Een update van John

Een update van John

Zoals altijd ben ik ontzettend blij met updates, maar dezevan John mag er wezen, alle mensen zouden het op deze manier moeten doen…

John heeft al een hele tijd geen koi meer aangekocht, en was een tijdje uit het beeld verdwenen. Daarom was ik des te blijer dat ik nog een update van hem aankreeg, en dan nog een uitgebreide update.

Dit is zijn commentaar.

Hoi Luc,

Zoals beloofd stuur ik je de jaarlijkse update van mijn inmiddels 5 Interkoi-koi. De hobby staat op een lager pitje, omdat ik mijn collectie wil upgraden en minder koi wil. Ik had er ooit 23 op 23 kuub en wil uiteindelijk terug naar 10-12.

Er zitten nu 15 koi in de vijver, waarvan 5 Interkoi….de andere zijn allemaal oudjes voordat ik Interkoi had gevonden. Ik heb wel een yamabuki bij Johan gekocht, omdat er geen geel meer in mijn vijver zit (yamabuki van 9 jr oud is vorig jaar overleden)

Isa showa nr 1403011, sansai, 4 jaar, nu 66 cm (vorig jaar 65cm), dus 1 cm gegroeid. Ik herinner me dat je graag update blijft zien van deze serie. Dus bij dezen. Ik vind dat de koi goed ontwikkeld en hoop hem over 2 jaar op 70 cm te hebben. Hij heeft wel z’n kop gestoten, want er zit een klein wit plekje. Ik hoop dat dit wegtrekt tzt…..

Bij aankoop maart 2014

Taniguchi kohaku 1304025, 5 jaar, nu 66cm (vorig jaar 65cm), dus 1cm gegroeid. Nog steeds de mooiste kohaku van de vijver…en er zwemmen er 5 + 2 tancho’s. Enne, nog steeds geen enkele shimi. Ik volg al je Taniguchi aankopen op de voet en kan beamen dat ze supergoed ontwikkelen. Misschien geen jumbo, maar 70cm is toch haalbaar in 1-2 jaar?

Bij aankoop april 2013

Okawa Ginrin Ochiba Shigure 1411003, sansai, 4 jaar, nu 59cm (vorig jaar 56cm), dus weer 3 cm gegroeid. Vorig jaar ook al 3 cm gegroeid. Blijft een blikvanger. Als ik bezoekers heb (ervaren of niet), dan wijzen ze meteen naar deze koi…..Het ginrin spettert er van af en de symmetrie van de bruine vlekken vind ik erg mooi.

Bij aankoop november 2014

Momotaro Ginrin Tancho TA-V14-04280, 4 jaar oud, nu 67 cm, (vorig jaar 64cm), dus 3 cm gegroeid. Vorig jaar 7 cm gegroeid, dus in 2 jaar 10cm gegroeid en dat voor een mannetje! Hij gaat de andere momo tancho nog voorbij. Ik heb de foto’s erbij gedaan toen je hem aankocht bij/van Kentaro. Wat een ukkie was het toen.

Bij aankoop april 2014

Sanke Momotaro – nr. 1511019 (a.k.a. Popov). Dit is de laatste aanwinst. Sindsdien heb ik geen vissen meer gekocht. De lengte ben ik vergeten op te schrijven, maar schat hem 65cm. Patroon veranderd niet zo veel. Het filmpje is een beetje wazig, maar in de vijver filmpjes staat hij er goed op.

Bij aankoop november 2015

Ik heb er ook nog 3 filmpjes bij gedaan van de vijver met overkapping. Dat was gisteren. De 5 koi zijn gemeten op 17 september…..

Het filmpje heb ik aan elkaar gelast.

Al met al, ben ik nog steeds erg tevreden over alle 5 interkoi-koi…..

Veel hoef ik hier niet aan toe te voegen, alleen misschien vermelden dat de koi nog alle in de fleur van hun leven zijn, en dat ze allen nog vrij jong zijn en nog een heel leven voor zich hebben.

Afhankelijk van de omstandigheden zit hier nog vrij veel rek op en is 10-15 cm niet uitgesloten wat groei betreft. Laat ze eerst tot volle wasdom komen, en geef ze daarvoor de tijd.

EXTRA INFORMATIE

De Momotaro veiling koi staan momenteel online, en ik denk dat het heel belangrijk is om deze prachtige koi even te bekijken. Wat betreft de de aankoop van deze koi wil ik deze keer een speciale actie ondernemen om die mensen over de streep te trekken die graag een koi van Momotaro willen aankopen.

IK ZAL SLECHTS 10% COMMISSIELOON REKENEN OP DE KOOPPRIJS/KWEKERPRIJS

Dit aanbod is slechts geldig voor deze veiling.

De prijs is dan exclusief het transport en de BTW die moet berekend worden over de koi.

Uiteraard kan ik geen garantie verlenen, maar er wordt alles aan gedaan om alles optimaal te laten verlopen. De koi zullen pas binnenkomen in de loop van de maand april.

Meer afbeeldingen

Een update van John: afbeelding 1
Een update van John: afbeelding 2
Een update van John: afbeelding 3
Een update van John: afbeelding 4
Een update van John: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137