Koud maar gezellig

Koud maar gezellig

De winter begint nu echt zijn intrede te doen. De koi buiten ga ik op non-actief moeten zetten ofwel zonder eten voor een bepaalde tijd.

Slecht is dat echter niet, al enkele jaren stop ik in december met voeren in de buitenvijvers, en laat ik de natuur zijn gang gaan.

Het was gezellig druk gisteren. De binnenvijvers zorgen voor het meeste kijkgenot, en ondanks het feit dat er nog enkele koi kunnen opgehaald worden, wordt de focus toch gelegd op de nieuw aangekomenen.

Vermits ik volgende donderdag vertrek, was het nuttig om nog even overal afstrijkjes te maken om te zien of alles in orde was.

Terwijl ik weg ben zal Ben de honneurs waarnemen en te zorgen dat alles onder controle blijft. Hij zal ook zaterdag 9 december nog openhouden zodat je eventueel een kijkje kan komen nemen.

Charlotte is de naam. Een ginrin chagoi van Marudo die volgend jaar de vijver van Rudy onveilig zal maken, want ze heeft me wel een karakter, dat kan je zo zien.

Bij aankomst had ze nog wat beurse plekken, maar nu spreid ze haar charme volledig tentoon. Ik heb er nog eentje zitten, en ik ben er bijzonder blij mee….want ik zie dit non gosanke geval heel graag, net zoals deze onvoorstelbaar mooie kin matsuba. Mooi hoor !

Wim daarentegen kan maar niet beslissen….ocharme Wim….

Hoe kan je nu twijfelen aan deze machtige kohaku van Matsue. Niet de sandan maar de andere. Als je een koi wil waar groeicapaciteit de leidraad is gekoppeld aan kwaliteit en een niet te hoge prijs, dan zou je niet mogen twijfelen….

De sandan daarentegen heb ik gekozen als tosai bij Taniguchi verleden jaar. Een echte kaskraker, maar ze was wat beschadigd uit de mudpond gekomen. Deze nisai heeft aandacht nodig, maar ik zie dat de beschadiging langzaam hersteld. Het blijven nu eenmaal levende dieren en dat vraagt altijd aandacht !

“Welk vind jij de mooiste” vroeg Rudy. Tja, daar zal iedereen zijn eigen mening over hebben. Sommigen zien graag lichtgeel, sommigen citroengeel, sommigen geel zoals geel hoort te zijn. Persoonlijk ga ik voor de citroengele…

Tenslotte liet ik de koikenner van dienst nog even aan het woord om een showa uit de tosaireeks van dit jaar te bespreken. En Niels was er blij mee. Deze gaat vandaag mee naar Giethoorn, dat prachtige stukje Nederland waar het mooi verblijven is.

Dat was het een beetje wat betreft de dag van gisteren. En dat het koud was kan je aan de gezichtstudies zien…

Meer afbeeldingen

Koud maar gezellig: afbeelding 1
Koud maar gezellig: afbeelding 2
Koud maar gezellig: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240