Een winnaar op de Euregio koishow

Een winnaar op de Euregio koishow

Hij was reeds verkocht, en zou de show in Oldenzaal meedoen. Met zijn 38-39 cm, goede huidkwaliteit, aantrekkelijk patroon en scherpe aflijning verdedigde deze man de belangen van Interkoi.

Als je dan ook wint op de Euregio koishow, dan ben je tevreden, want de concurrentie is zwaar in deze reeksen. Marc had het niet verwacht, maar ik gaf ze vrij veel kans om te winnen, maar het blijft natuurlijk altijd een gokspel waarbij meerdere belangen de doorslag geven. Wij hebben het over deze tosai van Momotaro.

Ik had er een groot aantal aangekocht op de veiling in april en ik heb er nog een 5-tal van over en stuk voor stuk zijn ze bekwaam om een eerste prijs te behalen op de show. Ik zet ze hieronder even op een rijtje.

Oorspronkelijk werd een tancho sanke gekocht, maar deze had zich lichtjes beschadigd. Alhoewel ik zeker was dat dit een technisch mankement was dat vlug zou genezen werd toch de voorkeur gegeven aan de kohaku.

Gisteren werd de kohaku opgehaald omdat de eigenaars op vakantie gingen en vroegen om de kohaku tot eind juli te laten zitten. Waarom zou je dat niet doen ? Ze werd gisteren 42-43 cm gemeten, dus qua groei zit ze op de juiste golfengte

Toen ze echter de tancho sanke weerzagen kwam de liefde terug boven. Bovendien is het nu het moment om zaken te doen. Je moet van de gelegenheid een deugd maken….

Het is zomer en de verkoop staat op een laag pitje. Dat is het lot van ieder jaar. Vanaf juni tot en met september is het roeien met de riemen die je hebt, en ik heb enkel de koi om mee te roeien, want ik verkoop niets anders.

Ik neem dan momenteel ook iedere gelegenheid aan om te verkopen. Een fikse korting werd toegestaan…gebruik maken van het moment noemen ze dat en de tancho sanke werd mee richting Deventer genomen.

Wie koopjes wil doen raad ik dan ook aan om momenteel je kans te wagen. Bovendien was de tancho sanke ook een koi die “gegund werd”, want ik weet dat ze op een warme plaats terecht zou komen. Je proeft dat dit een veilige haven is, en dat heeft ontzettend veel belang…

Vandaag is het vermoedelijk de laatste hete dag, en morgen zal de temperatuur gevoelig dalen. Sommigen zullen het geweldig vinden, sommigen zullen het spijtig vinden…ik kan er goed tegen, dus voor mij mag het warm blijven.

De tosai uit dezelfde serie die kans maken op de show in Arcen !

Hier zie je ze samen. Niet aan twijfelen. Of ze winnen hangt van de concurrentie af natuurlijk, maar ze maken stuk voor stuk kans en het blijven koi die voor een gouden toekomst kunnen zorgen...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137