Een begin van de updates

Een begin van de updates

Eerst en vooral een kort woordje over de aankoop van de beni kumonryu. Ik heb altijd een zwak gehad voor kumonryu en beni kumonryu, dat steek  ik niet onder stoelen of banken. Ik zal het dan ook niet nalaten om er één aan te kopen als de kwaliteit goed genoeg is en de prijs gunstig is in verhouding tot de koi.

De meesten zullen haar al wel gezien hebben vermoedelijk, want ik had ze gisteren al onder de knop nieuwste koi aanwinsten geplaatst en dan nog eens in de whatsapp groep voorgesteld. Niet mijn favoriete manier om koi te verkopen, maar de maatschappij wil niet anders meer. En ja, je kan altijd deelnemen om de nieuwste koi aanwinsten snel te zien. Schrijf je in en volg het op.

De kweker van de beni kumonryu is kawakami, en daar heb ik eigenlijk al meerdere plezierige koi in deze orde van gekregen. Een filmpje mag niet ontbreken. Zelf ken ik de kweker niet zo goed, enkel bij naam, maar dit heb ik erover gevonden: De koi kwekerij werd opgericht in 1928 en nu gerund door Takashi Kawakami. Hun specialiteit zijn: Goshiki, Kumonryu, Beni kumonryu, Asagi, Shusui, Shiro Utsuri, Kawarimono. 

De beni kumonryu werd snel opgemerkt en is ondertussen verkocht. Ze zal in Japan verblijven tot april 2023, daarna een quarantaine doorlopen in Arendonk en misschien zal ze wel ingezet worden in één of andere show. De eigenaar is een koikichi en koikenner die al vele wegen doorlopen heeft. 

Ondertussen kreeg ik updates binnen van de eerste 2 koi, niet van de minste hoor ! Nu moet ik wel toegeven dat het voor mij altijd een opluchting is als koi goed uit hun verbljfplaats komen, hetzij de mudpond, hetzij uit de serre.

De eerste die ik aankreeg was die van kohaku KO-V19-107, nu 78 cm. Je kan je niet van de indruk onttrekken dat het om een monument gaat. Een dijk van een kohaku met een uitzonderlijke bouw en voortreffelijke huidkwaliteit. In onze ogen een uitzonderlijke schoonheid die aangekocht werd op de veiling van oktober 2019. Begrijpelijk dat deze in een hogere prijsklasse komt te zitten.

De 2de update is van een favoriete soort waar bijna iedereen naar op zoek is, maar zelden in deze schoonheid wordt aangekocht, namelijk een tancho showa. Dit specimen mag er zijn, bekijk de video. Met maar liefst een groeicurve van 8 cm dit seizoen, heeft ze de 79 cm bereikt op haar 39ste maand of zo mooi gezegd als yonsai. 

Wat moet je hier nog aan toevoegen. Ik ben aan het overleggen met Daisuke om deze in te zetten op de ZNA show, maar heb nog geen antwoord gekregen of ze ervoor geschikt is. Om in onze landen mee te dingen naar het allerhoogste zou geen probleem mogen zijn. Een dijk van een koi, maar kan ik er niet over zeggen.

Tenslotte wil ik de mensen nog wijzen op de veiling van Momotaro die vandaag eindigt. Mijn collega heeft een opsomming gemaakt van zijn favorieten van de veiling, wie deze lijst wil ontvangen mag me contacteren, dan stuur ik de lijst door. Laat ons hopen dat we nog wat kunnen scoren....

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

555


eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml