Eenzaamheid troef

Eenzaamheid troef

Zal het in de toekomst zo verder gaan ? Ik hoop van niet...geen koffie, geen tijd voor een gesprek....de koi in the box, eenzaam voor de poort, inladen en wegwezen, een droevig einde op een ongepaste tijd. Maar ieder moment zal ongepast zijn vermoedelijk.

Maar het is niet anders ! De sandan kohaku van Sakai werd opgehaald, eenzaam staat ze te wachten voor de poort. Ik heb natuurlijk vooraf wel een filmpje van gemaakt, dat hoort er natuurlijk bij. Nu ben ik helaas ook verplicht om een negatieve wending te geven aan het verhaal van deze sandan kohaku van Sakai FF.

Qua bouw, body en uitstraling is ze er flink tegenaan gegaan, want ze ziet er voorbeeldig uit. Helaas heeft ze verschijnselen dat het beni weg aan het trekken is, en dat was iets wat me verontrustte. Indien dit zich doorzet, zal hier een oplossing voor moeten gezocht worden, maar laat ons eerst afwachten, want het is een gezonde beer geworden, het zou eeuwige zonde zijn, maar het ziet er niet goed uit. 

Zo zie je maar dat niet alles goud is wat blinkt, want deze kohaku hadden we een gouden toekomst toegedicht. Laat ons hopen dat we fout  zijn, en dat het beni zich hersteld. De week vooraf had ik ze nog gefilmd, en toen was het ook al zichtbaar. Als de zaken tegenzitten door de corona toestand, moeten we deze vervelende ontwikkeling er ook nog bovenop nemen, de wereld lijkt niet meer eerlijk in elkaar te zitten. 

Laat ons in ieder geval de moed en het optimisme niet verliezen, want dan is het hek helemaal van de dam. De veiling van Sakai FF is ondertussen stil verlopen, en ondanks het feit dat ik enkele goede biedingen had lopen, is het me slechts gelukt om er 2 te pakken te krijgen. Bovendien niet van de grootste, maar hebben  is hebben. Ik heb er geen filmpjes van, maar ze komen in ieder geval 29 april mee af. De foto's heb ik wel online gezet. Ze konden gelukkig nog mee in een bestaande box die moest afkomen van SFF.

Dat brengt ons op het treurige verhaal van het transport. De prijzen reiken de pan uit. Het transport van het Noorden was zomaar eventjes 700 yen of ± 6  euro per kg duurder, het transport uit het Zuiden was 450 yen of ± 4 euro per kg duurder. Als ik beide transporten samentel kom ik op ongeveer 6 000 euro duurder met het transporteren van de koi via Frankfurt.

De meesten hebben al toegstemt om de meerprijs te verrekenen, en ik zou het op prijs stellen indien alle klanten zich de meerprijs van het transport uit eigen beweging zouden betalen zodat ik er geen extra verlies door moet lijden. Ik zal van de week een overzicht geven van de extra kosten uitgerekend per koi, tosai, nisai of sansai. Dit zou ik graag afgerekend zien op het moment dat je de koi komt ophalen. Ik zal een lijst neerleggen met de gewichten van het transport tegen die tijd. Dat wat betreft dit hekele onderwerp.

WAT BETREFT DE LAATSTE VEILINGKOI

Laat ons beginnen met de sanke van Momotaro SA-V20-4100. Spannend tot in het onvoorspelbare. Zware stevige body met een patroon dat veel mogelijkheden mogelijk maakt. Ik ben benieuwd wat het eindresultaat zal zijn einde jaar. Een hebbeding in ieder geval.

De laatste kohaku komt van het Narita event van dit jaar. Kohaku KO-NA-426 wordt een reus van een kohaku, twijfel er niet aan. Het speciale patroon moet je bevallen en dat maakt de mogelijke verkoop misschien iets minder, maar qua kwaliteit in combinatie met de mogelijke groei schept mogelijkheden. Ze is nu 64 cm als nisai, dus ik zou er niet van verschieten als ze een dik eind boven de 70 uit de mudpond@narita zal komen.

TENSLOTTE DE LAATSTE KOI UIT DE OPGROEI

Een dankbare kohaku is kohaku KO-NA18-4110 die ik aankocht op het event van Narita in april 2018. Ook een kohaku van Sakai FF die lichtjes verdoofd was toen ik haar filmde. Het zijn van die koi die niet dadelijk een blikvanger zijn voor de verkoop, vermits hun patroon niet altijd gewaardeerd wordt. 

Als je hier door kunt kijken en de koi de gelegenheid geeft om door te groeien naar 80-85 cm, iets wat ze vermoedelijk makkelijk kan halen, dan zal je haar dit zeker vergeven. Ik heb haar een lichte retouchering moeten geven bovenaan in het midden van de koi, wat je kan zien als het storende rood vlekje in het midden. Dit is afgeseald met mercurocroom. Dit was nodig om de koi te vervolledigen in afwerking. Deze kohaku is zeker geschikt voor mensen die graag jumbo koi van hele goede kwaliteit zien voor een menselijke prijs. Dit filmpje is bij aankoop als tosai

Ik denk dat ik nu alles op een rijtje heb gezet wat er dit jaar nog te koop zal aangeboden worden. NIet dat er spectaculaire verkopen zullen komen, want ik heb het verwachtingspeil op 0,0 gezet. Iedere verkoop nu is een meerwaarde en een ondersteunende waarde voor het overleven van deze cirisis.

Vandaag gaan er weer een 5-tal koi naar huis, waarvan enkele voor de show waren bestemd, maar dat zal nu voor een andere keer zijn.

 

Meer afbeeldingen

Eenzaamheid troef: afbeelding 1
Eenzaamheid troef: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

6 reacties

Wim DW

@ ronny  ik ben volledig mee met het verhaal van Ronny - als zelfstandige ligt het risico volledig bij jezelf en kan je je zeer moeilijk hiervoor indekken - zoals je terecht aanhaalt is Horeca een zeer moeilijke bevalling en zal spijtig genoeg als laatste de deuren mogen openen - en misschien op halve kracht / met mondmaskes enz... investeringen die nog moeten komen.  Als we daarnaast een andere sector eruit lichten met name : kleding - schoenen - brillen is dit nog een sector die zware klappen zal krijgen -- ikzelf heb zeer veel connectie in het amusementgebeuren en hoor hier dat het nog wel een serieuze tijd zal beslaan alvorens zij open mogen gaan .... al deze mensen of mensen die deze mensen kennen zullen mogelijk koi kopen ..... uiteindelijk draait economie op kopen en verkopen - indien enkele schakkels hier barsten, is het voor de andere schakels ook zeer moeilijk @ johan, de impact van dit covid-19 virus valt zeer moeilijk in te schatten op zowel individu - gezin - gemeenschap en economie - laat ons hopen met oog voor de gezondheid - dat de lockdownregels gelost zullen worden en met oog voor mens als economie  @ ben ook ik begrijp je insteek hier zeer zeker - luc heeft enkel koi te verkopen - zolang er met de vissen niks mis gaat is dit nog steeds kapitaal dat blijft - om natuurlijk goed in te kunnen kopen moet deze voorraad omgezet kunnen worden - ik vermoed dat voor velen van ons 2020 een jaar zal zijn met een impact als geenander - jijzelf die al weken niet tot interkoi kan komen - het moet als mens iets doen dat je vandaag op morgen niet meer je hobby kan uitoefenen bij Interkoi @ Che ik weet dat je econoom bent - en je theoretische benadering is een juiste benadering - alleen (en dan spreek ik vanuit de praktijk) is de realiteit meestal genuanceerder.  Mensen maken beslissingen in een flow waarin ze zitten - deze COVID 19 heeft niemand zien aankomen en geen enkele kleine zelfstandige zal met dit horrorscenario kunnen rekening houden - net zoals 9/11 - de huizenbubbel in VS alsook de huizenbubbel in Spanje had niemand die feiten zien aankomen en zijn door dat scenario mensen heel veel geld kwijtgeraakt. --> dus je tegenspreken op het principe zeker niet realiteit is minder academisch


Ronny V

Het is ook niet onlogisch dat mensen nu \"luxe\" uitgaven vermijden lijkt mij. Koi aankopen mag daaronder gegroepeerd worden. En hoewel Luc een geboren verkoper is, denk ik dat Luc toch vooral het sociale contact mist. Dat kan je duidelijk afleiden uit zijn titel.


Johan

Beetje positief blijven Luc tuurlijk komt het goed en zitten we straks gewoon weer gezellig aan de tafel met een kop koffie. Daar doen we het voor! we houden ons nu aan alle strenge maatregelen om elkaar te beschermen en straks nog meer te genieten van gezelligheid, koi en hobby’s Tott die tijd genieten we door middel van nieuwsitems van de foto’s, filmpjes en tekst

ben.

Ja Johan,positief blijven daar zeg je zoiets. De enige inkomsten van Interkoi, is de verkoop van koi.  Als dat dan bijna naar nul zakt,dan is positief blijven niet makkelijk. Bij geen verkopen is het onmogelijk interkoi in leven te houden .  Dus wil je later weer gaan genieten bij je geliefde koi zaak, dan is juist nu een koi aankopen zeer belangrijk .Anders is de pot met koffie snel leeg en zal niet meer gevuld worden en laten we eerlijk zijn er staan weer prachtige vissen bij de nieuwe aankopen,die werkelijk tot schitterende nisai of sansai kunnen uitgroeien.

The Untouchable

@ben. Sorry Ben, maar ik zou uw reactie toch enigszins willen relativeren. Zoals de meesten weten ben ik econonoom van opleiding, al zeg ik het zelf, en dan mag je ervan uitgaan dat een goed en verstandig bedrijf (waar ik Interkoi toe reken) in goede jaren uit het verleden toch de nodige reserves heeft opzij gelegd om in moeilijkere tijden (zoals nu met de coronacrisis het geval is) gemakkelijk de financiële problemen van het moment te overbruggen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou Interkoi een kortzichtig en slecht bedrijf zijn, wat ik weiger te geloven. Boodschap dus: niet te snel moord en brand roepen wanneer het gedurende enkele maanden met de verkoop helemaal niet goed gaat. In mijn ogen is Interkoi hoe dan ook financieel sterk genoeg om deze kortstondige crisis gemakkelijk te overbruggen. Waarmee ik uiteraard niet wil zeggen dat meer koi verkopen, ook in deze hachelijke periode, zoals steeds meer dan welkom zou zijn. Maar levensbelangrijk om op dit moment te overleven, niets is minder waar. Een zekere Wim DW, boekhouder van opleiding, mag mij eventueel tegenspreken in deze.  

Ronny V

@ben. Geen verkoop, geen inkomsten. Dat klopt. Maar ik denk dat er erg veel bedrijven en zelfstandigen zijn die veel erger getroffen worden door deze crisis. De verkoop bij Interkoi kent een grote terugval, dat zal ik zeker niet tegenspreken. Maar het kapitaal zwemt er wel nog steeds rond. Dat vraagt een goede zorg van Luc, maar dat doet Luc sowieso, ook zonder corona. Maar als deze crisis achter de rug is en de mensen terug mogen buiten komen en in hun buidel durven tasten, dan zullen de koi die nu nog bij Interkoi zitten ongetwijfeld verkocht worden. Vele zaken (in België) die actueel verplicht gesloten zijn kunnen dat niet zeggen Ben. Zij hebben 0 inkomsten en elke dag dat ze gesloten zijn drijft hen meer richting faillissement. Zij kunnen het verlies van de vele weken dat ze gesloten zijn niet meer ophalen. Dat geld zijn ze kwijt, maar facturen moeten nog steeds betaald worden. (en wat dan met het personeel, een team waar ze jaren aan gewerkt hebben en die ze nu mogelijk moeten ontslaan) Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de horeca, die geen stock achter de hand heeft om nadien nog te verkopen. Integendeel, zij werken met producten die beperkt houdbaar zijn en binnenkort allemaal in de vuilnisbak belanden. Dus bijkomende verliezen. Elke gesloten dag is een verloren dag. Een vergelijking zou kunnen zijn dat Interkoi morgen de helft van (of gans) zijn koibestand verliest en alle zakken Probites vervallen en moeten weggesmeten worden, zodat Interkoi (deels) opnieuw moet beginnen. Vele ondernemers zitten in zo’n situatie en telkens als ze opkijken zien ze de hakbijl boven hun hoofd bengelen. Vele ondernemers zitten actueel in overlevingsmodus en hebben schrik voor de toekomst, als alle achterstallige betalingen moeten opgehaald worden zonder garantie dat de omzet zich hersteld heeft. Dat is helaas de andere kant van het coronaverhaal.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240