Eenzaamheid troef

Eenzaamheid troef

Zal het in de toekomst zo verder gaan ? Ik hoop van niet...geen koffie, geen tijd voor een gesprek....de koi in the box, eenzaam voor de poort, inladen en wegwezen, een droevig einde op een ongepaste tijd. Maar ieder moment zal ongepast zijn vermoedelijk.

Maar het is niet anders ! De sandan kohaku van Sakai werd opgehaald, eenzaam staat ze te wachten voor de poort. Ik heb natuurlijk vooraf wel een filmpje van gemaakt, dat hoort er natuurlijk bij. Nu ben ik helaas ook verplicht om een negatieve wending te geven aan het verhaal van deze sandan kohaku van Sakai FF.

Qua bouw, body en uitstraling is ze er flink tegenaan gegaan, want ze ziet er voorbeeldig uit. Helaas heeft ze verschijnselen dat het beni weg aan het trekken is, en dat was iets wat me verontrustte. Indien dit zich doorzet, zal hier een oplossing voor moeten gezocht worden, maar laat ons eerst afwachten, want het is een gezonde beer geworden, het zou eeuwige zonde zijn, maar het ziet er niet goed uit. 

Zo zie je maar dat niet alles goud is wat blinkt, want deze kohaku hadden we een gouden toekomst toegedicht. Laat ons hopen dat we fout  zijn, en dat het beni zich hersteld. De week vooraf had ik ze nog gefilmd, en toen was het ook al zichtbaar. Als de zaken tegenzitten door de corona toestand, moeten we deze vervelende ontwikkeling er ook nog bovenop nemen, de wereld lijkt niet meer eerlijk in elkaar te zitten. 

Laat ons in ieder geval de moed en het optimisme niet verliezen, want dan is het hek helemaal van de dam. De veiling van Sakai FF is ondertussen stil verlopen, en ondanks het feit dat ik enkele goede biedingen had lopen, is het me slechts gelukt om er 2 te pakken te krijgen. Bovendien niet van de grootste, maar hebben  is hebben. Ik heb er geen filmpjes van, maar ze komen in ieder geval 29 april mee af. De foto's heb ik wel online gezet. Ze konden gelukkig nog mee in een bestaande box die moest afkomen van SFF.

Dat brengt ons op het treurige verhaal van het transport. De prijzen reiken de pan uit. Het transport van het Noorden was zomaar eventjes 700 yen of ± 6  euro per kg duurder, het transport uit het Zuiden was 450 yen of ± 4 euro per kg duurder. Als ik beide transporten samentel kom ik op ongeveer 6 000 euro duurder met het transporteren van de koi via Frankfurt.

De meesten hebben al toegstemt om de meerprijs te verrekenen, en ik zou het op prijs stellen indien alle klanten zich de meerprijs van het transport uit eigen beweging zouden betalen zodat ik er geen extra verlies door moet lijden. Ik zal van de week een overzicht geven van de extra kosten uitgerekend per koi, tosai, nisai of sansai. Dit zou ik graag afgerekend zien op het moment dat je de koi komt ophalen. Ik zal een lijst neerleggen met de gewichten van het transport tegen die tijd. Dat wat betreft dit hekele onderwerp.

WAT BETREFT DE LAATSTE VEILINGKOI

Laat ons beginnen met de sanke van Momotaro SA-V20-4100. Spannend tot in het onvoorspelbare. Zware stevige body met een patroon dat veel mogelijkheden mogelijk maakt. Ik ben benieuwd wat het eindresultaat zal zijn einde jaar. Een hebbeding in ieder geval.

De laatste kohaku komt van het Narita event van dit jaar. Kohaku KO-NA-426 wordt een reus van een kohaku, twijfel er niet aan. Het speciale patroon moet je bevallen en dat maakt de mogelijke verkoop misschien iets minder, maar qua kwaliteit in combinatie met de mogelijke groei schept mogelijkheden. Ze is nu 64 cm als nisai, dus ik zou er niet van verschieten als ze een dik eind boven de 70 uit de mudpond@narita zal komen.

TENSLOTTE DE LAATSTE KOI UIT DE OPGROEI

Een dankbare kohaku is kohaku KO-NA18-4110 die ik aankocht op het event van Narita in april 2018. Ook een kohaku van Sakai FF die lichtjes verdoofd was toen ik haar filmde. Het zijn van die koi die niet dadelijk een blikvanger zijn voor de verkoop, vermits hun patroon niet altijd gewaardeerd wordt. 

Als je hier door kunt kijken en de koi de gelegenheid geeft om door te groeien naar 80-85 cm, iets wat ze vermoedelijk makkelijk kan halen, dan zal je haar dit zeker vergeven. Ik heb haar een lichte retouchering moeten geven bovenaan in het midden van de koi, wat je kan zien als het storende rood vlekje in het midden. Dit is afgeseald met mercurocroom. Dit was nodig om de koi te vervolledigen in afwerking. Deze kohaku is zeker geschikt voor mensen die graag jumbo koi van hele goede kwaliteit zien voor een menselijke prijs. Dit filmpje is bij aankoop als tosai

Ik denk dat ik nu alles op een rijtje heb gezet wat er dit jaar nog te koop zal aangeboden worden. NIet dat er spectaculaire verkopen zullen komen, want ik heb het verwachtingspeil op 0,0 gezet. Iedere verkoop nu is een meerwaarde en een ondersteunende waarde voor het overleven van deze cirisis.

Vandaag gaan er weer een 5-tal koi naar huis, waarvan enkele voor de show waren bestemd, maar dat zal nu voor een andere keer zijn.

 

Meer afbeeldingen

Eenzaamheid troef: afbeelding 1
Eenzaamheid troef: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Wim DW

555


Ronny V

555


Johan

555

ben.

555

The Untouchable

@ben. 555

Ronny V

@ben. 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml