Een zware maar fijne dag

Een zware maar fijne dag

Gisteren heb ik ongeveer 40 koi verplaatst, zodat de binnenvijvers nu leeg zijn. Ik heb de koi gesorteerd op de verkochte koi die nu samen in een vijver zitten, namelijk vijver 5 en de nog niet verkochte koi die nu samen zitten in vijver 4. 

Er is nog veel onduidelijkheid over, maar momenteel is men aan het onderhandelen om het transport via Frankfurt te laten gaan. Er is echter een bijzonder groot probleem. Als het transport via Frankfurt zou gaan is de prijs van het transport 4-500 yen per kg hoger.(3.38 tot 4.22 euro per kg)

KLM is sowieso uitgesloten, want dan zou een eventueel transport 3-4000 yen per kg (25.34 tot 33.79 euro per kg) hoger zijn per kg en dat is niet haalbaar als je bedenkt dat je met een transport zit van 1500 kg. Frankfurt, wat nog geen zekerheid is, is nog een haalbare zaak. We doen ons best en hopen dat we een verstandige oplossing vinden.

In ieder geval staan we zover dat alle koi vermoedelijk toch nog deze maand binnenkomen en kan ik de binnenvijvers nu gaan voorbereiden voor de komst van de nieuwe gasten. Het volgende probleem heb ik hierboven al vermeld, namelijk het ophalen van de koi hier nog rondzwemmen. In totaal zijn dit nog een 40-tal koi die hier al zitten van december of vroeger. Daar moet ik dringend een oplossing voor zoeken. Laat ons eerst uitzoeken of een transport via Frankfurt mogelijk is.

Het prettige nieuws zijn de koi die ik eindelijk in het zonlicht heb geplaatst, en dat schept vreugde. Het zal wel aan mij liggen, maar mijn koi moeten naar buiten zodat ze kunnen genieten van de zon en de natuurlijke omgeving met algen en voedingrijke stoffen zodat er weet terug kan gewerkt worden aan de zo belangrijke teri.

Ik ga nu niet alles op één hoop gooien en alles vermelden in één nieuwsitem. Ik ga dit doen door iedere dag een bowl te laten zien van koi die nog niet verkocht zijn, en een bowl met een koi van een klant die nog moet opgehaald worden. Dat maakt het mij ook makkelijker om een nieuwsitem te schrijven.

De eerste bowl is wel bijzonder mooi vind ik. Deze komen niet van binnen, maar heb ik van vijver 5 naar de niet verkochte vijver, in dit geval vijver 4 verplaatst. Daar zitten ze tot er iemand gevonden wordt om deze koi aan te kopen. Ik merk trouwens dat de showa zomaar eventjes 4 cm is gegroeid vanaf zijn aankomst in december...Beide koi zijn nog niet verkocht.

DE KOI VAN P.N.

Deze klepper hoeft geen introductie. Het is de prachtige ogon van Momotaro, Grand Champion B op de Euregio koishow 2019 en hij ziet er nog even fantastisch uit als vorig jaar. Deze koi geeft een enorm plezier om in je vijver te hebben. Indien de koishow in Arcen doorgaat is het mogelijk dat ze nog ingezet wordt. Maar dan zal het voor de laatste keer zijn, want anders verhuisd ze naar de nieuwe eigenaar.

DE VIJVERS NA DE WERKZAAMHEDEN.

Rond 16.00 uur was ik klaar met de werkzaamheden en kon ik nog even nagenieten van de geleverde inspanningen en rustig de vijvers bekijken zoals ze  nu rondzwemmen. Ik heb dan van iedere vijver maar een filmpje gemaakt van een paar minuten.

Vijver 5

Vijver 4

Vijver 3

Vijver 1

Wat ik er nog even aan toe wil voegen is het feit dat als je vijver 1 bekijkt, je opmerkt dat deze ko iveel spontaner en levendiger zijn dan de andere vijvers. Dit heeft zijn redenen. De koi zitten al langer hier en zijn al beter aangepast aan de omstandigheden. Daarom de vaststelling dat een koi toch geruime tijd nodig heeft om zich aan te passen. Soms is het dan ook verstandig om koi die zich moeilijker aanpassen in een vijver zoals deze te plaatsen.

BELANGRIJK BERICHT

Het bericht komt van het crisiscenturm versie 8 blz 9 en 10:

Is de verkoop van dieren toegestaan?
De aankoop van dieren kan enkel op afspraak. Bezoekers worden niet toegelaten. De contacten
verlopen enkel telefonisch of via videoconferentie, …. Pups en kittens kunnen vanaf de leeftijd voorzien
in de dierenwelzijnswetgeving naar hun nieuwe eigenaar vertrekken, mits de verkoop in orde is met
de dierenwelzijnsregels. De nieuwe eigenaar mag de dieren komen ophalen, voor zover deze contacten
beperkt zijn tot het strikte minimum (waarbij de eigenaar zich alleen verplaatst), enkel op afspraak en
mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

 

IK STEL DAN OOK VOOR DAT HET AFHALEN VAN GEEN PROBLEEM ZOU MOGEN ZIJN. MAAK EEN AFSPRAAK, ZET DEZE LINK EN EEN COPIE VAN DEZE TEKST IN JE TELEFOON, DAN HEB JE BEWIJS ALS JE TEGENGEHOUDEN WORDT.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

wim.v

De vijvers zien er allemaal top uit. Hopelijk is die corona snel achter de rug zodat we weer kunnen komen kijken naar al dat moois.


beereke

heb deze link ook gelezen , maar is toch dubbelzinnig ,niet ? vb;eigenaar mag \"dieren\" afhalen , en dan \" pups en kittens\" dat slaat enkel op honden en katten toch ? typisch Belgisch , zo dubbelzinnig 😒

interkoi

Er staat duidelijk: VERKOOP VAN DIEREN


Johan

Is het wel mogelijk om van België naar Duitsland de grens over te gaan als koi opgehaald kunnen worden op het vliegveld.

interkoi

Johnny gaat de koi ophalen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240