Extra nieuwsflash

Er zijn enkele dingen die ik even wil bespreken in verband met de huidige toestand in verband met de levering en het ophalen van de koi.

OPHALEN VAN KOI

Ik ga niemand verplichten om zijn koi te komen ophalen. Ik wil echter wel de noodzaak benadrukken voor het ophalen van de koi, er zijn weinig alternatieven. Diegenen die zijn koi wil komen ophalen, moet mij even contacteren. 

Ik zal een brief voorleggen die ik hieronder even publiceer en die je wettelijk toelaat de koi te komen ophalen. Het enige wat je moet doen is een dag en een uur doorgeven en dan stuur ik je per mail het volgende word document en ook de tekst per mail, zodat je deze kan laten zien, indien je tegengehouden wordt door de politie of aan de grens. Hieronder de brief:

Toestemming transport levende dieren voor ........

Bij deze bevestig ik de afspraak voor het ophalen van de koi met code ....... Interkoi, Schutterstraat 68, 2370 Arendonk, en dit in functie van de gezondheid van de koi. De foto’s van de koi zijn bijgevoegd.

Ik verwijs naar de vermelding in het crisiscentrum, pagina 9-10 onderdeel dierenzorg: 

Is de verkoop van dieren toegestaan?

De aankoop van dieren kan enkel op afspraak. Bezoekers worden niet toegelaten. De contacten verlopen enkel telefonisch of via videoconferentie, …. Pups en kittens kunnen vanaf de leeftijd voorzien in de dierenwelzijnswetgeving naar hun nieuwe eigenaar vertrekken, mits de verkoop in orde is met de dierenwelzijnsregels. De nieuwe eigenaar mag de dieren komen ophalen, voor zover deze contacten beperkt zijn tot het strikte minimum (waarbij de eigenaar zich alleen verplaatst), enkel op afspraak en mits inachtneming van de social distancing maatregelen.

Hoe gaat het in zijn werk:

Je meld je aan om .... uur op ..........

Je houd je aan de social distance maatregel.

Tegen .............. uur zal Interkoi de koi toonbaar maken in een blauwe bowl.

Na goedkeuring zal Interkoi de koi op gepaste wijze inpakken voor transport.

Het bezoek zal zo kort mogelijk gehouden worden.

INTERKOI vof  -  Schutterstraat 68  -  2370 Arendonk  -  Tel: 0478 36 74 74
     BTW nr: BE  0555.655.788  RPR TURNHOUT

 

HET TRANSPORT VAN DE DIEREN VANUIT JAPAN

De problemen van het transport zou misschien kunnen opgelost worden door het transport via Frankfurt te laten gaan. Gelukkig heb ik Johnny die me kan helpen, want er moeten bijna 50 boxen met een totaal gewicht van bijna 1500 kg getransporteerd worden.

Op zich is dit probleem op te lossen, ware het niet dat de prijs voor het transport opmerkelijk duurder zal zijn. Ik heb alles al verrekend in de prijs en kan dit niet meer veranderen. Doch deze toestand zal me 5-6000 euro kosten waar ik eigenlijk niets aan kan doen.

Ik ga hier ook niet te veel over zeuren, en verplicht niets, maar ik wil het volgende voorstel doen. Ik zal op dit moment de kosten op mij nemen. Wel ga ik vragen aan de mensen bij het ophalen van hun koi die nog moet komen om vrijblijvend een bijdrage te doen voor de kosten. Misschien een rare opzet, maar Interkoi is niet verantwoordelijk voor dit gebeuren, en het zou niet correct zijn moest ik de kosten alleen moet dragen.

Mijn voorstel is dan als volgt: 

Bij het ophalen van de koi zal ik je vragen om extra geld mee te brengen om de meerkosten te betalen. Ik wil hier een onderscheid maken tussen de grote jumbo en de kleinere koi. Voor de grotere koi zou ik 125 euro willen ontvangen, voor de kleinere koi 20 euro.

Je bent niet verplicht om dit bedrag te betalen, Ik reken echter op je bereidwilligheid en samenhorigheidsgevoel om deze kosten voor je rekening te nemen, zodat de extra kosten niet door Interkoi moeten gedragen worden. Ik heb berekend dat ik door deze bijdrage de meeste kosten zal kunnen recupereren.

je bent hier vrij in, dus geen verplichting. Ik heb echter een bijzonder goed geheugen, en dat is een belangrijk gegeven. Vind je dit een correct voorstel ?

Tosai: 20 euro/koi
Nisai en ouder: 125 euro

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

Jack

Duidelijk Luc. Kan alleen maar hopen dat de Koi binnenkomen , dan maar via Frankfurt. Bijdrage voor de extra kosten wat mij betreft geen probleem. Vrees dat door de pandemie  de overheid ons volgend jaar met hele andere bedragen zal confronteren om deze hele economische situatie te betalen.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240