Sinterklaas op bezoek

Sinterklaas op bezoek

Ach neen, het is Polleke, het was dan ook lang geleden dat ik Sinterklaas nog had gezien, en zeg nu zelf, zou Polleke geen mooie Sinterklaas zijn ?

Hij kwam even zijn cadeau ophalen dat door Lobke en Matthijs werd geschonken. Een schilderij van zijn nieuwe aanwinst, een getrouwe weergave van zijn sanke die binnen enkele maanden naar zijn nieuwe thuis zal verhuizen.

Lobke heeft ondertussen al enige bekendheid verworven in het perfectioneren van haar schilderijen die je kan bewonderen op haar website.

Ik heb er altijd een zwak voor gehad voor deze schilderijen, die een hoge mate van klasse te voorschijn toveren. Ondanks het feit dat er ondertussen meerdere mensen zijn die ook dit soort schilderijen maken, blijft de finesse van de kunst toch zichtbaar in haar portretten.

En plotseling werden de ginrin chagoi populair. Ik had er 2 aangekocht om het assortiment uit te breiden, en blijkbaar vallen deze ginrin toch in de smaak. Ik had dit niet verwacht…

Ik kreeg een berichtje aan van David die vroeg of het filmpje dat op de website stond al in Arendonk of in Japan was gemaakt. Het filmpje was nog in Japan gemaakt, maar normaal is dat ook altijd een recent filmpje, want ik hou er niet van om malinformatie door te geven.

Ik verschoot echter toch van de grootte van deze chagoi. Zou dat wel juist zijn 64 cm ? Ze leek me kleiner dan de andere die eigendom geworden is van Rudy.

Dan toch opnieuw gemeten, want ik dacht dat die van Rudy groter was. De bouw doet dan ook zijn duit in het zakje en als ze een wat zwaardere body hebben, ben je al vlug geneigd om die een grotere lengte toe te dichten.

Ze zijn beiden goed, zonder shimi’s en ik dicht beide chagoi een gezegende lengte toe. Het ging er vlot aan toe deze zondagmorgen, en vooral Peter was in goeden doen.

Nu we toch nog proberen te verkopen, zal ik eens een goede raad geven…als je een goede, maar dan ook heel goede kohaku wil kopen die heel veel toekomst in zich heeft, dan moet je eens heel goed deze kohaku bekijken.

Niet de sandan, maar de andere kohaku van Matsue….veel meer hoef ik er niet over te vertellen, maar als je een kohaku wil die voor een verrassing zou kunnen zorgen, dan is het wel deze kohaku. Er heeft een tijd een optie op gestaan, maar die is gisteren ingetrokken.

Laat je deze kans niet ontnemen om een hele degelijke kohaku aan te kopen, die ik een dag of 2 onder nieuwe koiaanwinsten zal zetten. Een optie niet nemen doet de verkoop stimuleren…

De foto is te verwaarlozen, want die beantwoord niet aan de kwaliteit van de kohaku...je moet het filmpje goed bekijken en nog beter...je moet ze live bekijken. Als je dan nog bedenkt dat ze een gezegende lengte heeft van 58 cm terwijl ze nog maar 16 maanden is, dan is het de perfecte maat om nog heeeeeeeeeel beloftevol te zijn.

Ik zal trouwens alle Matsue kohaku even onder nieuwe koiaanwinsten zetten, want ze zijn wat mij betreft de moeite waard om goed te bekijken. Vooral als je dit wonder van de natuur bekijkt.

Meer afbeeldingen

Sinterklaas op bezoek: afbeelding 1
Sinterklaas op bezoek: afbeelding 2
Sinterklaas op bezoek: afbeelding 3
Sinterklaas op bezoek: afbeelding 4
Sinterklaas op bezoek: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137