" /> " />
Een veranderende wereld

Een veranderende wereld

Veel was er niet te beleven gisteren, het was een rustige zaterdag. Enkel Didier kwam zijn kujaku ophalen, en enkele klanten kwamen even "burten." Gebowld werd er zo goed als  niet gedaan, maar dat is in principe niet zo erg.

Er is een aangename rust gedoken over de vijvers met de koi. Geen overbevolking, wel bijzonder mooie koi in de vijvers, maar je ziet dat de koi het naar hun zin hebben ondanks de wat matige temperaturen. Deze is nu om en bij de 13°, ik denk dat dit bijna overal het geval zal zijn.

De verwarming heb ik overal afgezet, ik ben bang voor de afrekening, dat kan ik niet ontkennen. Mijn contract verviel op het slechts mogelijke moment en mijn voorschot verdubbelde gewoon, het was om mee te schreeuwen en je kon er niets tegen doen.

Ik probeer nu overal het verbruik te minimaliseren, want niet vergeten dat ik geen andere inkomsten heb dan de verkoop van koi en wat probites. In principe is dit beter, want dan kon ik mij volledig richten op de koi en niet op de bijproducten, maar het is juist op de bij producten dat het meeste geld verdient wordt. Koi is voor de meeste handelaars een bij product. Voor mij is het echter een hoofdproduct.

In ieder geval was het gisteren de beurt aan Didier om zijn kujaku op te komen halen. Ze had haar tijd in de serre doorgebracht, maar dit jaar was de serre geen succes. Er werden regelmatig problemen vastgesteld die moesten overwonnen worden. Hierdoor was er onregelmatigheid en wat normaal altijd heel positieve ontwikkelingen laat zien, is dit jaar wat getemperd geweest.

Het kan niet altijd superdeluxe zijn. Ondertussen zijn de koi uit de serre allemaal thuisgekomen, en doen het nu bijzonder goed. De kujaku was één van mijn lievelings kujaku, die ook nog een 2de prijs gewonnen had op de show in Merelbeke.

De huidkwaliteit, de luster en de uitstraling, daar was absoluut niets mis mee zoals je op dit filmpje kan zien.  Alleen groeitechnisch was het niet top. Gisteren werd ze bijna 40 cm gemeten, en dat is een 10-tal cm onder mijn verwachtingen. Het is best mogelijk dat ze dat nu of volgend jaar zal goedmaken. 

Vergeleken met de kujaku die ik nu nog heb rondzwemmen, is de groei gelukmatig verlopen, terwijl de serre de ganse zomer op top warmte had gedraaid. Niets aan te doen, Het kan niet altijd feest zijn, maar de kujaku zag er zeker niet slecht uit, integendeel. Gelukkig is Didier een begrijpende klant en was hij toch tevreden.

VANAF VANDAAG OOK EEN GROEPSWHATSAPP MOGELIJK

De veranderende wereld en maatschappij verwachten ook aanpassingen. Of ik ervoor of ertegen ben,doet niets af van het feit dat je de wereldmaatschappij niet kan veranderen, maar dat de wereld zelf zijn doelstellingen zal bepalen. Zo blijkt een groeps whatsapp een belangrijk onderdeel te zijn van de huidige maatschappij.

Daarom heb ik gisteren even een Interkoi Whatsapp groep aangemaakt. Wat is de bedoeling ? Eerst en vooral zal je je moeten inschrijven in de groep wil je deelnamen aan de chat. Mijn bedoeling is dat ik nieuwe aankopen kan presenteren aan de mensen. Ook zou het een medium kunnen zijn voor bepaalde koi die nog in Arendonk verblijven aan bepaalde voorwaarden aan te bieden aan de whatsappers.

Ik heb het altijd normaal gevonden dat de mensen naar de website van interkoi gaan, waar ze alle informatie uptodate kunnen vinden, maar blijkbaar is dat een beetje achterhaald. Niet dat ik weinig lezers heb, want die zijn er nog altijd genoeg. Afhankelijk van de periode zijn er nog altijd tussen de 600 en 1200 unieke bezoekers iedere dag en dat moet ik blijven eren. 

Met de whatsapp groep wil ik wel proberen bepaalde koi te promoten die nog in Arendonk rondzwemmen en ook als ik naar Japan ga de nieuwe aankopen op deze manier kenbaar te maken. Ik zet hieronder de link naar de whatsapp groep en als je wil deelnemen, zul je je moeten inschrijven.

Naast het onderhouden van de website, het vele werk dat ik toch heb met de koi zal ik proberen regelmatig op te volgen. Ik zal in ieder geval beginnen met de presentatie van een koi om te zien of er leven in de brouwerij mogelijk is. Je zal natuurlijk voor en tegenstanders hebben, kritiek zal behoorlijk zijn, maar laat ons met respect deelnemen aan de groepchat. Ik ga zelf geen mensen uitnodigen om lid te worden van deze groep, daar ben ik geen voorstander van. Enkel de mensen die zich zelf inschrijven kunnen aan de chat deelnemen. 

DIT IS DE LINK ALS JE WIL DEELNEMEN AAN DE WHATSAPP GROEP.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml