I Love Kohaku

I Love Kohaku

Wat is dat toch met de koikichi dat wij altijd de kohaku aantrekkelijk blijven vinden, het spel van wit en rood geeft niet zo veel variatie als bij de Showa of Sanke. Foutjes kan je niet verbergen en ze worden vrij makkelijk opgemerkt en zichtbaar mochten ze aanwezig zijn. Maar alles staat of valt met een kohaku en zullen altijd de grondleggers blijven van de koi.

Eenvoud en schoonheid is de troef van kohaku , maar wat is toch de reden waarom wij van de Kohaku houden ? Neem nu onderstaande koi. Deze kohaku mocht ik deze week afleveren  Een schoolvoorbeeld van een kohaku met een fraai en speels patroon die ik vorig jaar te pakken kreeg op de Veiling van Momotaro. Er was keuze tussen twee fraaie grote Kohaku met beide een uniek patroon en het kiezen was niet eenvoudig. 

De kohaku kwam binnen op 60 cm. en was een plezier om naar te kijken?. Als je dan het filmpje bekijkt in zijn nieuwe verblijfplaats, gemeten op 67 dan kan je alleen maar gelukzalig glimlachen. Volgende week begint alweer de tweede veiling in het najaar van Momotaro.

Bij deze gelegenehid zou ik graag wat updates willen tonen die ik van verschillende hobbyisten heb mogen ontvangen.  Ik begin met deze mooie Kohaku die als mooi trio ingekocht werden bij Matsue: kohaku NL1904010 in November 2019 bij binnenkomst rond de 60 cm . Update Oktober 2022  en gaat nu rustig richting de 70 cm. 

Dan aandacht voor twee aangekochte tosai, een Showa en een Ginrin Orenji ogon, beide net tosai af en nu 16 maanden oud. Laat ons beginnen met de Showa  die werd aangekoch op 18 Februari 2021 op de veiling met 34 cm. 

Eerste update Juni 2021 hier 43 cm 
Deze week gefilmd en gemeten op 54 cm slechts 14 maanden oud.

Deze leuke speelse Ginrin vertrok in april dit jaar naar Deventer NL2112001 samen met een prachtige Sanke.  De orenji karashigoi was toen 37 cm toen ik haar uitzocht op verzoek van de klant.  Ondertussen zijn we een paar maandjes later en kreeg ik deze update van de Ginrin orenji die nu 16 maanden oud is en 52 cm. Niet vergeten dat de moeder een oshiba shigure is in combinatie met een ogon van Momotaro. 

Deze Sanke, zie film hieronder, bevind zich nog steeds in mijn Koihuis en is al die tijd door niemand opgevallen en nog steeds te koop: Heb hier een filmje van een jaar geleden 2021 Momotaro Sanke en ondertussen ruim 51 cm en grote kans Female Update Oktober 2021 Sanke van Momotaro haar code is NL21005. 

Terwijl de laatste uit mijn opgroei vertrekken zijn de nieuwe tosai op de Momotaro veiling binnen. Gezien de dure energie prijzen heb ik getracht betaalbare goede kohaku aan te kopen die hopelijk geschikt zijn voor meeste koi hobbyisten. Kwantiteit is niet mijn streven, en de opgroei hier heeft al bewezen om uitzonderlijk goede vorderingen te laten zien. 

Ik zou zeggen bekijk en reserveer er snel één die deze winter verwarmd in de opgroei mogen zwemmen. Ze mogen natuurlijk ook gelijk opgehaald worden bij binnenkomst zodat je zelf voor de opgroei kan zorgen. Zo verdien je meteen ook nog eens een korting van 20% op de aankoop. Deze tosai zijn geboren in augustus,  dus 3 maanden, vers van de pers en tussen de 18 en 20 cm.

Kohaku selectie 1 van de veiling oktober 2022

Kohaku electie 2  van de veiling oktober 2022

Kohaku selectie 3  van de veiling oktober 2022

Alle koi komen zo dadelijk online onder mijn account dat je hier kan bekijken met alle mogelijk informatie die ik nu al heb ontvangen. Er is bewust een keuze gemaakt van betaalbare kohaku of zoals zo mooi gezegd, haalbaar voor ieders beurs.

Als laatste krijg ik best vaak de vraag of ik een recente Kin Matsuba wil tonen, de meeste zijn nu de 40 cm gepasseerd en deze bowl met 3 serieuze kohaku en een kin matsuba vertrok afgelopen zondag: recente Kin Matsuba van Momotaro. Laat je verleiden en kom even langs. De keuze zal snel gemaakt kunnen worden, en zoals je weet staat de koffie altijd voor je klaar.

Je kan me natuurlijk ook altijd even contacteren voor een afspraak. Mijn gegevens vind je hier

MAAK GEBRUIK VAN DE SPECTACULAIRE AZUKARI MOGELIJKHEDEN
IN ONZE VERWARMDE OPGROEI TOT 1 APRIL

Meer afbeeldingen

I Love Kohaku : afbeelding 1
I Love Kohaku : afbeelding 2
I Love Kohaku : afbeelding 3
I Love Kohaku : afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml