Eén van mijn grootste verwezenlijkingen

Eén van mijn grootste verwezenlijkingen

Een paar dagen geleden kreeg ik een idee. Het kwam zomaar op, zoals zoveel ideëen bij mij plotsling kunnen opkomen. Gewoonlijk probeer ik het impulsief idee dan ook onmiddellijk om te zetten naar realiteit. 

Tegenwoordig echter durf ik al eens een tijd na te denken vooraleer ik mijn impulsiviteit uitwerk, dat zal met het ouder worden komen denk ik, maar vroeger...dan was er geen houden aan, en aan dit idee ook niet.

Ik nam direct de koe bij de horens, nam even contact op met Ryuki Narita en vroeg hem om de sanke die ik aankocht tijdens mijn vorige bezoek in zijn beste vijver mocht rondzwemmen in plaats van de kleinere azukari vijver.

Hij stemde dadelijk toe. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat nooit verwacht had, want je bent hier bij de top van de wereld. Beter kan absoluut niet ! Afgesproken is dat hij dus naar zijn beste azukari vijver gaat zoals je op de foto's en op dit filmpje kan zien.

Er is nog één betere vijver, maar daar zwemmen zijn Grand Champion kandidaten in, en de meesten zitten al over 80 plus.Op het filmpje met de witte shirt zie je de zoon van Narita san, Suki genaamd, de man in het blauw is één van de hoofd opzichters, en die heeft een groot zwak voor deze sanke.

Op het einde van het filmpje hoor je hem nog net zeggen dat de sanke al sumi bijgkregen heeft. Zelf vind ik het één van de mooiste sanke die ik ooit aangekocht heb, alles klopt aan dit  en nu is het een kwestie van geduld en het begeleide van deze sanke naar het hoogst haalbare.

Om nog even op deze vijver terug te komen. Het is natte vingerwerk maar ik schat dat de vijver 10 m. x 10 m. is en de diepte schat ik in op ongeveer 2 m. wat de inhoud op een 200 kuub brengt. De drukfilters bestaan uit 2 grote ketels, waarbij onderaan stenen zitten (welke weet ik niet) en bovenaan zand. Dit is volgens mij de enige filtering die er plaatsvind. Ik ben bijzonder vereerd met deze toegeving van Narita San en hoop dat ze een goed jaar tegemoet gaat. 

Ik heb ook nog een filmpje gemaakt van vissen waar ik over nadenk om te importeren en dat zijn Tamasaba. Ze worden in een aquarium gehouden en ook hier zijn strenge regels aan verbonden. Dit zijn 2 grote exemplaren en die vind ik ontzettend plezierig om te zien.

En als ik dan toch bezig ben om te filmen, hier ook nog het uitladen van koi. Het is nu bijna 17.00 uur hier en straks gaan we dineren met alle genodigden. 

Meer afbeeldingen

Eén van mijn grootste verwezenlijkingen: afbeelding 1
Eén van mijn grootste verwezenlijkingen: afbeelding 2
Eén van mijn grootste verwezenlijkingen: afbeelding 3
Eén van mijn grootste verwezenlijkingen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Matthijs

Goed bezig weer Luc! Ook met je nieuwe aankopen bij Ryuki! Succes verder daar!


rudy

succes luc


Johan

Zouden er onder het looppad niet nog Japanse matten liggen 🤔. Wel heel bijzonder dat de Sanke in de grote mudpond mag gaan zwemmen zal de ontwikkeling zeker bevorderen en zegt al genoeg over haar kwaliteit.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240