Nog een kleine update

Nog een kleine update

Ditmaal niet over de dure koi die voor velen onbereikbaar zijn, maar koi uit het gewone assortiment koi die toendertijd verkocht werden als azukari bij Taniguchi of als betaalbare Momotaro in het voorjaar.

Gewoonlijk koop ik ieder jaar gewoontegetrouw een aantal Momotaro showa die zowat tussen de 600 en 800 euro verkocht worden.

In dit geval werd de Showa van Momotaro die ik zo dadelijk laat zien verkocht voor 350 euro, dus een heel schappelijke prijs. Dit was in 2015.

Patrick is een franstalige belg en kan dus alleen Frans. Dit is zijn beperkte commentaar: Bonjour, Luc vidéo de mon Showa Momotaro, achetée à 36 cm en 2015, 70 cm ce jour Qu en pense tu ? Merci

Vertaald komt dit neer op: Dag Luc, een video van Momotaro, gekocht op 36 cm in 2015, vandaag de dag 70 cm, wat vind je ervan ? Dankjewel. Ik ga dan van de veronderstelling uit dat Patrick tevreden is, en waarom zou je niet ?

Als ik het even bereken is de koi nu 40 maanden, en heeft een gezonde lengte bereikt als mannelijke koi van 70 cm in onze wateren, dan is de groei goed te noemen. Ook op het filmpje ziet ze er gezond uit, ik zal even het filmpje bij aankoop naast het filmpje van de dag van vandaag zetten.

Momotaro mei 2015

Showa Momotaro 1502021 nu

Het is een echte mannelijke koi die vrij modern is met een interessant stappenpatroon. Motoguru op beide vinnen, een lepelpatroon van het hi op hoofd wat ik altijd mooi vind.

Voor zover ik kan beoordelen ziet de huidkwaliteit er goed uit, maar het filmpje leent er zich niet toe om een uitgesproken mening te hebben. Als de koi in zijn aanloop naar het ouder worden nog wat meer body zou maken, hoeft de groei voor mij niet echt, en zou ik tevreden zijn met de opbouw van de body.

Als met al een bijzonder goede ontwikkeling voor een koi die prijs/kwaliteit aan alle voorwaarden voldoet.

De commentaar op de 2de showa van Taniguchi, een reeks waar ik er op dit ogenblik ook enkele van heb zitten, is nog wat beperkter: Bonjour Luc vidéo de mon Showa Taniguchi ce jour a 53cm .

Vrij vertaald komt dit neer op: GoedendagLuc, video van mijn showa Taniguchi vandaag op 53 cm.. Dit is de serie van Taniguchi waar ik gefascineerd werd door zijn eerste kweek met showa met als ouderdier een Takeda oyakoi. De koi is nu 17 maanden.

Ook hier zal ik even het filmpje van aankoop laten zien, en hoe ze er nu uitziet. Wat me wel opvalt is dat de ontwikkeling hier van deze showa minstens de vergelijking met het extra jaar mudpond bij Taniguchi kan doorstaan, en zelfs beter is.

Dit doet mij twijfelen aan de kwaliteit van de mudpond van Taniguchi, dit ben ik niet gewoon van hem. Ik denk dat hij teveel koi in de mudpond heeft zitten, en ik zou als raad meegeven om de koi in dit geval voortaan niet meer een extra seizoen in de mudpond door te laten brengen.

Ik ben niet tevreden op de manier waarop de koi het mudpondjaar hebben doorgebracht, en ik zal hem dat ook zeggen als ik in Japan ben. Het is tijd-en geldverlies, iets anders kan ik er niet van maken.

De showa van Taniguchi 1611027 bij aankoop

De showa van Taniguchi 1611027 heden ten dage

Het filmpje is niet van goede kwaliteit en is zeker te kort om een degelijke kijk te hebben op de showa. Ik kan vrijwel alleen zeggen dat ik het een interessante koi vind met een aantrekkelijk patroon.

De menware, ondersteund door de motoguru zal in de toekomst de showa een mooi uiterlijk geven, en de wens is om nog enkele ondersteunde sumiplekken te laten opkomen op de juiste plaatsen.

Over de huidkwaliteit durf ik weinig zeggen, maar de uitstraling is vrij vrouwelijk en de body kan ik voor deze prijs/kwaliteit zeker toejuichen. Alles bij elkaar genomen vind ik dit een goede evolutie van betaalbare koi die er zeker mag zijn. Je moet alles wel in het juiste perspectief zien, en deze niet vergelijken met de onbetaalbare koi die je momenteel overal ziet verschijnen in de sociale media...

Ondertussen krijgen we een beter zicht op de afwerking van de vijver van Wim, zoals je op bijgaande foto kunt zien. Nog 2.5 dag met water vullen was de commentaar, dus nog even geduld en de vijver kan draaien.

Ik ben morgen aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Nog een kleine update: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240