Update van een oude bekende

Update van een oude bekende

Het was geheel onverwacht toen het me toch lukte om de Shiro Utsuri aan te kopen die aangeboden werd op de veiling in november 2016.

Geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om deze in het bezit te krijgen, maar toch had ik ze te pakken. Het blijft een onwezenlijk iets om te weten wat je kan aankopen tijdens een veiling.

Ik krijg dikwijls de vraag gesteld hoeveel men moet bieden op een koi, maar het is onmogelijk om te voorspellen. Alles hangt af van de faktoren.

Wat ik wel doe is raad geven over het minimumbedrag dat ze moeten inzetten om kans te maken omdat ik al gedurende 10 jaar de prijzen van de koi heb opgeschreven tijdens de veilingen, iets wat tegenwoordig niet meer mag.

Ik heb dus een heel resem uitslagen van veilingen tot 2 jaar geleden bewaard en kan de evolutie gaandeweg volgen zodat ik een minimum schatting kan geven van de waarde van een koi.

Dan heb je nog af te rekenen met de mensen die hun zinnen gezet hebben op een koi, of die ze moeten aankopen voor iemand. Het blijft een streven om juist die koi te pakken te krijgen die je graag zou willen…

Desalniettemin lukt het me telkens om er toch enkele uit te pikken en gewoonlijk ben ik bijzonder tevreden over mijn aankopen.

De shiro utsuri waar ik het over heb had een perfecte tekening met een dampatroon op het lichaam, met een ondersteunend motoguru iets wat de shiro een evenwichtig en gewild uiterlijk gaf.

Het kleine risico wat ik zelf zag was een kleine ontsteking op de rug, iets wat ik wel gezien had, maar waarvan ik vermoedde dat het door het wegnemen van een hi patroontje ontstaan was. Hier het filmpje bij aankoop.

Ik vond de gok te klein om niet te riskeren, maar ik had het vermoeden ook dat het daardoor was dat ze betaalbaar bleef. De toekomst moet het uitwijzen.

Ondertussen zijn we precies een jaar verder, en de verandering is wezenlijk aanwezig. Persoonlijk veronderstelde ik dat het patroon op het hoofd gemaakt was om een prachtige menware te maken, alle ingrediënten waren aanwezig, onvoorspelbaar maar wel wenselijk. Zou je niet hetzelfde gedacht hebben ?

Bekijk de shiro nu en zie het hoofd is zo goed als helemaal zwart geworden, terwijl het sumi sterk verbeterd is. Het akkefietje op de rug is helemaal verdwenen, en dan mag ik zeggen dat ik goed gegokt heb.

Toen ik de eigenaar wees op het feit dat het hoofd van de shiro volledig ingevuld werd met sumi, was de reactie van de eigenaar het volgende: Goedemorgen Luc, Dat klopt inderdaad, dat is ook het mooie aan de koi hobby, alles is gebaseerd op verwachtingen.

Voor mij persoonlijk is de menware meegenomen maar geen issue. De totale uitstraling van shiro zoals gisteren in de bowl gaf mij voldoening en vreugde. Het belangrijkste is dat je zelf de koi mooi vindt. Met vriendelijke groet….. En hier kan ik hem 100% gelijk in geven.

De shiro is ondertussen 68 cm geworden wat zeker heel verdienstelijk is, want ze is tenslotte nog maar sansai of 29 maanden momenteel…!

Ik zie echter momenteel geen shiro niet meer verschijnen bij Momotaro, dus ik denk dat het één van Maeda San zijn experimenten is geweest, net zoals hij nu bezig is met de ogon of de groeikanonnen die hij momenteel aanbied.

Of je ze nu mooi vind of niet, indrukwekkend zijn ze in ieder geval. Het zijn monsters van formaat en ik ga deze ook niet bekritiseren. Ik heb een aantal van deze soort rondzwemmen en ik hoop dat ze 90% kunnen waarmaken van datgene wat de Momotaro kliek momenteel presteert, namelijk rond de 90 cm. Met 90% zit ik nog altijd op 81 cm en dat is al een verwezenlijking.

Ik ben bijzonder blij met de update van de shiro. Het is een dankbare ontwikkeling, en ik ben blij dat ze het zo goed doet. Voor wie het graag in zijn totaliteit opvolgt, ik heb een filmpje gekoppeld van de shiro bij aankoop, toen hij wegging uit Arendonk tot de dag van vandaag:

dit kan je hier bekijken

Ondertussen heb ik mijn laatste kap over de vijver gelegd. en kunnen de koi volledig op rust gaan tijdens de wintermaanden. Vijvers buiten is stukken moeilijker dan vijvers binnen, maar de beloning is ook vele malen hoger…

Tenslotte begint de vijver van Wim ook gevuld te geraken en zijn de vooruitzichten gunstig om een aantal koi over te zetten binnen enkele weken als de temperatuur het nog toelaat.

Meer afbeeldingen

Update van een oude bekende: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240