Volgende week vertrek ik naar Japan

Volgende week vertrek ik naar Japan

Zoals ik gehoopt had, zal Ben op zaterdag 9 december, tevens mijn verjaardag, openhouden. Ik zal dan in Japan zijn.

Mijn familieleden waren ontgoocheld dat ik op mijn verjaardag niet thuis zou zijn, maar de plicht roept af en toe, of nogal dikwijls…

Het moois dat ik echter ga te zien krijgen zal veel verzachten. Ik weet niet hoe ze het in Japan voor elkaar krijgen, maar het is bijna onmogelijk om het op te blijven volgen.

De evolutie van de koi zit in een treinversnelling, een Shinkansen waardig. Ik volg nu al 10 jaar de veilingen van Momotaro en telkens sta ik versteld van het aanbod, en telkens ben ik bang dat ik niets te pakken kan krijgen.

Ik ben dan nog maar gespecialiseerd in 1 of 2 veilingen, en meestal voel ik mij het beste bij Momotaro omdat de prijzen van de koi die ik graag heb bij Sakai iets te hoog gegrepen zijn, tenzij ik mij tevreden zou stellen met enkele mindere koi.

Ik heb het gevoel dat ik bij Momotaro een betere koi kan aankopen die prijstechnisch nog haalbaar is, dan bij Sakai, ondanks het feit dat Sakai geweldige vissen heeft, als je begrijpt wat ik bedoel. Bij Sakai kan ik de koi niet kopen die ik wil, en moet me dan tevreden stellen met een koi waar ik aan twijfel, en daar heb ik wat problemen mee.

De lijn tussen Momotaro en Sakai begint echter klein te worden, en als je de kohaku momenteel van Momotaro bekijkt, laat het dan met de bloedlijnen van Sakai zijn, dan rijzen je haren ten berge van de schoonheid die ze uitstralen.

Hier rijst intussen hetzelfde probleem, namelijk de prijs. Zonder achterban, met andere woorden opdrachten van klanten durf ik het risico niet te nemen om koi te kopen die ik morgen niet kan verkopen. Ik moet daarom bepaalde normen respecteren om verstandig te blijven functioneren.

Als je dan de sansai bekijkt die hij momenteel aanbied, man of vrouw, dan stel ik mij de vraag of er in de toekomst nog iets mooier kan gepresenteerd worden.

Zoals ik al 10 jaar mijn gevoel volg, zal ik mij vooral laten inspireren door de veiling van Momotaro en Sakai op afstand volgen, terwijl Narita mijn ijdelheid blijft strelen….je moet je hart trouw blijven en je instinct blijven volgen….

Wie de koi van Momotaro nog niet gezien heeft, kan best een kijkje nemen op www.momotaro-koi.eu. Wie een bod op een koi wil uitbrengen, kan me contacteren via de gekende kanalen. Ik zal je proberen te helpen wat betreft het bod, maar ik zeg 1 ding: "het is geen kunst op een bod uit te brengen op de betere koi in het aanbod"….

Het is de kunst om een bod uit te brengen op een koi die hier juist ondervalt, maar toch alles in huis heeft om je meer dan tevreden te stellen. De koi zijn in real live dikwijls beter dan je op foto of filmpje kan zien.

Met een commissieloon van 10%, het aanbod dat ik momenteel doe, is het niet te vergelijken met de winstmarge die ik moet nemen indien ik de koi zelf aankoop, met het risico dat ik loop om deze te moeten verkopen, ik hoop dat je het verschil kan begrijpen !

Samen met Ben hebben we alle koi gewoontegetrouw bekeken en traditiegetrouw onder de loupe genomen. Dit is geen werk van even de koi bekijken en te beslissen, neen dat is een werk van uren achter elkaar iedere koi nauwgezet bekijken en die koi eruit te pikken waarvan wij denken dat ze een haalbare kaart zijn.

Ik heb de lijst van die koi hier ter beschikking, en hier ga ik mijn troeven op richten. Of het me lukt zal van verschillende faktoren afhangen, maar ik heb er een hard hoofd in ondertussen…

Wie trouwens Ben gezelschap wil houden op zaterdag 9 december, en wie overweegt een koi aan te kopen op mijn verjaardag, heeft recht op een waardebon van 10% van de aankoop, die je kan gebruiken op de aankoop van een volgende koi. De bon blijft ook een jaar geldig. (niet geldig op promoties en/of andere vormen van promotie).

Wij hebben trouwens gisteren alle koi nog eens duchtig nagekeken, en dan is het toch plezierig om te merken dat alles weer goed onder controle is, kleine schermutselingen die door het transport of andere zijn veroorzaakt, niet meegenomen.

Ze doen het allen goed tot bijzonder goed, dat schenkt me meer rust om naar Japan te reizen. Ik heb toevallig toch een paar filmpjes gemaakt die ik je niet wil onthouden.

Een droomshowa

Showa SH-V17-10201

De yamabuki even bekijken

Een overzicht van de binnenvijvers

Morgen ben ik uiteraard de ganse dag aanwezig, en zondag ben ik ter plaatse van 10.00 tot 12.00 uur. Volgende week donderdag reis ik af naar Japan. Het begint stilaan mijn 2de thuis te worden. Het zal ditmaal een zware reis worden, dat heb ik al begrepen.

Ik heb volgende doelen opgetekend: Narita – Takigawa – Taniguchi – Momotaro – Sakai – Matsue. Het zullen welgevulde dagen worden, dat heb ik nu al bekeken...

Wat betreft de tosai: de gok is aanwezig, ze zijn niet gesext, maar je hebt altijd 50% kans. Onze favoriet in deze serie is nummerke 132. Hier zal ik zeker een gok op wagen.

Dan nog een aantal showa die ik morgen speciaal tentoonstel en wil laten zien, is deze betaalbare topselectie.

UIT TE KIEZEN - 895 euro/stuk - Momotaro - 40-50 cm.

Ondertussen zijn ze het vullen van de vijvers begonnen bij de Wim zoals je op bijgaande foto kan zien...het zal wel een tijdje duren eer die gevuld is....

Meer afbeeldingen

Volgende week vertrek ik naar Japan: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137