Saai, saai en nog eens saai

Saai, saai en nog eens saai

Wat moet je er meer over zeggen dan saai. Corona hier, corona daar, je wordt er corona ziek van en je kan er niets tegen doen. Er is bijna niets te beleven, het volk blijft weg, de verkopen staan op nul, maar één ding hebben we wel...zonnige dagen.

Vandaag ga ik alle koi buitenzetten. Het is een drijfveer waar ik niets aan kan doen, ik word vervelend als de koi te lang binnenzitten. Ze moeten naar buiten om te kunnen genieten van de natuur, de zon en de algjes. Het wordt een hectisch werkje zo alleen, maar dat heb ik er wel voor over.

Bovendien verwacht ik iedere dag nieuws dat de koi zullen getransporteerd worden. Niet via de normale route, maar mogelijk via Frankfurt. Dat is nog de enige vlieghaven waar men nog op vliegt, en die veilig is. Mogelijk komt dit in orde, want KLM is geen optie meer. 

Ondertussen kan ik de binnenvijvers ook zuiver maken en ontsmetten voor de komst van de nieuwe koi. Ik zit dan nog met één nijpend probleem en dat is de koi die nog moeten opgehaald worden. Deze zouden moeten verplaatst worden in een veilige opvang, en daar moet ik  nog aan sleutelen. 

Ondertussen zijn de veilingen volop bezig, met Momotaro als eerste die vandaag een blind auction heeft gestart. Nu begrijp ik ook waarom het zo moeilijk is om koi vanaf foto en filmpje te kopen en begrijp ik ook waarom ik zo dikwijls naar Japan moet om de kwaliteit te checken. 

Je kan misschien veel op de foto en het filmpje zien,maar de finesse kan je niet aflezen. De foto's zijn onherroepelijk bewerkt, de korte filmpjes overbelicht en de verborgen gebreken die er zeker zijn, kan je niet inschatten. Ter plaatse controleren is een must, dat begrijp ik nu ten volle.

Je kan op dit moment een bod doen, éénmalig, en wie het hoogste bod heeft gedaan is de winnaar. Het bieden kan tot op 6 dagen vanaf nu. Dus als er nog gegadigden zijn, dan mag je me contacteren. Ik weet niet of ik dit keer mee ga doen of niet, de twijfel slaat dit keer toe.

DE VIJVER VAN D.J.

Gelukkig krijg ik van klanten nog wat filmpjes binnen van hun vijver, in dit geval de vijver van D.J. Een vijver die zelden aan beurt komt, maar wat vooral mooi is aan dit filmpje ? Ik herken één van de eerste koi die ik op mijn eerste Japanse reis aankocht, namelijk double face. 

Ze moet nu dus 14 jaar zijn. Het is een kohaku die een enorme impact op mij gemaakt heeft in die tijd. De kweker was Yamatoya san, die nu gestopt is met kweken. Het was geen succesverhaal, want toen ik ze aankocht was ze loepzuiver, maar nadien ontwikkelde ze enorm veel shimi's en is ze omgetoverd tot een mislukte sanke.

Ik heb nog een filmpje gevonden uit 2013 en daar zie je al de vele shimi's opduiken. Zo zie je maar. Voordeel is dat ze nog altijd gezond rondzwemt in de vijver van D.J. en neen, het is allemaal geen goud dat blinkt. 

HET TRIO VAN VANDAAG

Het enige nuttige dat ik nog kan doen, is filmpjes laten zien die ik deze week gemaakt heb van koi om toch iets toonbaar te laten zien, en wie weet ook iets te verkopen. De verkoop staat op een laag pitje, met andere woorden, totaal niets, en dat doet pijn.

Dit trio is wel de moeite om te bekijken. Een chagoi van 80+ van Marusei. Ze staat nog 79 cm, maar ik ben zeker dat er enkele centimeter zijn bijgekomen. De showa en de sanke zijn van Momotaro, en in de bloei van hun leven.

Zijn er geen klanten die een prachtig trio wil aankopen ? Wie niet waagt niet wint. Samen kosten ze 12 150 euro. Is er niemand die een bod durft wagen voor dit trio ? Er zit geen enkele slechte koi bij en wie weet ? Ik verwacht uiteraard geen bod, maar niet geschoten is altijd mis. 

DE KOI VAN D.F.

De koi van vandaag gaat naar Frankrijk. Wanneer dat zal gebeuren is nog niet duidelijk, maar vandaag of morgen zal het moeten gebeuren. Het is een zwarte duivel zoals je kan zien, en de kwaliteit moet je niet onderschatten.

Je ziet het graag of je ziet het niet graag, maar indrukwekkend is ze zeker en vast. Ze is een eindje over de 70 cm, sansai en in uitstekende gezondheid. Ik kan er best mee leven met de klassieke versie van een showa.

 

Meer afbeeldingen

Saai, saai en nog eens saai: afbeelding 1
Saai, saai en nog eens saai: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Jack

Hopelijk dan over Frankfurt , gebeurt er tenminste nog iets. Tosai willen we eindelijk zien. Ben er wel aan toe, beetje positief mag onder tussen wel.

Johan

Misschien kan het beter naar het najaar verplaatst worden Jack krijgen we jonge nisai ipv tosai en is het gedoe hopelijk een beetje voorbij.

Jack

@Johan Laat maar hier heen komen als dat nog kan. Mijn ziens ben ik beter in staat de Tosai  de goede / juiste omstandigheden te kunnen bieden hier , dan daar in Japan. Vrees juist een beetje waar en hoe en met  hoeveel aandacht deze Koi dan onbedoeld op de farm blijven. De farm moet die extra capaciteit wel beschikken. Dus liever vandaag dan morgen !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240