal ook de consequenties moeten dragen.

Mensen willen nu eenmaal grote koi, maar het geduld om deze naar 80 cm te brengen ontbreekt, en ook de kennis om dit te doen is dikwijls een struikelblok.

Bekijk dit filmpje goed, en bekijk de kwaliteit van zowel "Hope", als de Torazo Sanke, de Dainichi Showa en de Kohaku van Taniguchi...

Wie nieuw is en Ben niet zo goed kent, zal ik er nog een paar filmpjes bij toveren.

De vijver van Ben, anno 2012

De vijver van Ben, anno 2015

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137