Een vergeten sanke

Een vergeten sanke

Onopvallend zwemt ze in één van de vijvers, totaal onbekend en onbemind, het zal je maar overkomen.

Toch is het altijd de moeite om een koi soms beter te bekijken, en vermits er niet zoveel volk was, werd de gelegenheid genomen om deze eens van dichterbij te beoordelen.

Als een dochter van Seven Star werd deze Sakai sanke aangekocht op de veiling in oktober. Het zijn van die koi die ik graag in mijn bestand heb rondzwemmen, omdat ik weet hoe de toekomst eruit zal zien.

Misschien niet zo indrukwekkend op dit ogenblik, of niet in het oog springend, maar ik weet uit ervaring, dat in de loop van volgend jaar dit soort sanke een hoge mate van positieve ontwikkeling zal tentoon spreiden.

De kenmerken van een echte Sakai zijn er sowieso in verweven. Het sterke lichaam, het stevige voorfront, alles duid op een mogelijke groeipotentie en interessante ontwikkeling. Er zijn altijd pijnpunten die gelukkig aanwezig zijn, want anders was de koi niet in mijn bezit, maar toch is het de moeite om hier een paar jaar in te investeren.

Ik zie ook wel dat het sashi niet zo geweldig is, het belangrijkste punt echter is het sumi, waarvan ik zeker ben dat het volgend jaar zal opkomen. Vergelijk het met een inktpotje dat zal omgestoten worden ...splash....en de wereld gaat open ! Dit kan bijzonder aangenaam zijn, wat vooral een gevoel van vreugde teweeg brengt. Ik hoop dat ik niet zal teleurgesteld worden….

Een koppel dat zeker de aandacht verdient en absoluut contradictorisch, zijn deze 2 sanke. De maruten godan sanke is echt de moeite om even onder de loep te nemen, geloof me.

Het grote pijnpunt van deze sanke is het zwak hi aan het derde patroon aan de linkerzijde van de koi. Er zijn wat loslopende hi schubjes die de sanke minder gewild maken, dus makkelijker aan te kopen.

Je moet dan een bepaald risico inschatten, maar in dit geval denk ik dat ik goed gedaan heb om deze toch aan te kopen. Belangrijk is het daarom om het eerste filmpje te bekijken, daar waar het beni duidelijk zwak overkomt.

Hier speelt ervaring weer een rol, en ik weet dat de mogelijkheid erinzit dat het beni er tegenaan groeit. Waarom ? Het is geen sachi maar een schubbenrijtje dat los van de rest is. Dit is echter niet de oplossing van het probleem.

De oplossing in dit geval komt uit onverwachte hoek, want wat zie je ? Als je nu opnieuw het filmpje van gisteren bekijkt, dan zie je dat er een sumivlek aan het groeien is boven het zwakke deeltje. Wie een toekomst wil kopen, maak van de gelegenheid een deugd.

De andere sanke is vooral veel onopvallender. Ik herken hier onmiddellijk Momoko in , zelfs zonder naar het certificaat te kijken, en als ik dan toch even spiek, is de mannelijke partij een Momoko afstammeling. Altijd goed in mijn ogen, want Momoko is een sanke die ik graag naar waarde schat, net zoals Seven Star bij Sakai. Blijkbaar heb ik een zwak voor deze oyakoi, want ik word er onweerstaanbaar toe aangetrokken.

Ze zal niet snel verkocht worden, dat ben ik mij bewust. Ik zal ze eerst moeten maken, anders zullen er geen geïnteresseerden op de proppen komen. Maar zo werk ik aan meer koi. De ene ontwikkeld al beter dan de andere, maar bekijk even de foto van de sanke die ik voorop heb geplaatst. Dit is de sakai winnaar 80 Bu van de District Tokio koishow. Bekijk dan even dit filmpje van een sanke die ik als tosai heb aangekocht. Zie je overeenkomsten ? Hier kan ik van genieten...

Ron en Patricia zouden eens graag een showa zien waar ze een zwak voor hebben. en willen ze in de loop van volgend jaar aankopen. Showa 1511002 is zijn code, en het is eigenlijk een heel populaire showa die door veel argusogen gevolgd wordt.

De vraag is of deze showa nog veel verandert, en dan moet ik gewoon nee zeggen. What you see is what you get. Hij zal nog een 10-15 cm kunnen groeien zodat deze vermoedelijk op 70-75 cm zal stranden, en alles wat je nu ziet, zal ook dan nog aanwezig zijn.

Hetzelfde kan gezegd worden van de sandan kohaku van Dainishi. Alles klopt aan deze koi, en toekomst kan je hier alleen uitdrukken in de ontwikkeling van de ouderdom die de koi groter en imposanter maakt. Uiteraard is dit een mooi beestje….

Ik ben benieuwd wat de dag van vandaag brengt. Druk zal het vandaag zeker worden. Laat ons hopen dat het ook gezellig wordt !

Meer afbeeldingen

Een vergeten sanke: afbeelding 1
Een vergeten sanke: afbeelding 2
Een vergeten sanke: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240