Dag 1 veiling van Momotaro

Dag 1 veiling van Momotaro

De verwachtingen waren dat de prijzen op de veiling zouden meevallen door de huidige problematiek. Was dat weer even mis poes. Ze hebben het spel goed in handen genomen, de kwekers, en wel op de volgende manier.

Of het een vorm van waarheid is of niet, dat kan ik niet beweren, maar er werd continue gezegd dat er na de veiling zo goed als geen nisai meer aan bod zouden komen. Ik kreeg dan nog een video aan met een overzicht van de nisai die nog beschikbaar waren, waarvan de helft éénkleurige en de rest meerendeels kohaku. Er zouden nog slechts 170 nisai zijn. 

Ik kan dus niet beoordelen wat de volgende stap zal zijn, maar door deze mededeling sprong volgens mij iedereen op de kar om zoveel mogelijk  nu aan te kopen. Wat betreft het hogere segment, dat leed geen twijfel, die vonden nog steeds gretig aftrek en vormden geen probleem.

Maar ook al de rest was niet van de poes en men moest echt zoeken naar een gelegenheid om te scoren. Ik had dit keer niet echt aanvragen dus ik moest op eigen initiatief inkopen en dat maakt het nog eens dubbel zo lastig. Slechts één poging werd ondernomen om een tancho showa te pakken te krijgen, maar die prijs werd op den duur onhoudbaar....eeuwige zonde.Ik ben bang dat het vandaag niet anders gaat zijn. 

Het resultaat zet ik hier dadelijk op een rijtje en de volledige informatie kan je terugvinden onder de knop van de nieuwste koi aanwinsten. Ik wil er voorlopig nog even op drukken dat de prijzen die vermeld zijn, voorlopig altijd zonder de transportkosten zullen zijn. Het is momenteel te ondoorzichtig om een juiste prijs hierop te plakken. Ik zal wel een indicatie geven van de mogelijke kosten die achteraf op een correcte manier zullen doorgegeven worden. Nogmaals, hier moeten wij niets op verdienen.

Maar laat ons beginnen met de koi die door Johan van Interkoi Nederland werd gescoord. Het duurde lang voor Johan om een degelijke en betaalbare kohaku te scoren. Het was kantje boordje, maar tenslotte is het toch gelukt om dit mooi exemplaar op zijn conto te schrijven dat de code KO-V22-10112 kreeg. Ik zet deze voorlopig onder de nieuwste koi aanwinsten, maar als je interesse moest hebben moet je wel degelijk met Johan contact opnemen.

Een kohaku die mijn ogen uitstak, was Kohaku KO-V22-10104. Iets jonger en daardoor iets kleiner, maar de uitstraling ervan spreekt boekdelen en net zoals de kohaku van Johan zijn dit toch nisai die tot de verbeelding spreken, of zie ik dit verkeerd. 

Vermits ik weinig sanke en zeker geen goede showa kon te pakken krijgen, heb ik mij maar georiënteerd op enkele andere specifieke koi die misschien toch sommige mensen kan bekoren. Een tancho kujaku kan ik wel smaken. Ze kreeg de code KU-V22-1026. Toegegeven de stip is niet perfect, maar let vooral op de zachtheid en de glans van de body. Die zal veel goedmaken in mijn ogen. Het geeft een goed gevoel om deze te zien rondzwemmen.

De volgende is ook een kujaku. Ik heb haar window genoemd om de voor de hand liggende reden. Haar code is KU-V22-1039. Ik heb reeds meerdere kujaku gehad dit jaar en een groot aantal ervan verkocht, en hetgeen mij opvalt is dat ze gaande weg verbeteren. Let hier vooral op de stevige body met toch wel een speciaal patroon.

De laatste is wel een specialleke dat mijn aandacht geniet. Ik wist dat er niemand op zou gaan bieden wegens niet goed genoeg, en mijn neus gaf me gelijk. Niemand deed er een bod op, behalve ik. Maar dit heb ik gedaan met een speciale reden. Hij ziet er nu niet uit, dat moet ik toegeven. Maar dit is een proef object waar ik wat tijd in wil steken. Vergeef me zijn lelijkheid, ik ben er mij van bewust, maar iets in mijn domme kop zegt me dat ik hier iets van kan maken.

Indien het me niet lukt, prima, het was niet echt een geldverspilling en ik wil hem even ook niet verkopen. Als je echter bedenkt dat een man op 14 maanden al 60 cm is en met een body die er niet om liegt, dan worden er toch mogelijkheden geschapen. Laat ik eerst de video laten zien van TA-V22-1063. De onvoorspelbaarheid is er vanaf te lezen, en wie weet ben ik er helemaal naast. Het zou niet de eerste keer zijn, maar de koihobby moet ook nog interessant blijven. Ik ga mijn best doen om er iets moois van te maken.

transportkostenNog even een woordje uitleg over het onzekere transport. Volgens mijn informatie en berekeningen zou de prijs per kg tussen de 1750 en 2200 yen per kg liggen. Met alle kleine bijkomende kosten kom ik dan op een prijsindicatie van 275 tot 350 euro. Dit indien de koi per 2 getransporteerd worden in een zak van 30 kg. Zoals vermeld krijg je een volledige berekening. Ik zal een klein voorbeeld hiervan tonen, maar nogmaals, dit zijn slechts indicaties. De berekening is dus voor een box van 30 kg en 2 nisai. In het eerste geval bij een prijs van 1750 yen/kg, in het tweede geval, een prijs van 2200 yen per kg. 

Voor de rest van de dag vandaag zal ik alle aanbiedingen blijven opvolgen, en moest je interesse hebben, dan hoor ik dit graag. In de voormiddag zal ik niet veel aanwezig zijn,  ik ben te bereiken, maar heb andere verplichtingen, maar de strijd begint vooral deze middag rond 13.00 uur. 

 

Meer afbeeldingen

Dag 1 veiling van Momotaro: afbeelding 1
Dag 1 veiling van Momotaro: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

eric

555


JR

555


Johan D

555

interkoi

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml