Update uit Italië en Frankrijk

Update uit Italië en Frankrijk

Het is fijn dat mensen uit het buitenland ook begaan zijn om een update door te geven. Ze zijn er trots op en willen graag het resultaat laten zien. Ik ben er natuurlijk ook blij mee en zal het graag in het nieuws vermelden.

Alberto is zeker trots op het resultaat. Hij kocht een kohaku van Momotaro in 2020, kohaku KO-V20-1158 die ik aankocht in november 2020. Samen met Riccardo en enkele vrienden kwamen ze toen een aantal koi ophalen uit Italië, het werd een memorabele dag. 

kohaku van momotaroDit zijn van die koi die bij mij onmiddellijk in het oog springen door hun apart patroon. Ik hou van deze niet conventionele patronen, maar het is hier ook vooral de body die indruk maakt. Bekijk het filmpje bij aankoop en je weet voldoende.

De kohaku was 58 cm en het was nummertje 58 van de veiling toen. Nu 2 jaar later is ze 39 maanden of yonsai om het in Japanse termen te zeggen. Ik kreeg een trots filmpje binnen van Alberto en hij vertelde me dat ze nu 82 cm is. Wel onvoorstelbaar als dit zo is, want gewoonlijk zou een yonsai bij goede groei om en bij de 72-78 cm zijn. 

Telefoonfilmpjes zijn niet altijd wat het is, maar dit filmpje zegt in principe genoeg over de geweldige uitstraling en body van de kohaku. Het zou fijn zijn om er een meer professioneel filmpje van te ontvangen, maar dat kan misschien nog wel komen. Ze lijkt me in ieder geval meer dan in orde.

valVanuit Frankrijk kreeg ik ook een update binnen van een aparte kohaku van Momotaro. Eentje uit het gewonere gamma, maar daarom niet minder belangrijk. Dit zijn koi die als kleinere tosai worden aangekocht, en deze werd door Michael uit Duitsland op de kop getikt.

Ze kreeg dan ook als code DU20083 en werd door Val aangekocht. Om het voor Val eenvoudig te houden bleef de kohaku bij Interkoi, zodat hij  niet naar Duitsland moest rijden om deze kohaku op te halen. Goed samenwerken heeft zijn voordelen, en dit filmpje was toen hij aangekocht werd.

Je kan het een specialleke noemen. Misschien een patroon dat niet door iedereen gesmaakt wordt, maar apart is het in ieder geval. Ondertussen is ze 28 maanden of sansai, en tot mijn verbazing vertelde Val me dat ze nu 64 cm is. Dit verbaasde me enigszins, want dat had ik helemaal niet verwacht.

Je kan ze omschrijven als een zevenstaps patroon. Een witte ondergrond met 7 afzonderlijke beni platen. Het filmpje dat ik aankreeg laat toch een flnk uit de kluiten gewassen kohaku zien met een heel speciale uitstraling. Ik kan dit best pruimen, en ik vind het geweldig als kleine tosai zich op deze manier ontwikkelen en toch evolueren naar volwaardige jumbo. 

Het is een mannelijke kohaku zo te zien, maar dat doet niets af van de kwaliteit en ik vermoed dat hij zeker en vast nog breder zal worden eens ze volwassen wordt. Ik ben blij om zulke updates te mogen geven. Dus bedankt Alberto en Val.

Ondertussen heb ik nog even een koi aangekocht bij Narita. Lees goed de informerende tekst.

Nog even melden dat de Momotaro veiling vandaag begint.

 

kohaku van momotaro

 

Meer afbeeldingen

Update uit Italië en Frankrijk: afbeelding 1
Update uit Italië en Frankrijk: afbeelding 2
Update uit Italië en Frankrijk: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml