Veni, vidi, en hij twijfelde

Veni, vidi, en hij twijfelde

Welke zou ik kiezen. Het aanbod van bijzonder mooie koi stelt mensen voor een groot probleem dat vooral twijfels zaait.

Het niveau van koi dat aangeboden wordt bij Momotaro wordt op dit ogenblik zo hard naar boven gesteld, dat het onmogelijk is om een koi niet graag te zien.

Er zijn geen lelijkerds meer, Misschien dat er wat aanmerkingen zijn op bepaalde eigenschappen zoals het hi dat er bij bepaalde showa wat krakkemikkig opligt, maar wat worden wij pietluttig nietwaar ?

Veni, vidi, en hij twijfelde…dat was in ieder geval het verdict voor Francis die speciaal nog even voor de opendeurdagen kwam om enkele koi te zien. De koi waarvoor hij kwam zijn ook niet de minste.

Bekijk het filmpje. Deze 2 overblijvende showa zijn het resultaat van mijn koihunt de laatste 2 reizen, en tevens de laatste van de serie aangekochte koi.

Zijn het de minste ? Absoluut niet, en zo rijst de vraag weer maar eens, waarom de andere wel en deze niet ? Na 10 jaar is het me nog altijd niet helemaal duidelijk, maar dat doet er tenslotte niet toe.

Het moet een mysterie blijven, zo gaat de lol er niet af. Deze 2 showa zijn zusjes, uit dezelfde moeder en van dezelfde kweek. Groter kan het verschil eigenlijk niet zijn. Een kindai showa en een meer klassieke showa. Normaal dat de keuze moeilijk te maken is.

Let op de 2 totaal verschillende type van het beni. Beide van ontzettend hoge kwaliteit, maar oh zo verschillend. Is het hi van de kindai zacht rood met een bijna geschilderd motief, of het wat diepere beni van de andere, maar beide wel van zeer hoge kwaliteit, een topshowa waardig.

Niet vergeten dat dit baby's zijn van ocharme 16 maanden. Hun toekomst moet nog gemaakt worden, en dat is hetgeen ik niet voor je kan doen, dat moet je zelf uitdokteren.

Nog even erbij vermelden dat de kindai showa met 51 cm op het certificaat en gekocht op de veiling van oktober,momenteel 57 cm werd gemeten. Toch een pittig detail…

Wat is nu de twijfel ? Wel Francis had een zwak voor enkele veilingkoi en stelde de vraag hoeveel hij moest bieden om één van zijn favorieten vast te krijgen. Een moeilijke vraag met andere woorden, want niets is er onzekerder dan een veiling.

Er spelen zoveel faktoren mee een rol dat de logica totaal onlogisch is geworden. Als je één koi wenst aan te kopen en er 2 of meer wil aanduiden om te hebben, dan weet je niet welke volgorde er bij de biedingen gevolgd wordt.

Het is niet zo dat ze bij nummerke 1 van het aanbod vertrekken, maar een totaal andere volgorde hanteren. Ze kunnen beginnen met showa 64 en zo verder gaan tot 85 en dan overschakelen naar kohaku 16 etc…er is geen lijn in te trekken.

Als je er al één zou te pakken hebben, dan blijft natuurlijk de mogelijkheid dat de 2de je favoriet is, en dat je dan het bod moet intrekken. Het kan verkeren…

De koi die Francis in het oog heeft behoren tot de mogelijkheden met de biedprijs die ter beschikking staat, maar dit wil nog niet zeggen dat je ze kan aankopen. Als er iemand van de Aziaten een oog heeft laten vallen op deze koi, maak je gewoon geen kans, zo simpel is het.

Nu is het zo dat ik een hoop biedingen heb lopen, ik heb de koi samen met enkele interkoi collega’s goed onder de loep genomen. Het aantal is echter zo uitgebreid geworden dat ik hoop dat ik ze niet allemaal heb, want dan ga ik failliet.

Mijn biedingen zijn menselijk en ik hoop er een paar te pakken te krijgen. Binnen een paar dagen weten we meer. Hoop doet leven….Feit is dat de vertoonde showa nu niet verkocht zijn, en hun beurt moeten afwachten op een mogelijke koper. Ik wens Francis veel succes met zijn poging en ik hoop uit de grond van mijn hart dat het hem lukt om één van zijn favorieten op de kop te tikken. Het is hem gegund, want het is een interkoi type klant....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137